Football Talk

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 1-0: Ελίασον για... τρεις στο 90', «κέρβερος» Αθανασιάδης και μόνη-πρώτη στο +2! (video)

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 1-0: Ελίασον για... τρεις στο 90', «κέρβερος» Αθανασιάδης και μόνη-πρώτη στο +2! (video)

Απίστευτο φινάλε στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός! Όλα έδειχναν πως θα λήξει χωρίς γκολ, αλλά ο Νίκλας Ελίασον είχε άλλη άποψη! Χάρισε τη νίκη στην «Ένωση» (31/03, 1-0), έθεσε ουσιαστικά εκτός τίτλου τους Πειραιώτες, και διατηρήθηκε στην κορυφή της Stoiximan Super League, στο +2 από τον ΠΑΟΚ! Πολύ μεγάλο ματς από τον Γιώργο Αθανασιάδη, που «μπήκε» στην αρχική ενδεκάδα λόγω προβλήματος του Τσίτσαν Στάνκοβιτς!

«Ψυχή» πρωταθλήτριας! Η ΑΕΚ βρήκε τη λύση απέναντι στον Ολυμπιακό που της έβαλε δύσκολα, και στο 90ο λεπτό, με τον Νίκλας Ελίασον, έβαψε το ντέρμπι της OPAP Arena «κιτρινόμαυρο»!

Επικράτησε με σκορ 1-0 (31/03) των Πειραιωτών, τους άφησε στο -8 από την κορυφή και ουσιαστικά, τους έθεσε εκτός τίτλου, παραμένοντας από την άλλη, στο +2 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ και στην κορυφή της βαθμολογίας της Stoiximan Super League, μετά το πέρας της 2ης αγωνιστικής των Play Offs.

Τεράστια εμφάνιση από τον Γιώργο Αθανασιάδη, που «μπήκε» στην αρχική ενδεκάδα λόγω προβλήματος του Τσίτσαν Στάνκοβιτς, και κράτησε την «Ένωση» ζωντανή, με πολύ σημαντικές επεμβάσεις.


Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς, ήταν για τον Ολυμπιακό. Στο 9ο λεπτό, ο Ποντένσε βρήκε τον αμαρκάριστο Μασούρα στο δεύτερο δοκάρι, με γλυκιά σέντρα.

Η κεφαλιά του, όμως, βρήκε «απάντηση». Ο Γιώργος Αθανασιάδης απέκρουσε και στη συνέχεια, η μπάλα κόντραρε στην πλάτη του Έλληνα μεσοεπιθετικού, καταλήγοντας άουτ.


Η ΑΕΚ είχε τη δική της καλή στιγμή στο 26'. Μετά από ωραία κυκλοφορία της μπάλας, ο Ρότα έστρωσε στον Γκατσίνοβιτς, αλλά η προσπάθειά του, σχεδόν από το ύψος του πέναλτι, κατέληξε πάνω από τα δοκάρια του Τζολάκη.


Όλα κυλούσαν ήρεμα προς το φινάλε του πρώτου μέρους, αλλά στο 45' και στο 45+2', ο Ολυμπιακός άγγιξε το γκολ!

Αρχικά, ο Έσε έκανε το σουτ, αλλά ο Αθανασιάδης απέκρουσε. Ο Ελ Κααμπί προσπάθησε να πάρει το «ριμπάουντ», όμως η μπάλα αποκρύνθηκε από την άμυνα της ΑΕΚ.

Δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ο Ρότα έχασε την μπάλα στον χώρο του κέντρου και ο Ποντένσε, έκανε την πάσα στον Ελ Κααμπί, στο κατάλληλο χρονικό σημείο, για να τον βγάλει σε θέση τετ-α-τετ.

Ο Αθανασιάδης, ωστόσο, άπλωσε εξαιρετικά το κορμί του και του είπε «όχι», απομακρύνοντας την μπάλα σε κόρνερ.


Όπως στο πρώτο, έτσι και στο δεύτερο μέρος, η πρώτη καλή στιγμή ήταν για τον Ολυμπιακό. Ο Τσικίνιο έκανε τη σέντρα στο 65', ο Μάρτινς κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας, αλλά η κεφαλιά του πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Η «απάντηση» της ΑΕΚ ήρθε στο 77ο λεπτό και ήταν ηχηρή. Συγκεκριμένα, από αυτές που δεν χάνονται!

Ο Μάνταλος εκτέλεσε το κόρνερ, ο Βίντα πήρε την κεφαλιά, βρήκε τον Τσούμπερ στο ύψος της μικρής περιοχής. Αυτός επιχείρησε ένα πολύ δυνατό σουτ και η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Τζολάκη!

Και να υπήρχε γκολ, όμως, ο Τσούμπερ ήταν εκτεθειμένος.


Μάλιστα, στην εξέλιξη της φάσης, ο Ολυμπιακός είχε τη δική του καλή στιγμή. Ο Ποντένσε έφυγε στην κόντρα, «έσπασε» την μπάλα στον Μάρτινς, που σούταρε, αλλά ο Αθανασιάδης αντέδρασε σωστά, απομακρύνοντας σε κόρνερ.

«Όχι» είπε και στο 82', όταν ο Τσικίνιο σούταρε εντός περιοχής. Από την απόκρουσή του, η μπάλα στρώθηκε στον Γιόβετιτς. Από πολύ πλεονεκτική θέση, ωστόσο, δεν μπόρεσε να βρει εστία, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ.


Ο Μαυροβούνιος επιθετικός απείλησε ξανά στο 88', αφήνοντας «άγαλμα» τον Αθανασιάδη. Το σουτ του, όμως, κατέληξε λίγο άουτ.

Όλα έδειχναν πως το 0-0 θα παραμείνει έως το φινάλε. Ο Νίκλας Ελίασον, όμως, είχε διαφορετική άποψη! Υποδέχθηκε άψογα την μπάλα, βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Τζολάκη, πλάσαρε ιδανικά και χάρισε μία νίκη «χρυσάφι» στην ΑΕΚ, διαμορφώνοντας το 1-0 ως τελικό σκορ του ματς!


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα (77' Πόνσε), Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (71' Μάνταλος), Γιόνσον, Άμραμπατ (70' Ελίασον), Γκατσίνοβιτς (70' Τσούμπερ), Πινέδα, Γκαρσία (86' Λιούμπισιτς).

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Τσικίνιο, Μασούρας (61' Ζέλσον Μάρτινς), Φορτούνης (79' Γιόβετιτς), Ποντένσε, Ελ Κααμπί (61' Ναβάρο).

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0