Football Talk

Αλέξις ΜακΆλιστερ: «Έσβησε» αριθμούς τριετίας και επιβεβαιώνει τον Κλοπ! (video)

Αλέξις ΜακΆλιστερ: «Έσβησε» αριθμούς τριετίας και επιβεβαιώνει τον Κλοπ! (video)

Ήρθε στη Λίβερπουλ το περασμένο καλοκαίρι, με σκοπό να δώσει το κάτι παραπάνω στο δημιουργικό κομμάτι των «Reds». Και μέχρι τώρα, ο Αλέξις ΜακΆλιστερ τα πάει… περίφημα!

Ο Γιούργκεν Κλοπ τον ήθελε διακαώς στη Λίβερπουλ και πλήρωσε στην Μπράιτον 42 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνει δικό του.

Λίγους μήνες μετά, ο Αλέξις ΜακΆλιστερ αποτελεί βασικό γρανάζι στη «μηχανή» του Γερμανού τεχνικού που τον εμπιστεύεται και τον ξεκινά βασικό σχεδόν σε όλα τα ματς της Premier League την τρέχουσα σεζόν.

Όπως έκανε και στην αναμέτρηση της Λίβερπουλ με την Μπράιτον την Κυριακή (31/03, 2-1), εκεί  όπου ο Αργεντίνος μέσος ήρθε αντιμέτωπος με την ομάδα που τον ανέδειξε.

Στη συνέντευξη Τύπου πριν το παιχνίδι, ο Κλοπ είπε τα… καλύτερα για τον ΜακΆλιστερ χαρακτηρίζοντάς τον ως παίκτη που μπορεί να κάνει τη διαφορά σε ένα ματς και τονίζοντας ότι έχει εκπληρώσει με το παραπάνω τις προσδοκίες του από τη στιγμή που εντάχθηκε στο ρόστερ των «Reds».


Και πράγματι, αυτό αποδείχθηκε (και) κόντρα στην Μπράιτον. Η Λίβερπουλ είχε ισοφαρίσει από το πρώτο ημίχρονο σε 1-1 και έψαχνε λύσεις για να διασπάσει την άμυνα των «γλάρων» για δεύτερη φορά.

Για να γίνει αυτό, χρειάστηκε μια στιγμή μεγάλης έμπνευσης που ήρθε από τα… πόδια του ΜακΆλιστερ. Πέρασε μία πανέξυπνη κάθετη πάσα στον Μοχάμεντ Σαλάχ βγάζοντας… over τρεις αμυντικούς της Μπράιτον, προτού ο Αιγύπτιος στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.




Άλλη μία εξαιρετική εμφάνιση από τον Αργεντίνο και ακόμη μία σημαντική ασίστ μέσα στη σεζόν. Σε επίπεδο πρωταθλήματος, είναι η πέμπτη για φέτος. Έτσι, ισοφάρισε τον αριθμό των ασίστ που μετρούσε με τη φανέλα της Μπράιτον σε τρία χρόνια.

Ποιο είναι το πιο εντυπωσιακό της ιστορίας; Ότι με τη Λίβερπουλ του πήρε μόνο 24 ματς, ενώ με την Μπράιτον 98! Δηλαδή, κάτι παραπάνω από τον τετραπλάσιο αριθμό αγώνων που έχει έως τώρα με τους «Reds» στην Premier League!


Η φετινή… τρελή κούρσα στο «Νησί» χρειάζεται ακριβώς αυτό. Τη δημιουργία, την έμπνευση και την επιδραστικότητα τέτοιων παικτών-κλειδιών, όπως είναι ο Αλέξις ΜακΆλιστερ.


Άρτεμις Κλεφτάκη
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0