Football Talk

Λίβερπουλ – Μπράιτον 2-1: Πήρε τεράστια νίκη και… περιμένει το Σίτι – Άρσεναλ!

Λίβερπουλ – Μπράιτον 2-1: Πήρε τεράστια νίκη και… περιμένει το Σίτι – Άρσεναλ!

Ακόμα κι αν έδειχνε να μην είναι η μέρα του, ο Μοχάμεντ Σαλάχ έκανε τη διαφορά! Η Λίβερπουλ έφτασε στο 2-1 με ανατροπή απέναντι στην Μπράιτον στο «Άνφιλντ», έκανε το καθήκον της και έδειξε στις Σίτι και Άρσεναλ πως ακόμα και στις πιο περίεργες μέρες της, θα συνεχίσει να βρίσκεται σε απόλυτη επαφή με την κορυφή της Premier League

Η Μπράιτον στα πρώτα 87 δευτερόλεπτα του ματς σκόραρε και ο Ντάνι Γουέλμπεκ βρέθηκε εκεί που έπρεπε για να πάρει μια κόντρα με τον Σόμποσλαϊ και να σουτάρει μονοκόματα με το δεξί για το 1-0 των «γλάρων» στο «Άνφιλντ». Προφανώς και δεν ήταν το ιδανικό σενάριο για την ομάδα του Κλοπ, αλλά το χρονικό σημείο ήταν τέτοιο που απαγόρευε την απογοήτευση. Υπήρχε ολόκληρο ματς μπροστά να διεξαχθεί... Τα κύματα των επιθέσεων της Λίβερπουλ ξεκινούσαν από τη δεξιά πλευρά με τον Κόνορ Μπράντλεϊ και με τον Σαλάχ να προσπαθεί πολύ, αλλά να είναι άστοχος και να έχει κακές επιλογές στις καλές στιγμές που του παρουσιάζονταν.

Η Μπράιτον από την πλευρά της επιχειρούσε με τον Αντίνγκρα από αριστερά να τρέξει πολύ όταν θα έβγαινε στην επίθεση, αλλά το μεγάλο «ατού» της ήταν ο τρόπος που αμυνόταν. Τρομερά κοντά οι γραμμές, ελεγχόμενο πρέσινγκ μετά τη δεύτερη – τρίτη πάσα και πίεση στο μεσαίο τρίτο του γηπέδου.

Η Λίβερπουλ είχε την κυκλοφορία της μπάλας, αλλά έπρεπε να βρει τρόπους να διασπάσει τα μετόπισθεν των «γλάρων». Και αυτό έδειχνε να δουλεύει όταν η μπάλα έφευγε στην πλάτη της άμυνας. Και κάπως έτσι ήρθε και το γκολ της ισοφάρισης. Στο 27ο λεπτό από στατική φάση, ο Σαλάχ με κεφαλιά από τα όρια της περιοχής επανέφερε την μπάλα στο χώρο, εκεί έτρεξε ο Ντίας και με προβολή νίκησε τον Φερμπρούγκεν για το 1-1. Οι τελικές των «κόκκινων» για την ανατροπή συνεχίστηκαν, έφτασαν και ξεπέρασαν το διψήφιο νούμερο από το 32ο λεπτό, ενώ με την έναρξη του δευτέρου μέρους έγινε ακόμα πιο έντονη η πίεση στο επιθετικό τρίτο.

Και μπορεί οι Νούνιες και Σαλάχ να μην έδειχναν ιδιαίτερα «ζεστοί» στο ματς για να προκαλέσουν την απαιτούμενη, έντονη ανησυχία στην άμυνα της Μπράιτον, αλλά είναι τέτοιοι παίκτες που τους αρκούσε μια καλή μεταβίβαση. Μια τέτοια, αλλά άριστη, έκανε ο Μακ Άλιστερ στο 65' κόβωντας στα δυο την αμυντική γραμμή της Μπράιτον και ο Αιγύπτιος επιθετικός με αριστερό πλασέ έγραψε το 2-1 με το 16ο φετινό του τέρμα στην Πρέμιερ Λιγκ.

Στο 70' θα μπορούσε να έχει πιστωθεί και ασίστ ο «Φαραώ», αλλά για χιλιοστά ο Ντίας υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ φεύγοντας από το πλάι για να σκοράρει. Οι «γλάροι» έφτιαξαν ευκαιρίες στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Κέλεχερ ανέβασε παλμούς, το διαγώνιο σουτ του Λαλάνα στο 87' έφυγε λίγο άουτ προκαλώντας τρομερή αγωνία στο «Άνφιλντ». 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0