Football Talk

Ο Σάρι έφυγε, ο Μανδάς συνεχίζει να ζει το όνειρό του: Έτσι «έσβησε» τη Γιουβέντους! (video)

Ο Σάρι έφυγε, ο Μανδάς συνεχίζει να ζει το όνειρό του: Έτσι «έσβησε» τη Γιουβέντους! (video)
Ο Μαουρίτσιο Σάρι αποχώρησε, ωστόσο ο Χρήστος Μανδάς ήταν εκ νέου βασικός και η Λάτσιο πανηγύρισε δεύτερη διαδοχική νίκη, με τον Έλληνα γκολκίπερ να κρατά ανέπαφη την εστία του κόντρα στη Γιουβέντους!

Το καλύτερο που έχει να κάνει κάποιος, όταν του παρουσιάζεται μία μεγάλη ευκαιρία, είναι να την εκμεταλλευθεί και να έχει όσο το δυνατόν περισσόερα οφέλη από αυτή.

Κάτι ανάλογο έκανε ο Χρήστος Μανδάς, ο οποίος αγωνίστηκε για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι ως βασικός με τη φανέλα τη Λάτσιο, πανηγυρίζοντας ισάριθμες νίκες με την ομάδα από τη Ρώμη.

Το ντεμπούτο του 22χρονου γκολκίπερ ήταν... ονειρικό, αφού ο ίδιος είχε την ευκαιρία να βρεθεί στο αρχικό σχήμα της Λάτσιο στο ντέρμπι Κυπέλλου με τη Ρόμα, στις 10 Ιανουαρίου και να πραγματοποιήσει μία εξαιρετική εμφάνιση, σε μία αναμέτρηση που οι «Λατσιάλι» κατόρθωσαν να νικήσουν με 1-0 και να προκριθούν στα ημιτελικά του θεσμού.  

Ο Μαουρίτσιο Σάρι ήταν αυτός που τον εμπιστεύθηκε, με τον Μανδά να τον δικαιώνει για την επιλογή του.

Κι όμως, ο Ιταλός τεχνικός αποχώρησε μετά από περίπου έναν μήνα από τη Λάτσιο και στη θέση του ήρθε ο Ίγκορ Τούντορ.

Την ίδια ώρα, ο Ιβάν Προβεντέλ είχε μείνει στα... πιτς και ο Μανδάς είχε χρησιμοποιηθεί στο εκτός έδρας παιχνίδι της 29ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, με τη Φροζινόνε (16/03, 2-3), από τον υπηρεσιακό τεχνικό, Τζιοβάνι Μαρτουσέλο, με τον Έλληνα τερματοφύλακα να πραγματοποιεί μία σταθερή εμφάνιση και να δείχνει πως μπορεί να αντικαταστήσει επάξια τον Ιταλό πορτιέρε.  

Παρά τη μεγάλη διακοπή για τα παιχνίδια των εθνικών ομάδων και το γεγονός πως στις επιλογές του Τούντορ υπάρχει και ο έμπειρος Λουίτζι Σέπε, ο Κροάτης τεχνικός εμπιστεύθηκε τον Μανδά, για την εντός έδρας αναμέτρηση της Serie A, με αντίπαλο τη Γιουβέντους, με τον τελευταίο να δείχνει πως δεν έχει πέσει στην ιεραρχία, παρά την αλλαγή προπονητή.

Κόντρα στη «βέκια σενιόρα», ο Έλληνας τερματοφύλακας ήταν εντυπωσιακός, αφού πραγματοποίησε μεγάλες αποκρούσεις, κρατώντας ενώ η Λάτσιο κατόρθωσε να πανηγυρίσει τη νίκη (1-0), με γκολ του Άνταμ Μάρουσιτς στις καθυστερήσεις.  

Πρόκειται για μία μικρή «ανταμοιβή» για τον Χρήστο Μανδά, ο οποίος δείχνει να εργάζεται σκληρά στην Ιταλία και ενώ μπροστά του, τον περιμένει ένα «λαμπρό» μέλλον.

Άλλωστε, ο ίδιος είναι μόλις στα 22 του χρόνια και αν συνεχίσει να εντυπωσιάζει τους Ιταλούς με τις εμφανίσεις του, γιατί να μην... ονειρεύεται και τη θέση του βασικού γκολκίπερ, ακόμη και όταν επιστρέψει ο Προβεντέλ; Μένει να φανεί, εάν η συνέχεια του πρώην παίκτη του ΟΦΗ, θα είναι ανάλογη.  

Γιώργος Καπουκάκης 
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0