Football Talk

Ντόρτμουντ: Πήγε για Der Klassiker στο Μόναχο και θυμήθηκε Κλοπ και… Σωκράτη Παπασταθόπουλο! (video)

Ντόρτμουντ: Πήγε για Der Klassiker στο Μόναχο και θυμήθηκε Κλοπ και… Σωκράτη Παπασταθόπουλο! (video)

Πέρασαν δέκα ολόκληρα χρόνια, αλλά επιτέλους η Ντόρτμουντ πανηγύρισε «διπλό» στην έδρα της Μπάγερν Μονάχου, για την Bundesliga! Γύρισε έτσι σε έναν θρίαμβο του 2014, στην εποχή του Γιούργκεν Κλοπ, που είχε και άρωμα… Ελλάδας!

Είχε ξεχάσει τι σημαίνει… νίκη στο Μόναχο! Ή εδώ που τα λέμε, γενικά κάθε ματς κόντρα στην Μπάγερν, αποτελούσε… άλυτο γρίφο για τους Βεστφαλούς, την τελευταία πενταετία.

Άλλωστε, η τελευταία τους νίκη, σε όλες τις διοργανώσεις, κόντρα στους Βαυαρούς, εντοπίζεται πίσω στο 2019, όταν είχαν επικρατήσει με 2-0, για το γερμανικό Super Cup.

Έκτοτε, μεσολάβησαν 11 παιχνίδια συνολικά και στις δύο έδρες, με την Ντόρτμουντ να έχει μόλις… μία ισοπαλία! Η «κατάρα» πάντως… έσπασε το απόγευμα της 30ης Μαρτίου του 2024.

Αντεγέμι και Ρίερσον «υπέγραψαν» την σπουδαία νίκη με 2-0 στην Allianz Arena, για να φέρουν… θύμησες από Γιούργκεν Κλοπ! Ναι, η Ντόρτμουντ δεν είχε καταφέρει να επικρατήσει της Μπάγερν στο Μόναχο για την Bundesliga, από τον Απρίλιο του 2014!

Πέρασαν δέκα ολόκληρα χρόνια, αλλά έφυγε ξανά με χαμόγελα από εκτός έδρας Der Klassiker! Μάλιστα, σε εκείνο το παιχνίδι, είχε πραγματοποιήσει ένα… πάρτι! Πάρτι απέναντι στην ομάδα, τότε, του Πεπ Γκουαρδιόλα!

Μία «μάχη» βγαλμένη από την Premier League των τελευταίων ετών, με μεγάλο νικητή τον Γερμανό τεχνικό! Η Ντόρτμουντ είχε περάσει με το εμφατικό 0-3, χάρη στα τέρματα των Μχιταριάν, Ρόις και Χόφμαν.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος θρίαμβος, είχε και ελληνική… υπογραφή. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος είχε ξεκινήσει ως βασικός στο κέντρο της άμυνα των Βεστφαλών, μοιράζοντας και την ασίστ στο τρίτο γκολ των φιλοξενούμενων!

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι τότε, η Μπάγερν προέλαυνε στην κορυφή του γερμανικού πρωταθλήματος, έχοντας ήδη εξασφαλίσει τον τίτλο, πριν από τη συνάντηση των δύο ομάδων.

Θα αποτελέσει άραγε αυτό το «διπλό», την… αφύπνιση της Ντόρτμουντ, για τα μελλοντικά Der Klassiker; Ίδωμεν…

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0