Football Talk

Bundesliga: Στο 88’ έχανε, στο 91’ κέρδισε η Λεβερκούζεν – Πάτησε τετράδα η Λειψία! (video)

Bundesliga: Στο 88’ έχανε, στο 91’ κέρδισε η Λεβερκούζεν –  Πάτησε τετράδα η Λειψία! (video)

Τρομερή Μπάγερ Λεβερκούζεν για άλλη μία φορά, γύρισε στα τελευταία λεπτά την αναμέτρηση με την Χόφενχαϊμ (2-1) και βλέπει μόνο... τίτλο! Επιστροφή στην τετράδα για τη Λειψία, παρά το ισόπαλο αποτέλεσμα με την Μάιντς (0-0). 

Επιστροφή και συνέχεια στη δράση και στο γερμανικό πρωτάθλημα για την 27η στροφή της Bundesliga, μετά την διακοπή για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων. Αγκαλιάζει όλο και περισσότερο τον τίτλο η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο, σκληρή μάχη δίνει η Λειψία για την εξασφάλιση της τέταρτης θέσης που θα την οδηγήσει στο Champions League της επόμενης χρονιάς.

Μπάγερ Λεβερκούζεν – Χόφενχαϊμ 2-1

Μία μέρα μετά την είδηση της παραμονής του Τσάμπι Αλόνσο στον πάγκο της ομάδας και μετά το πέρας της σεζόν, η Λεβερκούζεν συνέχισε από εκεί που το είχε… αφήσει πριν τη διακοπή των πρωταθλημάτων. Με νίκη-θρίλερ!

Απείλησε πρώτη με τον Βιρτς στο 18’, αλλά το σουτ του πέρασε για λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Μπάουμαν. Κόντρα στη ροή του ματς, η Χόφενχαϊμ προηγήθηκε μετά από υποδειγματική αντεπίθεση και άψογο τελείωμα από τον Μπάιερ στο 33’.


Οι «ασπιρίνες» αντέδρασαν και έχασαν δύο μεγάλες φάσεις πριν τη λήξη του ημιχρόνου, με τους Τσάκα και Άντριχ να μην καταφέρνουν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν.

Στην επανάληψη, η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο άρχισε να εντείνει από νωρίς την πίεσή της για να βρει την ισοφάριση. Ο κλοιός έσφιγγε γύρω από την εστία της Χόφενχαϊμ και παράλληλα ο χρόνος λιγόστευε για τη Λεβερκούζεν.

Εξαιρετική εμφάνιση για τον  Μπάουμαν που είπε «όχι» στις προσπάθειες των γηπεδούχων, κάνοντας διπλή σωτήρια επέμβαση στο 75’ στα σουτ των Βιρτς και Αντλί.

Η Λεβερκούζεν έκανε ό,τι μπορούσε για να βρει το γκολ και τα κατάφερε με τον Άντριχ αρχικά στο 88' και χάρη στον απόλυτο ήρωά της, Πάτρικ Σικπου την... λύτρωσε ξανά στο 91' διαμορφώνοντας το τελικό 2-1 με΄σα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. 


Λειψία – Μάιντς 0-0

Η φορμαρισμένη Λειψία ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου στο ματς απέναντι στη Μάιντς, αλλά δεν κατάφερε να βρει λύσεις και να παραβιάσει την εστία των φιλοξενούμενων. Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ο Οπεντά σκόραρε για τη Λειψία, το γκολ όμως ακυρώθηκε για οσφάιντ, με το 0-0 έμεινε.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν για το γκολ, αλλά το ματς έμεινε ισόπαλο 0-0 έως το τέλος.

Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Ουνιόν Βερολίνου 0-0

Σε ένα ματς με ελάχιστες φάσεις, η Ουνιόν Βερολίνου ήταν αυτή που απείλησε δις στο πρώτο μέρος, με το 0-0 να είναι αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Η Άιντραχτ είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, αλλά δεν κατάφερε να βρει το γκολ της νίκης, με το 0-0 να μένει έως το τέλος. Παρέμειναν στην έκτη θέση και σε ευρωπαϊκή τροχιά οι «αετοί», ενώ η Ουνιόν βρίσκεται πια στην 12η θέση με 29 βαθμούς.

Βέρντερ Βρέμης – Βόλφσμπουργκ 0-2

Οι δύο ομάδες, που βρίσκονται σε κακή φόρμα αγωνιστικά, προσέφεραν ελάχιστο θέαμα στο πρώτο ημίχρονο. Οι ισορροπίες άλλαξαν στο 43’ με τον Γιουνγκ της Βέρντερ να αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη κάρτα, μετά το άσχημα μαρκάρισμα πάνω στον αντίπαλό του.

Μόλις λίγα λεπτά χρειάστηκε η Βόλφσμπουργκ για να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό της πλεονέκτημα βρίσκοντας δίχτυα με τον Λακρουά στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου.

Οι «λύκοι» έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για να «καθαρίσουν» το ματς και στο 76’ είδαν τον σκόρερ τους να αποβάλλεται με κόκκινη κάρτα και την αριθμητική ισορροπία να επανέρχεται. Ωστόσο, έφτασαν και σε δεύτερο γκολ, φεύγοντας με τη νίκη από τη Βρέμη

Γκλάντμπαχ – Φράιμπουργκ 0-3

Η Φράιμπουργκ προηγήθηκε νωρίς χάρη στο γκολ του Γκρέγκοριτς στο 7’, ο οποίος με κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η Γκλάντμπαχ ισορρόπησε την αναμέτρηση, αλλά δεν απείλησε ιδιαίτερα την εστία του Ατουμπόλο.

Στο δεύτερο μέρος, η Φράιμπουργκ ξεκίνησε πάλι με… γκολ. Ο Ρολ με ωραίο συρτό σουτ στην κλειστή γωνία νίκησε τον Όμλιν και έκανε το 2-0 υπέρ των φιλοξενούμενων, βάζοντας γερές βάσεις για το «τρίποντο». Στο 58’, ο Ντοάν ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 μετά από ωραία ομαδική προσπάθεια.

Η νίκη ανέβασε τη Φράιμπουργκ στους 36 βαθμούς και την όγδοη θέση, ενώ η Γκλάντμπαχ παρέμεινε στην 13η με 28 βαθμούς, σε ασφαλή ωστόσο απόσταση από την επικίνδυνη ζώνη.


Συνοπτικά, τα αποτελέσματα των αναμετρήσεων της 27ης αγωνιστικής της Bundesliga (16:30): 

Μπάγερ Λεβερκούζεν – Χόφενχαϊμ 2-1

Λειψία – Μάιντς 0-0

Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Ουνιόν Βερολίνου 0-0

Βέρντερ Βρέμης – Βόλσφμπουργκ 0-2

Γκλάντμπαχ – Φράιμπουργκ 0-3

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0