Football Talk

ΑΕΚ: Έχει ανάγκη να βρουν ξανά γκολ οι μεσοεπιθετικοί της!

ΑΕΚ: Έχει ανάγκη να βρουν ξανά γκολ οι μεσοεπιθετικοί της!

Σύγκριση του ΒN Sports με τα γκολ που είχε βρει πέρυσι η ΑΕΚ από τα χαφ της σε σχέση με τα έως τώρα.

Η ΑΕΚ μπαίνει ξανά στη μάχη των play offs και μπροστά της έχει εννέα ματς προκειμένου να κατακτήσει και τον φετινό τίτλο. Για να τα καταφέρει, επιβάλλεται να επιδείξει αγωνιστική σταθερότητα και για να επιδείξει αγωνιστική σταθερότητα. Επιβάλλεται όλοι της οι παίκτες να δώσουν πολλά σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού του Αλμέιδα.

Αυτό που λένε δημοσίως αρκετοί παίκτες, πως «δεν έχει σημασία ποιος θα βάλει το γκολ αρκεί να κερδίζει η ομάδα», έχει βάση. Δεν είναι μία απλή τυπική ατάκα. Όμως για να κερδίζει η ομάδα και άμυνα και επίθεση παίζουν όλοι. Στο κομμάτι του σκοραρίσματος η ΑΕΚ έχει πάρει τα πάνω της το τελευταίο διάστημα, με τους Πόνσε και Λιβάι Γκαρσία να σκοράρουν συνεχώς. Η ΑΕΚ έως τώρα στο πρωτάθλημα έχει πετύχει 64 γκολ, όταν την περσινή σεζόν είχε πετύχει συνολικά 69! Άρα, λογικά, την περσινή της επίδοση θα τη σπάσει. Ωστόσο αισθητά σε αυτό κομμάτι των γκολ έχουν ανέβει φέτος και οι αντίπαλοί της.

Επειδή όμως εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο η ΑΕΚ έχοντας σε καλό φεγγάρι τους σκόρερ της Γκαρσία και Πόνσε, μπορεί να βρει πολλά περισσότερα γκολ στους αγώνες της, αν αρχίσουν να βρίσκουν ξανά δίχτυα οι μεσοεπιθετικοί της. Ο Γκαρσία έχει σκοράρει 13 φορές έως τώρα στο πρωτάθλημα και ο Πόνσε 12. 


Από εκεί και πέρα ακολουθεί ο Τσούμπερ με έξι γκολ. Ωστόσο, μέσα στο 2024 ο Ελβετός έχει σκοράρει δύο φορές! Βρήκε δίχτυα κόντρα στον Ολυμπιακό στο 1-2 στο Καραϊσκάκη στις 7 Γενάρη και κόντρα στη Λαμία στο 1-3 στις 24 Φλεβάρη. Την περσινή σεζόν ο Τσούμπερ έκλεισε την χρονιά με 8 γκολ στο πρωτάθλημα εκ των οποίων τα πέντε στα πλέι οφ… Η ΑΕΚ, επίσης, έχει βρει γκολ έως τώρα από τον Ελίασον (πέντε τον αριθμό), ο οποίος πέρυσι δεν είχε σκοράρει κανένα!

Έπειτα ακολουθούν Άμραμπατ και Βίντα από 4 γκολ ο καθένας.  Ο Μαροκινός πέρυσι είχε βρει 8 φορές δίχτυα, ενώ ο Κροάτης στόπερ μία φορά!

Απ’ αυτούς που περιμένει περισσότερα γκολ η ΑΕΚ στη συνέχεια των πλέι οφ είναι από τους Πινέδα και Γκατσίνοβιτς. Και οι δυο έως τώρα έχουν βρει μόλις δυο φορές δίχτυα στο πρωτάθλημα! Είναι χαρακτηριστικό πως πέρυσι ο Πινέδα είχε σκοράρει εννέα φορές, ενώ φέτος έχει να βρει δίχτυα από τις 30 Οκτωβρίου και το 2-0 της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ στη Φιλαδέλφεια! Πάει καιρός…

 

Όσον αφορά τον Γκατσίνοβιτς πέρυσι έκανε μεγάλα πράγματα βρίσκοντας, επίσης, εννέα φορές το δρόμο προς τα δίχτυα! Φέτος στο πρωτάθλημα έχει να σκοράρει από τις 28 Σεπτεμβρίου και το 2-1 με τον Ατρόμητο στη Φιλαδέλφεια – χρονικά έχει να βάλει γκολ από τη ρεβάνς Κυπέλλου Ελλάδας Betsson με τον Άρη στο Χαριλάου. Και γι’ αυτόν πάει καιρός.




Επιπλέον, οι Μάνταλος και Αραούχο έχουν σκοράρει μόλις από μία φορά ο καθένας έως τώρα στο πρωτάθλημα. Πέρυσι ο Μάνταλος είχε πετύχει δύο γκολ στο πρωτάθλημα και τέσσερα στο Κύπελλο, ενώ ο Αραούχο είχε κλείσει τη χρονιά με 7 γκολ!

Πολύ θετικά στο σκοράρισμα έχει μπει πάντως ο Λιούμπισιτς ο οποίος έχει ήδη σκοράρει δύο φορές.

 


Γενικά θα είναι πολύ σημαντικό για την ΑΕΚ οι μέσοι της να αρχίσουν να βρίσκουν ξανά δίχτυα με μεγαλύτερη συχνότητα. Αυτό σε συνδυασμό με τη φόρμα στην οποία ήταν πριν τη διακοπή οι Πόνσε και Λιβάι, μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό για την πορεία της ΑΕΚ προς τον τίτλο…

Θοδωρής Καρβουνιάρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0