Football Talk

Κρίμα κι άδικο για αυτήν την Ελλάδα: Ανώτερη στη Γεωργία, «λύγισε» με 4-2 στα πέναλτι! (video)

Κρίμα κι άδικο για αυτήν την Ελλάδα: Ανώτερη στη Γεωργία, «λύγισε» με 4-2 στα πέναλτι! (video)
Η Εθνική Ελλάδας δεν τα κατάφερε στην Τιφλίδα! Όλα κρίθηκαν στη «ρώσικη ρουλέτα», μετά το 0-0 (26/03) κανονικής διάρκειας και παράτασης, με τη Γεωργία να παίρνει το εισιτήριο, για το πρώτο EURO της ιστορίας της, επικρατώντας με 4-2 στα πέναλτι!
Αποστολή στην Τιφλίδα: Φάνης Τσοκανάς

Η Εθνική Ελλάδας έδωσε ό,τι είχε στο «Μπόρις Παϊχάτζε», κυριάρχησε της Γεωργίας, είχε δοκάρι στην παράταση, αλλά το πολυπόθητο γκολ δεν ήρθε, με το 0-0 (26/03) να παραμένει μετά από 120'.

Στη «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι, οι Γεωργιανοί ήταν πιο εύστοχοι και επικράτησαν με 4-2, παίρνοντας το εισιτήριο για το πρώτο EURO της ιστορίας τους.

Από την άλλη, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έμεινε εκτός των μεγάλων ραντεβού, για τέταρτη σερί φορά, και τα χρόνια μακριά από EURO και Παγκόσμιο Κύπελλο, στην καλύτερη θα σταματήσουν στα δώδεκα, με μία ενδεχόμενη πρόκριση στο Μουντιάλ του 2026.

«Μοιραίος» ο Γιώργος Γιακουμάκης για τη «γαλανόλευκη», δεν βρήκε εστία στο τέταρτο πέναλτι και ο Κβεκβεσκίρι έστειλε τους Γεωργιανούς στα «ουράνια».

Η Εθνική έχασε τεράστια ευκαιρία να «ανοίξει» το σκορ, αλλά η κεφαλιά του Μαυροπάνου στο 102' σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Μεγάλες επεμβάσεις από τον Βλαχοδήμο στην παράταση, κυρίως στο 105' που απομάκρυνε με το πόδι το «τσίμπημα» της μπάλας του Νταβιντασβίλι.

Η πρώτη επικίνδυνη στιγμή στο ματς, ήρθε στο 8ο λεπτό. Η Ελλάδα «έσπασε» την πίεση των Γεωργιανών, ο Χατζηδιάκος έκανε την μακρινή μπαλιά στην «πλάτη» της άμυνας και βρήκε τον Ιωαννίδη.

Αυτός πήρε καλύτερη θέση από τους αμυντικούς, αλλά δεν πρόλαβε να εκτελέσει.



Η ένταση και τα σκληρά μαρκαρίσματα κυριάρχησαν, έως την έλευση του 45ου λεπτού.

Ο Μαυροπάνος βρέθηκε μόνος απέναντι στον Κβαρατσχέλια, τον ανέτρεψε εκτός περιοχής και ο Τσακβετάτζε που εκτέλεσε το φάουλ, ανάγκασε τον Βλαχοδήμο να κάνει εντυπωσιακή απόκρουση, διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ.

Από την εκτέλεσή του, και μετά από φάση διαρκείας, ο Σενγκέλια βρήκε χώρο εντός περιοχής, σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.

Με το τέλος του ημιχρόνου, υπήρξαν νεύρα ανάμεσα σε Μάνταλο και Κβαρατσχέλια, που παραλίγο να φέρουν γενική σύρραξη. Οι δύο πάγκοι έγιναν... ένας και από τη γενικότερη ένταση, Τζαβέλλας και Λόρια, είδαν την κόκκινη κάρτα, από τον διαιτητή της αναμέτρησης, Σιμόν Μαρτσίνιακ.



Η πορεία της αναμέτρησης δεν άλλαξε, ούτε στο δεύτερο μέρος. Με εξαίρεση κάποιες ενέργειες του Κβαρατσχέλια, η Γεωργία δεν απείλησε, ενώ η απευθείας εκτέλεση φάουλ του στο 90+3', σταμάτησε πάνω στο τείχος.

Από την άλλη πλευρά, η Ελλάδα είχε τη δική της καλή στιγμή στο 73', όμως ο Φώτης Ιωαννίδης, δεν πρόλαβε για δευτερόλεπτα την εξαιρετική σέντρα του Τσιμίκα από τα αριστερά.



Το 0-0 παρέμεινε έως το τελευταίο σφύριγμα και το ματς, οδηγήθηκε στην παράταση.

Εκεί, η Ελλάδα ήταν ξανά κυρίαρχη, έχοντας μεγάλες ευκαιρίες με το σουτ του Μπακασέτα στο 100ο λεπτό και του Ρότα στο 103'. Η μεγαλύτερη όλων, όμως, ήταν στο 102' όταν μετά από κόρνερ του Τσιμίκα, ο Μαυροπάνος νίκησε τους πάντες στον αέρα, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Μαμαρντασβίλι!



Λίγα λεπτά αργότερα, ο ίδιος παίκτης λίγο έλειψε να γίνει μοιραίος. Μία λανθασμένη παράλληλη πάσα προς τον Χατζηδιάκο, έδωσε την ευκαιρία στον Μικαουτάτζε να πατήσει περιοχή. Έκανε την πάσα προς τον Νταβιντασβίλι, που παραλίγο να σκοράρει, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα!

Ο Βλαχοδήμος, ωστόσο, με το πόδι (!) κατάφερε να διατηρήσει το 0-0!

Το ίδιο έπραξε και στο 110', μετά την κούρσα του Τσιταϊσβίλι και το σουτ του, στην δεξιά, κλειστή του γωνία και όλα κρίθηκαν στα πέναλτι.



Εκεί, οι Γεωργιανοί αποδείχθηκαν πιο εύστοχοι. Ο Μπακασέτας απέκρουσε στο πρώτο της Ελλάδας, αλλά η άστοχη εκτέλεση του Μικαουτάτζε, διόρθωσε τα πράγματα. Το χαμένο πέναλτι του Γιακουμάκη, στην τέταρτη εκτέλεση της Ελλάδας, δεν διορθώθηκε, και ο Κβεκβεσκίρι έστειλε τη Γεωργία στο EURO της Γερμανίας.

Τα πέναλτι:

1ο Γεωργία, Κοχορασβίλι, Εύστοχο, 1-0
1ο Ελλάδα, Μπακασέτας, Άστοχο, 1-0
2ο Γεωργία, Νταβιντασβίλι, Εύστοχο, 2-0
2ο Ελλάδα, Μασούρας, Εύστοχο, 2-1
3ο Γεωργία, Μικαουτάτζε, Άστοχο, 2-1
3ο Ελλάδα, Μπουχαλάκης, Εύστοχο, 2-2
4ο Γεωργία, Ντβάλι, Εύστοχο, 3-2
4ο Ελλάδα, Γιακουμάκης, Άστοχο, 3-2
5ο Γεωργία, Κβεκβεσκίρι, Εύστοχο, 4-2



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γεωργία (Βίλι Σανιόλ): Μαμαρντασβίλι, Κακαμπάτζε, Ντβάλι, Κάσια, Κβερκβέλια, Κοχορασβίλι, Κβαρατσχέλια (109' Κβιλιτάια), Ζιβζιβάτζε (75' Μικαουτάτζε), Τσακβετάτζε (105' Νταβιντασβίλι), Κιτεϊσβίλι (105' Κβεκβεσκίρι), Σενγκέλια (86' Τσιταϊσβίλι).

Ελλάδα (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ (60' Ρότα), Τσιμίκας, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος (106' Ρέτσος), Κουρμπέλης (69' Σιώπης), Μάνταλος (98' Μπουχαλάκης), Μπακασέτας, Μασούρας, Πέλκας (61' Κωνσταντέλιας), Ιωαννίδης (91' Γιακουμάκης).

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0