Football Talk

Το BN Sports στην παρουσίαση του νέου format της UEFA: Οι αλλαγές, τα κίνητρα και οι ελληνικές ομάδες! (video)

Το BN Sports στην παρουσίαση του νέου format της UEFA: Οι αλλαγές, τα κίνητρα και οι ελληνικές ομάδες! (video)

Ο νέος τρόπος διεξαγωγής των διασυλλογικών διοργανώσεων της UEFA παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Τρίτης από το προεδρείο της Stoiximan Super League 1 και κορυφαία στελέχη της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας βρέθηκαν εκεί για να αναλύσουν το πλάνο.

Στην εκδήλωση πρώτος τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της Stoiximan Super League 1, Μηνάς Λυσάνδρου, κάνοντας λόγο για χρονιά - ορόσημο καθώς εκτός από τις προκρίσεις των Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ και των Νέων των Πειραιωτών είναι και οι δύο τελικοί ευρωπαϊκών διοργανώσεων επί ελληνικού εδάφους.

Ακολούθησε η σύντομη τοποθέτηση του Γενικού Γραμματέα της UEFA, Θόδωρου Θεοδωρίδη, ενώ νωρίτερα είχαν προβληθεί και τα γκολ των ελληνικών ομάδων. Είπε χαρακτηριστικά…

«Θα καταλάβετε από την παρουσίαση όλο το σύστημα γίνεται για να ενισχύσουμε τα Πρωταθλήματα της κάθε χώρας. Πρώτα οι συναντήσεις γίνονται με τις ομάδες και μετά με τα ΜΜΕ για να δούμε τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται με το νέο σύστημα. Θα συμφωνήσω με τον Μηνά Λυσάνδρου που νομίζω πώς επανέρχεται το ελληνικό ποδόσφαιρο. Σήμερα το βράδυ δεν μπορώ να μην είμαι με μία από τις δύο ομάδες στο παιχνίδι στην Τιφλίδα. Είναι μία χρονιά που δείχνουμε πώς μπορούμε να επιστρέψουμε.»
Theodoridis.webp

Τη σκυτάλη πήραν μετά οι κ.κ. Μαρκέτι και Οσελμό για να παρουσιάσουν τον νέο τρόπο της διεξαγωγής των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της UEFA, Τζιόρτζιο Μαρκέτι και ο κ. Οσελμό ανέβηκαν στο βήμα για τις σεζόν 2024-2027, με τον πρώτο να λέει μεταξύ άλλων τα εξής:

Στην ανάλυση που ακολούθησε τονίστηκε από τους ανθρώπους της UEFA και αρχικά από τον Μαρκέτι πώς «για εμάς είναι σημαντικό να γίνει κατανοητό το πώς θα γίνουν οι διοργανώσεις. Θα σας εξηγήσω τα κίνητρα που μας οδήγησαν σε αυτές τις αποφάσεις. Θα εξηγήσουμε κάποιες λεπτομέρειες. Πρώτα θέλουμε να πούμε πώς πάντα αναθεωρούμε τις διοργανώσεις μας. Είναι πιθανότατα η πιο επαναστατική αλλαγή που κάνουμε εδώ και 25 χρόνια στο Champions League.

Παράλληλα, εξήγησε τους λόγους που γίνονται αυτές οι αλλαγές, επισημαίνοντας πως στόχος της UEFA είναι να ενισχυθεί ο… αδύναμος και να γίνει γενικότερα πιο ανταγωνιστική κάθε ευρωπαϊκή διοργάνωση, διαθέτοντας και μεγάλη δυναμική.

Στη συνέχεια ακολούθησε ο κ. Οσελμό για πιο εξειδικευμένες λεπτομέρειες. Στο Champions League οι ομάδες γίνονται 36 από 32 και όπως ξεκαθάρισε οι 4 ομάδες προστίθενται με μία από τα πρωταθλήματα TOP 5, έναν εγχώριο πρωταθλητή και 2 ομάδες με βάση τις επιδόσεις των προηγούμενων ετών. Στάθηκε στο πώς οι ελληνικές ομάδες μπορούν να μπουν σε αυτή τη... μάχη του Champions League και για να βρεθούν στους ομίλους μέσω του συντελεστή βαθμολογίας τους δίνοντας μάλιστα έμφαση στην αύξηση των πιθανοτήτων για τις ελληνικές ομάδες. Μάλιστα, το 2024-2025 ο Πρωταθλητής Ελλάδας θα πηγαίνει στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League και όχι στον πρώτο.

Το Champions League θα είναι σαν μία Λίγκα με 8 αγωνιστικές και μία βαθμολογία. Σε 8 αγωνιστικές ημέρες θα είναι 8 διαφορετικοί αντίπαλοι. Η ίδια ιδέα είναι και για τις άλλες 2 διοργανώσεις. Θα υπάρχουν από τέσσερα ματς εντός και εκτός έδρας, ενώ κάθε ομάδα θα μπαίνει σε ένα από τα τέσσερα διαθέσιμα «γκρουπ», αλλά θα κληρώνεται και με δύο ομάδες από γκρουπ της.

Μετά τη φάση του Πρωταθλήματος θα πηγαίνουμε στη νοκ άουτ φάση. Εκεί ανέλυσε τον τρόπο κλήρωσης για τη νοκ άουτ φάση και ότι θα ακολουθεί η κλήρωση για την επόμενη φάση. Το νόημα όλων ήταν η 'επέκταση' όλων αυτών των διοργανώσεων. Το Europa League επίσης αλλάζει με +4 ομάδες. Και εδώ μιλάμε για 36 ομάδες. Και εδώ η επιλογή των αντιπάλων θα γίνεται από όλα τα γκρουπ. Η διαφορά είναι πώς έχουμε να κάνουμε με 6 αγωνιστικές και όχι 8 που είναι στο Champions League. Και αυτή η διοργάνωση θα έχει τη δική της αποκλειστική εβδομάδα.

Ακολούθως πήρε ξανά τον λόγο ο κ. Μαρκέτι για να σταθεί στο ότι τα οφέλη είναι πιο καλή ισορροπία στις διοργανώσεις και πιο έντονο το στοιχείο του απρόβλεπτου.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0