Football Talk

Η Ομοσπονδία της Βραζιλίας... καταδικάζει Ρομπίνιο και Άλβες και στέκεται στο πλευρό των θυμάτων

Η Ομοσπονδία της Βραζιλίας... καταδικάζει Ρομπίνιο και Άλβες και στέκεται στο πλευρό των θυμάτων

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Βραζιλίας γύρισε την... πλάτη στους Ρομπίνιο και Ντάνι Άλβες, με αφορμή τα εγκλήματά τους, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο τη συμπαράστασή τους στα θύματα.

Ρομπίνιο και Ντάνι Άλβες κάποτε έγραφαν... ιστορία με τα χρώματα της Σελεσάο, όμως αποφάσισαν να ακολουθήσουν λάθος δρόμο, να εκμεταλλευτούν την φήμη τους, θεωρώντας πως εκείνη θα τους προστατέψει από οποιαδήποτε συνέπεια των παρατυπιών τους.

Και οι δύο καταδικάστηκαν για σεξουαλικά εγκλήματα, συγκλονίζοντας όχι μόνο τον αθλητικό κόσμο, αλλά και ολόκληρη την κοινωνία. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Βραζιλίας δεν μπορούσε να μείνει αμέτοχη και στεκόμενη στο πλευρό των θυμάτων καταδίκασε κάθε μορφή βίας.

Χαρακτηριστικά ανέφερε σε επίσημη δήλωσή της: «οι τελικές ποινές των Ρομπίνιο και Άλβες αντιπροσωπεύουν το κλείσιμο ενός από τα πιο επιζήμια κεφάλαια στην ποδοσφαιρική ιστορία της χώρας»!

Μέσα από τις δηλώσεις της προέτρεψε έμμεσα όλες τις γυναίκες να βρίσκουν το θάρρος να μιλούν για τα αποτρόπαια εγκλήματα εις βάρος τους, υπενθυμιζόντάς τους παράλληλα πως δεν είναι μόνες τους σε αυτόν τον αγώνα. Καλεί, όμως και όλους τους άνδρες να σταθούν στο πλευρό των γυναικών και να μάχονται κατά της βίας, σε μια εποχή μάλιστα που η «πατριαρχία» όχι απλά δεσπόζει, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις εμφανίζεται πιο έντονη από ποτέ.

«Όσοι εκπροσωπούν τη Βραζιλία στον αθλητισμό αναμένεται να υπερασπιστούν τις αξίες και τα συναισθήματα μιας ολόκληρης χώρας και είναι ντροπή ορισμένοι αθλητές να πιστεύουν ότι η ιδιότητά τους τους απαλλάσσει από την ευθύνη για τις πράξεις τους»!

Είναι αδιανόητο παίκτες να νομίζουν πως μπορούν να την... σκαπουλάρουν εξαιτίας των επιτευγμάτων τους και του status τους. Γι΄ αυτό και η CBF δεν μένει απλώς στα λόγια. Αντιθέτως, αναλαμβάνει δράση, επισημαίνοντας μια σειρά μέτρων που θα εφαρμοστούν με σκοπό την καταπολέμηση της βίας και των διακρίσεων τόσο στο ποδόσφαιρο όσο και στην κοινωνία.

 

Μεταξύ άλλων, αναλυτικά ανάφερονται στην επίσημη ανακοίνωση τα εξής:

«Οι τελευταίες καταδίκες των παικτών Ρόμπσον ντε Σόουζα και Ντάνιελ Άλβες έβαλαν τέλος σε ένα από τα πιο καταστροφικά κεφάλαια στο βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο. Οι δύο υποθέσεις, που αφορούν παίκτες που ήταν αστέρια της ομάδας ποδοσφαίρου της Βραζιλίας, μιας από τις μεγαλύτερες πολιτιστικές εικόνες της χώρας μας, δεν μπορούν να τελειώσουν με την καταδίκη των δύο ενόχων.

Είναι σημαντικό η γενναία στάση των θυμάτων να εμπνέει όλο και περισσότερες γυναίκες να μην σιωπούν μπροστά σε φρικαλεότητες αυτής της τάξης. Περισσότερο από αυτό: σε ένα περιβάλλον όπου επικρατεί η ματαιοδοξία, εμείς, οι άνδρες, πρέπει να είμαστε στην πρώτη γραμμή για να καταπολεμήσουμε όχι μόνο τη σεξουαλική βία, αλλά και κάθε είδους βία.

Η CBF, όλοι οι διευθυντές της και η τεχνική επιτροπή της Εθνικής Βραζιλίας εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στα θύματα των δύο εγκλημάτων που διέπραξαν οι πρώην παίκτες. Η κίτρινη φανέλα που φορούν οι Βραζιλιάνοι αθλητές στο γήπεδο είναι κάτι παραπάνω από μια στολή. Ακριβώς όπως το ποδόσφαιρο είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό άθλημα για τη Βραζιλία.

Εναπόκειται σε αυτούς που το φορούν να υπερασπιστούν τα συναισθήματα και τις αξίες μιας ολόκληρης χώρας που εκπροσωπείται εκεί. Είναι ντροπή ένας αθλητής να αισθάνεται άνετα να διαπράττει αυτού του είδους τα εγκλήματα, πιστεύοντας ότι αυτό που πέτυχε μέσω του αθλητισμού θα τον προστατεύσει κατά κάποιο τρόπο από κάθε τιμωρία».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0