Football Talk

EURO 2024: Ουαλοί, Πολωνοί και Ισλανδοί «ποδοπάτησαν» τους αντιπάλους τους και ετοιμάζονται για τιτανομαχίες! Μεγάλη ανατροπή η Ουκρανία! (video)

EURO 2024: Ουαλοί, Πολωνοί και Ισλανδοί «ποδοπάτησαν» τους αντιπάλους τους και ετοιμάζονται για τιτανομαχίες! Μεγάλη ανατροπή η Ουκρανία! (video)

Το τοπίο ως προς την κατακύρωση των υπόλοιπων τριών εισιτηρίων ξεκαθαρίζει: Ουαλία και Πολωνία έκαναν «περιπάτους» απέναντι στις αντιπάλους τους και θα τεθούν αντιμέτωπες την προσεχή Τρίτη (26/03, 19:00) στο Κάρντιφ. Μεγάλη πρόκριση και για την Ισλανδία που ξεπέρασε το εμπόδιο του Ισραήλ με 4-1! Απέναντί του θα βρει την Ουκρανία, η οποία σε τρία λεπτά, έκανε ανατροπή και έριξε στο «καναβάτσο» τους Βόσνιους με 2-1 (26/03, 21:45)!

Στο ξεκίνημα του απογεύματος (21/03) για την διεκδίκηση των τριών εισιτηρίων, ξεκίνησαν από την αφετηρία δώδεκα ομάδες.

Από αυτές, «επιβίωσαν» οι έξι καλύτερες και σε πέντε ημέρες (26/03, 19:00 & 21:45) αναμένεται να διεξαχθούν «ομηρικές» μάχες με φόντο το «τσεκάρισμα» των υπόλοιπων εισιτηρίων.

Ουαλία – Φινλανδία 4-1

Από το πρώτο μονοπάτι, τα φαβορί επικράτησαν και πρόκειται να τεθούν αντιμέτωπα σε πέντε μέρες στο Κάρντιφ, όπου η Ουαλία θα μπορεί να υπολογίζει στη συνδρομή των φιλάθλων της, απέναντι στην πολύ ποιοτική Πολωνία.

Οι Ουαλοί υποδέχτηκαν τους Φινλανδούς τους οποίους και κέρδισαν με 4-1 χάρη σε δύο γρήγορα τέρματα των Μπρουκς (3’) και Γουίλιαμς (38’).

 



O Μπρέναν Τζόνσον διεύρυνε το προβάδισμα της ομάδας του στο 47’ ενώ «κερασάκι» στην τούρτα προσέθεσε ο Ντάνιελ Τζέιμς στο 87ο λεπτό. Για τους Φινλανδούς, είχε προσωρινά μειώσει σε 2-1 στο 45’, ο Τέεμου Πούκι.

Πολωνία – Εσθονία 5-1

Οι «μπιαλοτσερβόνι» του Πρόμπιερτζ επιβλήθηκαν με άνεση των Εσθονών με 5-0. Η ομάδα από τη Βαλτική έμεινε από νωρίς με 10 ποδοσφαιριστές, ελέω της αποβολής του Πασκότσι στο 27ο λεπτό. Οι Πολωνοί εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό πλεονέκτημα και εισήλθαν σε μία λογική συντήρησης δυνάμεων με φόντο την σούπερ μάχη με τους Ουαλούς στο Κάρντιφ την προσεχή Τρίτη (26/03, 19:00).

Τα γκολ για τους Πολωνούς σημείωσαν οι Φρανκόφσκι (22’), Ζιελίνσκι (50’), Πιοτρόφσκι (70’), Ζαλέφσκι (74’) και Σιμάνσκι (77’). Το γκολ της τιμής για τους Εσθονούς, ο Βετκάλ στο 79’.






Άκρως θεαματικό δεκάλεπτο (70' - 80'), μέσα στο οποίο σημειώθηκαν τέσσερα συνολικά τέρματα για τις δύο ομάδες!

Βοσνία Ερζεγοβίνη – Ουκρανία 1-2

Στο δεύτερο μονοπάτι, τα ζευγαρώματα ήταν λίγο πιο αμφίρροπα και αυτό επιβεβαιώθηκε και από την εξέλιξη των αναμετρήσεων. Βοσνία Ερζεγοβίνη και Ισλανδία πανηγύρισαν σπουδαίες νίκες και θα παίξουν τον «μεγάλο» τελικό στην έδρα της πρώτης, την επόμενη Τρίτη (21:45).

Οι Βόσνιοι του Σάβο Μιλόσεβιτς πήραν προβάδισμα στο σκορ απέναντι στην Ουκρανία του Ρεμπρόφ (αυτογκόλ του Ματβιένκο) στο 57ο λεπτό, αποδεικνύοντας πως παρά την υποβάθμιση (του ρόστερ) των τελευταίων ετών, παραμένουν ένα αξιοσημείωτο ποδοσφαιρικό μέγεθος.

Οι Ουκρανοί είχαν απαντήσεις και πρώτα με τον Γιάρεμτσουκ (85') έφεραν το παιχνίδι στην ισοπαλία. Τρία λεπτά αργότερα, ο καυτός Αρτέμ Ντόβμπικ της Τζιρόνα, υπέγραψε την σπουδαία ανατροπή που προσφέρει το εισιτήριο για τον τελικό στην ουκρανική εθνική ομάδα, η οποία θα υποδεχτεί την Ισλανδία ως τυπικά γηπεδούχος (26/03, 21:45).

Ισραήλ – Ισλανδία 1-4

Ακόμη μία παιχνιδάρα με τους τυπικά γηπεδούχους Ισραηλινούς (αγωνίστηκαν στην Ουγγαρία και στο γήπεδο της Ούιπεστ) να προηγούνται στο σκορ χάρη σε γκολ του… Εράν Ζάχαβι

Όμως, αυτό που ακολούθησε ήταν σωστό ξέσπασμα ηφαιστείου, σαν αυτά που απαντώνται ευρύτατα στην ισλανδική ενδοχώρα.

Οι «βίκινγκς» ανέτρεψαν το σκορ προτού ολοκληρωθεί το ημίχρονο χάρη σε δύο γκολ των Γκούντμουντσον (39’) και του παλαιού γνώριμου από τη θητεία του στην ΑΕΚ, Άρνον Τραούστασον (42’).

Και σα να μην έφτανε, αυτό, η ομάδα του Άγκε Χαρέιντε, βρήκε ακόμη δύο τέρματα με δράστη τον Άλμπερτ Γκούντμουντσον στο 83’ και 87’ προσδίδοντας διαστάσεις θριάμβου στο τελικό αποτέλεσμα (1-4). Χατ-τρικ ο επιθετικός των Ισλανδών, οι οποίοι, έκλεισαν ραντεβού στον μεγάλο τελικό με τους Ουκρανούς για την προσεχή Τρίτη.





www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0