Football Talk

ΑΕΚ: Ένα φιλικό τόνωσης για κόσμο και ομάδα, και οι παίκτες που περιμένει πολλά περισσότερα ο Αλμέιδα

ΑΕΚ: Ένα φιλικό τόνωσης για κόσμο και ομάδα, και οι παίκτες που περιμένει πολλά περισσότερα ο Αλμέιδα
Ο αγώνας της ΑΕΚ στην Κύπρο, ο υπέροχος κόσμος, το δίδυμο ΜήτογλουΜουκουντί, οι Αραούχο, Πισάρο, Φερνάντες, ο εξαιρετικός Λιούμπισιτς και οι δύο ιδέες του Αλμέιδα.

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης


Τα φιλικά παιχνίδια ποτέ δεν ήταν… καψούρα. Όμως, αυτές οι ώρες που πήγε η ΑΕΚ στην Κύπρο και το ματς με τον Απόλλωνα Λεμεσού ήταν… βάλσαμο και για την ίδια την ομάδα και πολύ περισσότερο για τον «διψασμένο» κόσμο της ΑΕΚ, που ζει στην Κύπρο και δεν έχει τη δυνατότητα να την βλέπει συχνά από κοντά.

Από το βράδυ της Τρίτης (19/03) που η αποστολή προσγειώθηκε στην Κύπρο και έζησε την υπέροχη υποδοχή, αλλά και όσα έγιναν στο γήπεδο «Alphamega», ήταν μία υπέροχη τόνωση ηθικού για όλους στον σύλλογο. Ένα υπέροχο διάλειμμα πριν τα play offs. Έχει ανάγκη να μπει η ΑΕΚ ήρεμη, αποφασισμένη, αγωνιστικά και ψυχολογικά έτοιμη στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος.

Σημαντικά μηνύματα έστειλε και αγωνιστικά η ΑΕΚ σε αυτό το φιλικό. Καταρχάς, στη γενική εικόνα η σοβαρότητα με την οποία η ΑΕΚ αγωνίστηκε στο παιχνίδι ήταν αξιοπρόσεκτη. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο το ποδόσφαιρο που έπαιξε κατά διαστήματα ήταν απολαυστικό.

Από εκεί και πέρα το δίδυμο ΜήτογλουΜουκουντί πήρε 90λεπτο μαζί στο κέντρο της άμυνας. Θα χρειαστούν και οι δυο στα ματς που έρχονται. Γενικά θα χρειαστούν όλοι στα εννέα παιχνίδια που απομένουν. Τα ντέρμπι θα είναι σερί, θα υπάρχει ψυχολογική και αγωνιστική κούραση και δεν θα περισσεύει κανείς. Μετά από καιρό είδαμε καλά τρεξίματα από τον Αραούχο. Δεν είχε καλές τελικές επιλογές, όμως έδειξε ανεβασμένος. Έχει μεγάλη ανάγκη η ΑΕΚ τον καλό Σέρχιο στα παιχνίδια που έρχονται. Μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικός, είτε παίζοντας ως βασικός, είτε, πολύ περισσότερο, όταν έρχεται από τον πάγκο. Το ίδιο ισχύει και για τους Φερνάντες και Πισάρο. Επιβάλλεται και οι δυο να πάρουν τα πάνω τους τώρα στο φινάλε. Είναι χρήσιμα εργαλεία και μπορούν να προσφέρουν.

Αυτός που ήδη μπήκε στο κλίμα του Αλμέιδα είναι ο Λιούμπισιτς. Έκανε υπέροχο πρώτο ημίχρονο ο «Λιούμπι» και γενικά δείχνει να εγκλιματίστηκε γρήγορα στα «θέλω» του προπονητή. Ήταν παντού στο γήπεδο, με άμεσες και γρήγορες επαφές, με εξαιρετικές και γρήγορες αποφάσεις, πατώντας περιοχή, ενώ ήταν αυτός που έφτιαξε το γκολ της ΑΕΚ.

Δεν ήταν ματς για συμπεράσματα, όμως ήταν αγώνας για να μείνουν οι ποδοσφαιριστές σε έναν ρυθμό και τον προπονητή να δοκιμάζει κάποια πράγματα. Για παράδειγμα, είδαμε τον Άμραμπατ δεξί μπακ και τον Χατζισαφί στον άξονα. Δεν ξέρουμε φυσικά αν θα τους δούμε σε επίσημο ματς να παίζουν σε αυτές τις θέσεις στα play offs, όμως είναι μία ιδέα του προπονητή, εφόσον χρειαστεί στο μέλλον. Κάτι διαφορετικό...

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0