Football Talk

Δίπλα στους Στόιτσκοφ και Μπερμπάτοφ; Ο Ντεσπόντοφ θέλει να γράψει ιστορία μέσα στο 2024 και δεν τον... σταματάει κανείς! (video)

Δίπλα στους Στόιτσκοφ και Μπερμπάτοφ; Ο Ντεσπόντοφ θέλει να γράψει ιστορία μέσα στο 2024 και δεν τον... σταματάει κανείς! (video)
Τόσο σε ομαδικό, όσο και σε ατομικό επίπεδο, το 2024, αναμένεται να αποδειχθεί ιστορικό έτος για τον Κιρίλ Ντεσπόντοφ, ο οποίος έχει την ευκαιρία να προσθέσει το όνομά του, δίπλα σε θρύλους του βουλγάρικου ποδοσφαίρου!

Μία «χρυσή» ευκαιρία βρίσκεται στα… πόδια του Κίριλ Ντεσπόντοφ! Μία ευκαιρία, που θα του παρέχει τη δυνατότητα να τοποθετήσει το όνομά του, πλάι σε θρύλους του ποδοσφαίρου της χώρας του!

Ας πάρουμε όμως, τα πράγματα με τη σειρά. Ο Βούλγαρος εξτρέμ του ΠΑΟΚ, εξαργύρωσε με τον καλύτερο τρόπο την εξαιρετική σεζόν που διανύει, καθώς ψηφίστηκε ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της χώρας του, για το 2023!

Ήταν το τρίτο διαδοχικό βραβείο για τον 27χρονο, αλλά και τέταρτο συνολικά στην καριέρα του. Είχε προηγηθεί εκείνο που είχε λάβει το 2018, με τον Ντίμιταρ Ίλιεφ να τον… διακόπτει το 2019 και το 2020.

Τη φετινή σεζόν, ο Βούλγαρος μεσοεπιθετικός έχει μετρήσει ήδη 47 εμφανίσεις με την «ασπρόμαυρη» φανέλα, ενώ έχει συμμετοχή και σε 30 γκολ της ομάδας από τη Θεσσαλονίκη. 

Συγκεκριμένα, ο ποδοσφαιριστής από την Κρέσνα μετρά 16 γκολ και 14 ασίστ με τον «Δικέφαλο του Βορρά», την ώρα που απομένουν 9 «στροφές» για το φινάλε της Stoiximan Super League

Η μέχρι τώρα πορεία του Ντεσπόντοφ στα ελληνικά γήπεδα, φαίνεται πως έχει δικαιώσει την απόφαση των ανθρώπων του ΠΑΟΚ, να βγάλουν από τα ταμεία του συλλόγου 4,5 εκατ. ευρώ, έτσι ώστε να τον αποκτήσουν από τη Λουντογκόρετς, τον περασμένο Σεπτέμβριο. 

Άλλωστε, τα δείγματα γραφής του ίδιου, ήταν εξαιρετικά τόσο στην πρώην ομάδα του, όσο και στην εθνική Βουλγαρίας, όπου και έχει τον ρόλο του ηγέτη. 

Έτσι, γίνεται αντιληπτό πως το βραβείο του καλύτερου Βούλγαρου ποδοσφαιριστή για το 2023, δεν έφτασε τυχαία στα χέρια του Ντεσπόντοφ. Μπορεί όμως, να δώσει συνέχεια στην… παράδοση που «χτίζει», αποσπώντας το και την επόμενη χρονιά; Ας ρίξουμε μια ματιά στους αριθμούς του, μέσα στους πρώτους 2,5 μήνες του 2024. Ο Ντεσπόντοφ μετρά ήδη 6 γκολ και 5 ασίστ. Θέτει με τον τρόπο αυτό τις βάσεις, ώστε να ισοφαρίσει ένα ρεκόρ, δύο θρύλων του βουλγαρικού ποδοσφαίρου! 

Ο λόγος για τους Χρίστο Στόιτσκοφ και Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, οι οποίοι είναι οι μοναδικοί παίκτες που έχουν κατακτήσει για τέσσερις συνεχόμενες χρονιές το βραβείο του κορυφαίου Βούλγαρου ποδοσφαιριστή! 

Στον «Μαραντόνα των Βαλκανίων» ανήκε η τετραετία 1989-1992, όπου ο ίδιος «μάγευε» τον κόσμο του ποδοσφαίρου, αρχικά με τη φανέλα της ΤΣΣΚΑ Σόφιας και μετέπειτα, με αυτή της Μπαρτσελόνα. Από την άλλη, ο Μπερμπάτοφ ήταν στην κορυφή του ποδοσφαίρου της Βουλγαρίας για τέσσερα συναπτά έτη και συγκεκριμένα από το 2007 έως του 2010, όταν διέπρεπε στην Premier League, με την Τότεναμ και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Στις τρεις διαδοχικές φορές - όσες και ο Ντεσπόντοφ - σταμάτησε και ο Ίβελιν Πόποφ, με τον παίκτη του ΠΑΟΚ να έχει την ευκαιρία να τον ξεπεράσει και να τοποθετήσει το όνομά του, δίπλα σε δύο θρυλικές μορφές του βουλγαρικού, αλλά και του παγκόσμιου ποδοσφαίρου! 

Όσα έχει μπροστά του με τον ΠΑΟΚ, μοιάζουν ικανά να τον βοηθήσουν ώστε να γράψει ιστορία. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» βρίσκεται στα προημιτελικά του Europa Conference League, την ώρα που στο πρωτάθλημα, είναι στη 2η θέση και στο -2 από την πρωτοπόρο ΑΕΚ. Και οι «ασπρόμαυροι» χρειάζονται τον Ντεσπόντοφ στο… 100% του, προκειμένου η σεζόν τους να «στεφθεί» από επιτυχία.

Μπορεί να μετατρέψει ο Βούλγαρος το 2024, σε μία ιστορική χρονιά; Η απάντηση, σε περίπου έναν χρόνο!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0