Football Talk

Ίντερ - Νάπολι 1-1: Της πήρε τον βαθμό και την πρόωρη... στέψη! (video)

Ίντερ - Νάπολι 1-1: Της πήρε τον βαθμό και την πρόωρη... στέψη! (video)

Η Ίντερ έπαιξε για να «κλειδώσει» ουσιαστικά το πρωτάθλημα, η Νάπολι για την τιμή της. Το τελικό 1-1 (στο ντέρμπι της 29ης αγωνιστικής) αφήνει και τις δύο ικανοποιημένες σε μία αναμέτρηση που θύμισε τελετή παραλαβής-παράδοσης του Scudetto!

Ίντερ και Νάπολι είχαν μεσοβδόμαδα γνωρίσει οδυνηρούς και πρώιμους αποκλεισμούς από την συνέχεια του Champions League. Η μεταξύ τους αναμέτρηση θα «βύθιζε» σε εσωστρέφεια τον χαμένο, πολύ περισσότερο τη Νάπολι με δεδομένο πως η ομάδα του Καλτσόνα έχει μείνει εκτός από κάθε στόχο. Οι «νερατζούρι» με αέρα πρωταθλήτριας ξεκίνησαν από νωρίς να «βομβαρδίζουν» την εστία του Μέρετ, ο οποίος κρατούσε με «νύχια και με δόντια» το μηδέν για την ομάδα του.

Μόλις στο 42’ οι Ναπολιτάνοι κατάφεραν να «ξεμυτίσουν» από την περιοχή τους και να φτάσουν στην πρώτη τους τελική προσπάθεια! Ωστόσο, ένα λεπτό μετά, ο Νταρμιάν έδωσε στην Ίντερ, ό,τι βάσει εικόνας δικαιούταν. «Μαγική» συνεργασία των παικτών του Ιντσάγκι, έχρισε σκόρερ τον Ιταλό δεξιό φουλ μπακ.

 

Η Ίντερ μπήκε με επιθετικές διαθέσεις και στο δεύτερο μέρος, με τον Λαουτάρο να «αγγίζει» το 2-0 στο 49’ και τον Μέρετ να απομακρύνει εντυπωσιακά. Το ίδιο συνέβη και σε σουτ του Ντιμάρκο στο 52’. Σταδιακά, οι «νερατζούρι» χαμήλωσε ταχύτητα κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι «παρτενοπέι» οι οποίοι με τις αλλαγές του Καλτσόνα έφτασαν σε τέρμα ισοφάρισης στο 81’ με κεφαλιά του Ζέσους. Η Νάπολι έψαξε και δεύτερο γκολ, προκειμένου να φτάσει σε μία νίκη γοήτρου, δίχως όμως να μπορεί να πάρει κάτι περισσότερο από το παιχνίδι.

 

Το τελικό 1-1 ικανοποίησε και τις δύο ομάδες. Με αυτό τον τρόπο, η Ίντερ μετά από 29 αγωνιστικές εξακολουθεί να απολαμβάνει την μοναξιά της κορυφής, ούσα στο +14 από την συμπολίτισσα Μίλαν. Η διαφορά της Ίντερ με τη Νάπολι παρέμεινε αμετάβλητη στο +31 υπέρ των «νερατζούρι». Αμετακίνητη στην έβδομη θέση η ομάδα του Αουρέλιο ντε Λαουρέντις στους 45 βαθμούς.

Αξιοσημείωτο το γεγονός πως η Ίντερ άφησε βαθμούς έπειτα από δέκα αγωνιστικές στις οποίες μετρούσε μόνο νίκες!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ίντερ (Σ. Ιντσάγκι): Ζόμερ, Παβάρ (46’ Μπίσεκ), Ατσέρμπι, Μπαστόνι, Νταρμιάν (84’ Μπιουκάναν), Μπαρέλα (71’ Φρατέζι), Τσαλχάνογλου, Μχιταριάν, Ντιμάρκο (80’ Ντούμφρις), Τουράμ, Λαουτάρο (79’ Σάντσες)

Νάπολι (Φ. Καλτσόνα): Μέρετ, Ντι Λορέντσο, Ραχμάνι, Ζέσους, Ολιβέρα (75’ Ρούι), Ζαμπό-Ανγκισά, Λομπότκα, Τραορέ (71’ Καγιούστ), Πολιτάνο (90’ Νγκόγκε), Κβαρατσχέλια, Ρασπαντόρι (75’ Σιμεόνε)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0