Football Talk

Τσέλσι – Λέστερ 4-2: Τα έκανε όλα λάθος, αλλά προκρίθηκε στους «4» με δύο γκολ στις καθυστερήσεις! (video)

Τσέλσι – Λέστερ 4-2: Τα έκανε όλα λάθος, αλλά προκρίθηκε στους «4» με δύο γκολ στις καθυστερήσεις! (video)

Κέρδιζε με 2-0, έχασε πέναλτι, έβαλε αυτογκόλ, είδε το παιχνίδι να φτάνει στο… 2-2. Και όμως, παρότι τα έκανε όλα λάθος, κατάφερε να πάρει την πρόκριση απέναντι στη Λέστερ η Τσέλσι (4-2), με buzzer beater του Τσουκουεμέκα και γκολ του Μαντουέκε. Θα παίξει στο Wembley, αναμένει ποια θα είναι η 4η ομάδα στο Κύπελλο Αγγλίας, ανάμεσα σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ!

Η Τσέλσι φλέρταρε με την... αυτοχειρία, αφού είδε τη Λέστερ να γυρίζει από το εις βάρος της 2-0 και να ισοφαρίζει, με τους «μπλε» ωστόσο να παίρνουν με δύο γκολ στις καθυστερήσεις τη νίκη (4-2) και την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας.

Στο 13ο λεπτό ο Τζάκσον από δεξιά βρήκε ανενόχλητο τον Κουκουρέγια στην παράλληλη μπαλιά που έκανε για το 1-0 από τον Ισπανό, ενώ, στο 45' + 1' ο Ραχίμ Στέρλινγκ έφυγε ωραία από αριστερά και έκανε το γύρισμα για τον Πάλμερ που έγραψε το 2-0.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο 27' ο δημιουργός του δεύτερου γκολ βρέθηκε στην άσπρη βούλα με την ευκαιρία να χριστεί σκόρερ, αλλά εκτέλεσε κάκιστα το πέναλτι, στο κέντρο της εστίας, με αποτέλεσμα να νικηθεί από τον Στόλαρτσκι.

Όλα ήταν παντελώς διαφορετικά στο δεύτερο ημίχρονο. Οι «μπλε» μπήκαν αρκετά μουδιασμένοι και νευρικοί και μέσα σε ένα 10λεπτο έχασαν το προβάδισμα των δύο τερμάτων. Ο Ντισασί στο 51' υπό την πίεση του Ντάκα... πλάσαρε τον Σάντσεθ από απόσταση για το αυτογκόλ και αυτό ήταν ένδειξη όσων θ' ακολουθούσαν...

Αμέσως μετά η Λέστερ βρήκε δίχτυα για την ισοφάριση! Στο 63' ο Μαβντιντί με την Τσέλσι να παίζει αρκετά ψηλά την άμυνά της και με αφέλεια, έφυγε στην αντεπίθεση και με δεξί σουτ έγραψε το 2-2 στο «Στάμφορντ Μπριτζ»!

Ο Ποτσετίνο δεν μπορούσε να πιστέψει αυτά που έβλεπε από τους ποδοσφαιριστές του. Η αντίδραση που έβγαλε η Τσέλσι, παρ' όλα αυτά, ήταν σωστή. Πάλι ανέκτησε την κατοχή της μπάλας άρχισε να την κυκλοφορεί και στο 72' πίστεψε πως κέρδισε πέναλτι, αλλά η επαφή ήταν τελικά εκτός περιοχής και ο VAR διόρθωσε την απόφαση του ρέφερι. Κι αφού έγινε αυτό και δεν υπήρξε πέναλτι, η κάρτα προς τον Ντόιλ έγινε κόκκινη, με τη Λέστερ να μένει με παίκτη λιγότερο!

Ο ρυθμός της αναμέτρησης ήταν απόλυτα διασκεδαστικός για τους ουδέτερους, αλλά φυσικά στους οπαδούς των δύο ομάδων προκαλούσε αγωνία. Ο Στέρλινγκ άρχισε ν' ακούει τον κόσμο στο «Στάμφορντ Μπριτζ» να τον γιουχάρει μετά από μια κακή ενέργεια, με τον ποδοσφαιριστή ν' αντιλαμβάνεται ότι ορισμένες επιλογές του και ενδεχομένως η γλώσσα του σώματος στο χορτάρι προκαλούν δυσφορία... Έπειτα το μισό γήπεδο άρχισε να φωνάζει προς τον Ποτσετίνο: «Δεν ξέρεις τι σου γίνεται...». Και αυτό δημιούργησε προβληματική ατμόσφαιρα που δεν μπορούσε να βοηθήσει την Τσέλσι...

Η Λέστερ συνέχισε να παίζει θαρραλέα και με παίκτη λιγότερο, ο Στόλαρτσικ στα τελευταία λεπτά απέτρεψε το γκολ σε καλή ευκαιρία του Μαντουέκε και ενώ η παράταση φάνταζε το πιθανότερο σενάριο, η Τσέλσι έφτασε στην πρόκριση!

Στο 90' + 3' ο Πάλμερ είχε την έμπνευση και το καθαρό μυαλό για το έξυπνο γύρισμα προς τον Τσουκουεμέκα κι εκείνος τελείωσε σωστά τη φάση για το 3-2, ενώ, στο 90' + 8' ο Μαντουέκε με υπέροχη ατομική ενέργεια και τελείωμα έγραψε το τελικό 4-2 για την πρόκριση των «μπλε» στα ημιτελικά του «Wembley»!


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0