Football Talk

Εράν Ζάχαβι: Προσπέρασε τον Μοριέντες και έγινε ο νούμερο ένα «εφιάλτης» του Ολυμπιακού (video)

Εράν Ζάχαβι: Προσπέρασε τον Μοριέντες και έγινε ο νούμερο ένα «εφιάλτης» του Ολυμπιακού (video)

Ο Ολυμπιακός πήρε μία μυθική πρόκριση απέναντι στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και χάλασε το ρεκόρ του Εράν Ζάχαβι.

Ο Ολυμπιακός βρισκόταν με το ενάμιση πόδι εκτός συνέχειας του Conference League ,μετά την ήττα του με 4-1, από την Μακάμπι στο Γ. Καραϊσκάκης.

Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ πήρε μία μυθική πρόκριση επικρατώντας στην παράταση με 6-1 των Ισραηλινών. Χαλώντας με αυτόν τον τρόπο το ιδιαίτερο ρεκόρ που πέτυχε ο Εράν Ζάχαβι. Συγκεκριμένα, ο Ισραηλινός επιθετικός έγινε ο παίκτης που έχει σκοράρει τα περισσότερα ευρωπαϊκά γκολ κατά των «ερυθρολεύκων».

Αυτό το κατάφερε, χάρις την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 57ο λεπτό, μετρώντας πλέον εφτά γκολ ενάντια στους «Πειραιώτες».

Έτσι κατάφερε με τα τρία γκολ που πέτυχε φέτος, στις αναμετρήσεις της Μακάμπι Τελ Αβίβ με τον Ολυμπιακό, να αφήσει πίσω του σπουδαία ονόματα.

Μίκαελ Γκρέγκοριτς (5) Φράιμπουργκ

Πρώτο στην λίστα ένα όνομα που λίγοι θα περίμεναν.

Ο Μίκαελ Γκρέγκροριτς τα τελευταία δύο χρόνια έχει αποδειχτεί σε κακό μπελά για τους Πειραιώτες, σκοράροντας πέντε συνολικά φορές, ενάντια στον Ολυμπιακό.

Ο Αυστριακός επιθετικός ήταν υπεύθυνος για δύο πολύ «βαριές» ευρωπαϊκές ήττες των «ερυθρολεύκων».

Πρώτη φορά που ήρθαν αντιμέτωποι Ολυμπιακός και Γκρέγκοριτς ήταν την προηγούμενη σεζόν στο Γ. Καραϊσκάκης.

Η Φράιμπουργκ κέρδισε με 3-0 τους «ερυθρόλευκους» και ο 29ος σκόραρε δις. Ολυμπιακός και Φράιμπουργκ ήρθαν αντιμέτωποι και τη φετινή σεζόν στους ομίλους του Europa League με το ματς της Γερμανίας να εξελίσσεται σε «εφιάλτη» για τους Πειραιώτες.

Το τελικό 5-0 έφερνε πλατιά φαρδιά την υπογραφή του Γκρέγκοριτς καθώς σημείωσε χατ-τρικ φτάνοντας τα πέντε γκολ, απέναντι στην ομάδα του Πειραιά.

Μάριο Μάντζουκιτς (5) Ατλέτικο Μαδρίτης, Γιουβέντους

Επόμενος της λίστας άλλος ένας παίκτης που έχει σκοράρει πέντε φορές απέναντι στον Ολυμπιακό.

Ο Μάριο Μάντζουκιτς ήρθε αντιμέτωπος με τους «ερυθρόλευκους» φορώντας τις φανέλες των Ατλέτικο Μαδρίτης και Γιουβέντους.

Πρώτο συναπάντημα ανάμεσα στον Κροάτη και τον Ολυμπιακό ήταν τη σεζόν 2014-15, με τα χρώματα των «ροχιμπλάνκος», για την φάση των ομίλων του Champions League.

Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να επικρατήσουν με 3-2 στο Γ. Καραϊσκάκης, της φιναλίστ της προηγούμενης διοργάνωσης.

Με τον πρώην επιθετικό να μειώνει 2-1 για τους Ισπανούς.

Στην Μαδρίτη, η Ατλέτικο έστησε πάρτι απέναντι στον Ολυμπιακό και με χατ-τρικ του Μάντζουκιτς και ένα γκολ του Ραούλ Γκαρθία επικράτησε με 4-0.

Τρία χρόνια αργότερα, οι Πειραιώτες θα έβρισκαν ξανά το Μάντζουκιτς στον δρόμο τους. Αυτή τη φορά με τη φανέλα της Γιουβέντους.

Ο Ολυμπιακός είχε ταξιδέψει στο Τορίνο για να αντιμετωπίσει την «Γηραιά κυρία». Η Γιουβέντους κατάφερε να κερδίσει με 2-0 με τον Κροάτη να σημειώνει το δεύτερο γκολ της ομάδας του και να γράφει το νούμερο πέντε απέναντι στους «ερυθρόλευκους».

Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (5) Μπορούσια Ντόρτμουντ, Μπάγερν Μονάχου

Σε μία τέτοια λίστα με γκολ, δεν θα μπορούσε να λείπει, ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Ο Πολωνός έχει αγωνιστεί συνολικά σε έξι αγώνες ,απέναντι στον Ολυμπιακό, καταφέρνοντας να σκοράρει και αυτός πέντε φορές.

Πρώτη φορά που ήρθαν αντιμέτωποι, ήταν στο μακρινό 2011 όταν φορούσε τα χρώματα της Μπορούσια Ντόρντμουντ.

Σε δύο αγώνες για την φάση των ομίλων του Champions League, ο Λεβαντόφσκι κατάφερε να σκοράρει μία φορά, στην ήττα της ομάδας του με 3-1 στον Πειραιά.

Τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια απέναντι στους «ερυθρόλευκους» τα έδωσε με τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου.

Ένα γκολ μέτρησε την σεζόν 2015-16 στην εύκολη επικράτηση της Μπάγερν στο Μόναχο με 4-0.

Ενώ την σεζόν 2019-20 ,όπου στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης, κατάφερε να σκοράρει σε δύο αναμετρήσεις για τη φάση των ομίλων, τρεις φορές. «Συγκατοικώντας» με αυτόν τον τρόπο, στην τρίτη θέση μαζί με Γκρέγκοριτς και Μάντζουκιτς.

Φερνάντο Μοριέντες (6) Ρεάλ Μαδρίτης, Βαλένθια

Νούμερο ένα «εφιάλτης» για τους «ερυθρόλευκους» ήταν για πολλά χρόνια ο Φερνάντο Μοριέντες. Ο Ισπανός αγωνίστηκε συνολικά πέντε φορές απέναντι στον Ολυμπιακό, όλες για τους ομίλους του Champions League. Βρίσκοντας τον δρόμο προς τα δίχτυα έξι φορές.

Το ρεκόρ του πρώην επιθετικού ξεκίνησε την σεζόν 1997-98, όπου ο Μοριέντες σκόραρε μία φορά απέναντι στους «ερυθρόλευκους», στην εύκολη νίκη της Ρεάλ με 5-1 στην Μαδρίτη.

Δύο χρόνια αργότερα και πάλι ο Ισπανός θα σκόραρε απέναντι στον Ολυμπιακό μία φορά και πάλι στη Μαδρίτη.

Ωστόσο, την μεγαλύτερη ζημιά την έκανε φορώντας τα χρώματα της Βαλένθια.

Την σεζόν 2006-07 ο Μοριέντες σε δύο αγώνες θα σκοράρει τέσσερα γκολ απέναντι στους Πειραιώτες. Μάλιστα, τα τρία από τα τέσσερα τέρματα τα πέτυχε εκτός έδρας, στην νίκη της Βαλένθια στο Γ. Καραϊσκάκης με 4-2.

Διονύσης Καλαϊζής

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0