Football Talk

«Κεφάλαιο» Φερνάντο Σάντος: Υπάρχει τρόπος να γλυτώσει την απόλυση, μέσα σε δύο μήνες; (video)

«Κεφάλαιο» Φερνάντο Σάντος: Υπάρχει τρόπος να γλυτώσει την απόλυση, μέσα σε δύο μήνες; (video)

Ο Φερνάντο Σάντος επέστρεψε σε πάγκο συλλόγου, έπειτα από 14 ολόκληρα χρόνια! Έχασε το «μαγικό» του άγγιγμα; Απλώς δεν «έπιασε» όσο γρήγορα θα το ήθελε η Μπεσίκτας; Μέσα σε 60 ημέρες, πάντως, άρχισαν να τον ρωτούν αν θα παραιτηθεί! Όσο κι αν μοιάζει να μετρά… αντίστροφα το ρολόι, όμως, υπάρχει κάτι που μπορεί να τον «σώσει»!

«Ούτε που περνάει από το μυαλό μου η παραίτηση, δεν έχω ποτέ τέτοια σκέψη». Αυτή ήταν η απάντηση του Φερνάντο Σάντος, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο, εάν επιθυμεί να παραιτηθεί από τον πάγκο της Μπεσίκτας!

Πώς φτάσαμε όμως σε αυτό το σημείο, μόλις δύο μήνες μετά την επιστροφή του Πορτογάλου τεχνικού σε έναν σύλλογο, έπειτα από 14 χρόνια; Η απάντηση έρχεται με μια ματιά στα αποτελέσματα της τουρκικής ομάδας στο πρωτάθλημα, από τη στιγμή που ανέλαβε ο άλλοτε ομοσπονδιακός μας τεχνικός.

Ο Σάντος έχει συμπληρώσει μία ενδεκάδα αναμετρήσεων, στις οποίες έχει καταφέρει να «γευτεί» τη χαρά της νίκης, μόλις σε τέσσερις περιπτώσεις! Κόντρα σε Καραγκιουμριουκ, Τράμπζονσπορ, Κόνιασπορ και Ινστάνμπουλσπορ. Μάλιστα, μόλις η τελευταία ήρθε μακριά από την έδρα της Μπεσίκτας.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια, ο Πορτογάλος έχει μείνει στην ισοπαλία δύο φορές, ενώ έχει ηττηθεί στα εναπομείναντα πέντε. Πράγμα που οδηγεί την ομάδα του μέχρι τώρα στην 4η θέση, μόλις τρεις βαθμούς μπροστά από την Κασίμπασα, η οποία είναι εκτός των θέσεων που χαρίζουν ευρωπαϊκά «εισιτήρια». Βρίσκεται ωστόσο και στο -3 από την τρίτη θέση (Τράμπζονσπορ), που στέλνει την ομάδα στο Europa League.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε λόγω των τριών διαδοχικών ηττών που δέχθηκε η Μπεσίκτας (Γαλατάσαραϊ, Γκαζιαντέπ, Αντάλιασπορ). Οι δύο μάλιστα στο γήπεδό της. Γεγονότα που οδήγησαν και στην… επίμαχη ερώτηση από τον δημοσιογράφο.

Ωστόσο, το κεφάλαιο «Μπεσίκτας» δεν έχει ολοκληρωθεί για τον Φερνάντο Σάντος. Διαθέτει ακόμα έναν… άσο στο μανίκι του, που δύναται να αποβεί σωτήριος! Και αυτός λέγεται «Κύπελλο»!

Ο τουρκικός σύλλογος μετρά τρεις σερί προκρίσεις, απέναντι σε Εγιουπσπόρ, Αντάλιασπορ και Κόνιασπορ, για να φτάσει μέχρι την ημιτελική φάση της διοργάνωσης. Εκεί, θα αντιμετωπίσει  μία εκ των Ανκαραγκιουτσιού, Τράμπζονσπορ και Καραγκιουμριούκ.

Μπορεί η κατάκτηση του τροπαίου να «σώσει» τον Φερνάντο Σάντος; Πιθανότατα ναι. Αλλά η αλήθεια είναι πως έχει ακόμα δρόμο, ώστε να επαναφέρει την ηρεμία στην ομάδα του. Θα βρει και πάλι το… μαγικό του ραβδάκι, για να επανέλθει στις επιτυχίες σε συλλογικό επίπεδο, πάνω από μία δεκαετία αργότερα;

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0