Football Talk

Δύο «τελικοί» σε 96 ώρες: Η Φενέρ θα έρθει με τρόπαιο ή… με το 2015 στη μνήμη της, στον Πειραιά;

Δύο «τελικοί» σε 96 ώρες: Η Φενέρ θα έρθει με τρόπαιο ή… με το 2015 στη μνήμη της, στον Πειραιά;

Στις 11 Απριλίου ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί την Φενέρμπαχτσε, στο πλαίσιο του πρώτου προημιτελικού για το Europa Conference League. Τρεις ημέρες νωρίτερα όμως, θα κληθεί να δώσει και έναν ιστορικό τελικό, για το πρώτο της τρόπαιο στον θεσμό, μετά από εννέα χρόνια. Πόσο εύκολα διαχειρίσιμο είναι λοιπόν όλο αυτό, σε 96 ώρες;

Πέρασαν τρία χρόνια από την τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός είχε τεθεί αντιμέτωπος με την Φενέρμπαχτσε. Και η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι θα θυμάστε κατά βάση την εκτός έδρας αναμέτρηση.

Διότι η ελληνική ομάδα είχε επικρατήσει με 3-0 στην Τουρκία, με τον Γιώργο Μασούρα να έχει πραγματοποιήσει πιθανώς την κορυφαία εμφάνιση της καριέρας του. Δύο γκολ, μία ασίστ και ένα εκπληκτικό βράδυ, με τους «ερυθρολεύκους» να κερδίζουν και στην Ελλάδα, με 1-0.

Πλέον, η Φενέρμπαχτσε βρίσκεται και πάλι στον δρόμο του Ολυμπιακού, σε ένα ζευγάρι με πολλές «ιδιαιτερότητες», αλλά και έναν τελικό νωρίτερα να το… χαρακτηρίζει.

Τι θέλουμε να πούμε με αυτό; Πως τρεις ημέρες, προτού η Φενέρ συναντήσει τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», θα κληθεί να παίξει τελικό Σούπερ Καπ, με αντίπαλο τη Γαλατασαράι.

Στόχος της; Να κατακτήσει το 10ο τρόπαιο της ιστορίας της στον θεσμό και το «παρθενικό» από τη σεζόν 2014-15. Και προφανώς, 86 ώρες αργότερα, η ίδια ομάδα θα κληθεί να παίξει στο «σπίτι» του Ολυμπιακού, με ένα ταξίδι να μεσολαβεί και την επιτυχία ή την αποτυχία του τελικού στις αποσκευές της.

Πόσο εύκολα διαχειρίσιμο είναι λοιπόν όλο αυτό; Στις 11 Απριλίου θα δοθεί η απάντηση!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0