Football Talk

Η απίθανη σύμπτωση με Βιεϊρίνια και Μπριζ: Μία ευρωπαϊκή ιστορία που ξεκίνησε, αλλά… δεν θα τελειώσει έτσι!

Η απίθανη σύμπτωση με Βιεϊρίνια και Μπριζ: Μία ευρωπαϊκή ιστορία που ξεκίνησε, αλλά… δεν θα τελειώσει έτσι!

Έχει παίξει 72 φορές στην Ευρώπη, σε ολόκληρη την καριέρα του, ο Αντελίνο Βιεϊρίνια. Είναι ο μοναδικός παίκτης του ΠΑΟΚ, που έχει συναντήσει ξανά την Κλαμπ Μπριζ με τα «ασπρόμαυρα». Αποτελεί τον βασικό λόγο, που τότε, η ελληνική ομάδα δεν ηττήθηκε. Και 14 χρόνια μετά, δεν πρέπει η «ιστορία» του Βιεϊρίνια με τους Βέλγους, να έχει… τέτοιο τέλος!

Πλέον, όλα τα δεδομένα είναι μπροστά μας. Ο ΠΑΟΚ συναντά την Κλαμπ Μπριζ στα προημιτελικά του Europa Conference League και προφανώς κάθε φίλος της ελληνικής ομάδας μπορεί να είναι αισιόδοξος.

Και γιατί να μην είναι; Η Μπριζ είναι μία από τις «8» που έχουν προκριθεί στη νεοσύστατη διοργάνωση, αλλά η δυναμική της δεν συγκρίνεται σε καμία περίπτωση με αυτή της Άστον Βίλα, της Φιορεντίνα ή της Λιλ. Συνεπώς, οι φίλοι του ΠΑΟΚ μπορούν να νιώθουν πως με μία εμφάνιση ανάλογη με αυτήν κόντρα στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα ημιτελικά.

Πρόκειται για την δεύτερη φορά που θα τεθούν αντιμέτωποι ιστορικά, σε «διπλά» παιχνίδια, με την Κλαμπ Μπριζ και για πρώτη μετά τη χρονιά 2010-11. Τότε, την είχαν βρει απέναντί τους, στα πλαίσια των ομίλων του Europa League, και είχαν καταγράψει δύο ισοπαλίες.

Μία εκτός έδρας με γκολ του Στέλιου Μαλεζά και μία στην Τούμπα, με γκολ του Αντελίνο Βιεϊρίνια.

Και στις δύο περιπτώσεις πάντως, ο Πορτογάλος είχε συμμετοχή σε τέρμα της ομάδας του. Διότι στο παιχνίδι του Βελγίου, είχε εκτελέσει το κόρνερ, από το οποίο προήλθε η ισοφάριση.

Ο Βιεϊρίνια λοιπόν, είχε δώσει το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι της καριέρας του με τον ΠΑΟΚ, σε τελική φάσης διοργάνωσης, απέναντι στην Κλαμπ Μπριζ.

Πριν από μερικές ημέρες, επισήμανε πως ενδέχεται να βιώνει την τελευταία σεζόν της καριέρας του. Και αν οι κύκλοι είναι για να… κλείνουν, ελπίζουμε αυτός του Αντελίνο Βιεϊρίνια, να αργήσει λίγο ακόμη! Δεν θα τελειώσει όπως ξεκίνησε, αυτό εύχεται ο κάθε Έλληνας φίλος του ποδοσφαίρου.

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0