Football Talk

Βαθμολογία UEFA: Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ κράτησαν ζωντανό το όνειρο της 15ης θέσης!

Βαθμολογία UEFA: Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ κράτησαν ζωντανό το όνειρο της 15ης θέσης!

Οι «ραψωδίες» των ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού έφεραν πολύτιμους βαθμούς στην Ελλάδα και επιτρέπουν μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας για την επιστροφή του πέμπτου ευρωπαϊκού εισιτηρίου!

Με τέτοιες ποδοσφαιρικές παραστάσεις και τέτοια μπαλάρα, η Ελλάδα δεν χρειάζεται να φοβάται τίποτα. Απέδειξε πως μπορεί να κυνηγήσει την προνομιούχο 15η θέση και να επαναφέρει άμεσα, από τη μεθεπόμενη χρονιά, το πέμπτο ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Οι τεράστιες νίκες, ανατροπές και προκρίσεις των ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού σε βάρος των Ντινάμο Ζάγκρεμπ και Μακάμπι Τελ Αβίβ αντίστοιχα έφεραν πολλούς πόντους (800) στην Ελλάδα και επανέφεραν τα χαμόγελα και την αισιοδοξία ως προς την επίτευξη του πολυπόθητου και διακηρυγμένου στόχου.

Να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά:

Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα με διπλή εκπροσώπηση στη φάση των «8» του Europa Conference League. Η νίκη του Ολυμπιακού σε βάρος των Ισραηλινών αποκτά τεράστια σημασία, καθώς πέρα από την μεγάλη και ιστορική ανατροπή, η πρόκριση ήρθε σε βάρος μιας χώρας άμεσης ανταγωνίστριας. Το Ισραήλ για την ώρα κάθεται στην 16η θέση αλλά και με τον αποκλεισμό της Μακάμπι Χάιφα, δεν έχει πλέον εκπρόσωπο στην Ευρώπη.

Συνεπώς, όσοι βαθμοί και αν έρθουν στο εξής θα είναι καθαρό κέρδος. Χωρίς ομάδα πορεύονται, η 15η Δανία, η, 14η Νορβηγία, η 13η Αυστρία και η 12η Ελβετία!

Με τους 800 αποψινούς πόντους, η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται στη 17η θέση, έχει όμως το 16ο Ισραήλ σε απόσταση βολής. Την ίδια στιγμή έχει ανοίξει η διαφορά από τις διώκτριες χώρες, παράμετρος εξίσου σημαντική.

18η Ουκρανία 28,000

17η Ελλάδα 29,525

16η Ισραήλ 31,125

15η Δανία 31,450

14η Νορβηγία 31,625

Ίσως, τα καλύτερα να είναι ακόμη μπροστά μας. Οι ομάδες μας απέδειξαν πως μπορούν να επιτύχουν στόχους.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0