Football Talk

Και όμως, τέτοια ανατροπή δεν ξανάγινε στα Κύπελλα Ευρώπης: Ολυμπιακέ, μόνο εσύ! (video)

Και όμως, τέτοια ανατροπή δεν ξανάγινε στα Κύπελλα Ευρώπης: Ολυμπιακέ, μόνο εσύ! (video)
Το βράδυ της 14ης Μαρτίου του 2024, ο Ολυμπιακός ανέτρεψε ό,τι ήταν άπιαστο για επτά δεκαετίες στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο!
Ο Ολυμπιακός δεν πέτυχε απλώς μία σπουδαία ανατροπή. Δεν «έγραψε» μόνο μία νέα χρυσή σελίδα στο βιβλίο της ιστορίας του.

Το «θαύμα» που έφερε εις πέρας στη ρεβάνς με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, εξασφάλισε πως το όνομά του, θα παραμείνει χαραγμένο, στην ιστορία των Κυπέλλων Ευρώπης, ως αυτός, που κατάφερε ό,τι κανένας άλλος!

Το σύνολο του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ «ταξίδεψε» στη Σερβία, όντας με την πλάτη στον τοίχο. Είχε ηττηθεί με 1-4 στο Γεώργιος Καραϊσκάκης και όλα έδειχναν, πως το δεύτερο ματς θα είναι μία τυπική διαδικασία. Εν τέλει, διέψευσε τους πάντες!

Επικράτησε με 6-1 (14/03), προκρίθηκε στα προημιτελικά του Europa Conference League, και μάλιστα, εκτός έδρας!

Προκρίθηκε, δηλαδή, ενώ είχε να καλύψει διαφορά τριών γκολ και με τη ρεβάνς, να παίζεται μακριά από το «σπίτι» του!

Κάτι, που δεν έχει καταφέρει κανείς άλλος, στην Ευρώπη, στην ιστορία 69 ετών, από την έναρξη του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1955.



Σαφώς, πολλές ομάδες κατάφεραν να κάνουν εντυπωσιακές ανατροπές, παρά τις βαριές ήττες τους στο πρώτο ματς.

Όπως αυτή της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια με τη Μίλαν το 2004, της Λίβερπουλ με την Μπαρτσελόνα το 2019 ή της Μπαρτσελόνα με την Παρί Σεν Ζερμέν, το 2017. Σε όλες τις περιπτώσεις, όμως, οι ρεβάνς ήταν στην έδρα τους!

Και ο Ολυμπιακός το βράδυ της 14ης Μαρτίου του 2024, ανέτρεψε ό,τι ήταν άπιαστο για επτά δεκαετίες στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο!



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0