Football Talk

«Θρύλε, δεν ξανάγινε!»: Ο Ολυμπιακός γύρισε από την κόλαση, 6-1 τη Μακάμπι και η Ευρώπη... παραμιλάει! (video)

«Θρύλε, δεν ξανάγινε!»: Ο Ολυμπιακός γύρισε από την κόλαση, 6-1 τη Μακάμπι και η Ευρώπη... παραμιλάει! (video)

Ο Ολυμπιακός δεν τα παράτησε ποτέ, πήγε στην Σερβία για να αντιμετωπίσει την Μακάμπι Τελ Αβίβ, την κοίταξε στα μάτια και την «διέλυσε» με μία ανεπανάληπτη ανατροπή που θα μείνει στην «ερυθρόλευκη» ιστορία. Με «6αρα» οι Πειραιώτες πέρασαν στα προημιτελικά του Europa Conference League.

Μία αδιανόητη εμφάνιση από τον Ολυμπιακό του χάρισε το… όνειρο. Οι ποδοσφαιριστές του Μεντιλίμπαρ, με τρομερά ψυχικά αποθέματα έκανα κάτι το απίστευτο, κάτι το ανεπανάληπτο. Γύρισε από το 4-1 του Καραϊσκάκης και με μία θρυλική «6αρα» ισοπέδωσε τους Ισραηλινούς για την πρόκριση στους «8» του Europa Conference League. Επιστροφή στα προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης για τους «ερυθρόλευκους» μετά την Γιουβέντους το 1998/99.

Το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα είχε ο Ολυμπιακός στην αναμέτρηση, με τον Ποντένσε να βρίσκει δίχτυα μόλις στο 9ο λεπτό. Ο Πορτογάλος δεν δίστασε και με ένα εξαιρετικό συρτό σουτ, έστειλε την μπάλα δοκάρι και μέσα για το 1-0.

Οι «ερυθρόλευκοι» όμως δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς στο 36ο λεπτό, ο Φορτούνης διπλασίασε τα τέρματα τους. Ο Ποντένσε με μία εξαιρετική μπαλιά, έβγαλε τον αρχηγό του έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ και αυτός τελείωσε υποδειγματικά την φάση, για το 2-0.

Οι Πειραιώτες κατάφεραν να βρουν το γκολ που ισοφάρισε το συνολικό σκορ, με τον Ελ Κααμπί να σκοράρει στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με κεφαλιά, μετά την εξαιρετική σέντρα του Ορτέγκα.

Οι Ισραηλινοί στο δεύτερο ημίχρονο έδειξαν σημάδια ζωής και στην πρώτη τους ευκαιρία κέρδισαν πέναλτι, με τον Ζαχάβι να μην αστοχεί από τα 11 βήματα, στο 57’ για το 3-1.

Ο Ελ Κααμπί με ένα τρομερό ψαλιδάκι στο 65ο λεπτό, μετά την σέντρα του Ορτέγκα «τρέλανε» τον πάγκο του Ολυμπιακού, και τους λιγοστούς «ερυθρόλευκους» οπαδούς στο γήπεδο για το 4-1.   

Η κεφαλιά του Πέρετζ στο 77ο λεπτό παραλίγο να καταλήξει στο βάθος της εστίας του Τζολάκη, όμως πέρασε για λίγο άουτ.

Ακόμη και στην παράταση, οι «ερυθρόλευκοι» σκόραραν με τον Γιόβετις να εκμεταλλεύεται την αναμπουμπούλα στην Ισραηλινή άμυνα και στο 93ο λεπτό, έκανε το 5-1.

Ο Μασούρας έφυγε στην αντεπίθεση και αφού πέρασε τον τερματοφύλακα, «έσπασε» την μπάλα στον ελεύθερο Ελ Αραμπί και ο Μαροκινός έκανε το 6-1, στο 103ο λεπτό.

         

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ρ. Κιν): Μισπάτι, Σαχάρ, Ναχμίας, Σάμποριτ, Ρεβίβο, Πέρετζ, φαν Όβερεεμ, Κανιτσόβσκι, Ντάβιντα, Μίλσον (14' Μπίτον), Ζαχάβι (108' Κόεν)

Ολυμπιακός (Λ. Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Τσικίνιο, Όρτα (82' Γιόβετιτς), Φορτούνης (6' Μασούρας), Ποντένσε, Ελ Κααμπί (88' Ελ Αραμπί)


Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0