Football Talk

Europa League: «Επτάψυχη» Λεβερκούζεν, 6αρα της Λίβερπουλ και... προημιτελικά μαζί με Αταλάντα και Ρόμα! (video)

Europa League: «Επτάψυχη» Λεβερκούζεν, 6αρα της Λίβερπουλ και... προημιτελικά μαζί με Αταλάντα και Ρόμα! (video)

Απίθανη εξέλιξη στο ματς της Λεβερκούζεν με την Καραμπάγκ, με δύο γκολ του Σικ οι «ασπιρίνες» πήραν μία μεγάλη νίκη και πρόκριση στις καθυστερήσεις (3-2)! Στα έξι γκολ σταμάτησε η Λίβερπουλ κόντρα στη Σπάρτα Πράγας (6-1), ανατροπή για την Αταλάντα που πέρασε στους «8», όπως και η Ρόμα παρά την ήττα της στο Άμεξ

Απίστευτο ματς έγινε στο Λεβερκούζεν, εκεί όπου «ράγισαν» καρδιές και η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο βρέθηκε ξανά από την «κόλαση» στον… παράδεισο, με απόλυτο λυτρωτή τον Πάτρικ Σίκ!

Η Λεβερκούζεν είχε αποφύγει την ήττα στο Αζερμπαϊτζάν στις καθυστερήσεις της πρώτης αναμέτρησης, με το 2-2 να αφήνει στους Αζέρους ελπίδες για πρόκριση. Στη ρεβάνς της Γερμανίας, οι «ασπιρίνες» μπήκαν από το ξεκίνημα με φόρα χάνοντας μερικές καλές στιγμές, αλλά δεν βρήκαν λύσεις απέναντι στην άμυνα της Καραμπάγκ και το 0-0 ήταν αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Μέσα σε 12 λεπτά, έγινε ο… κακός χαμός στο δεύτερο μέρος! Οι φιλοξενούμενοι «σόκαραν» τη Λεβερκούζεν στο 58ο λεπτό με σκόρερ στον Ζουμπίρ στο πρώτο τους εντός εστίας σουτ. Μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα έμειναν με δέκα παίκτες, λόγω της απευθείας κόκκινης κάρτας στον Καφαργκουλίγιεφ.

Ωστόσο, κόντρα σε κάθε λογική, βρήκαν και δεύτερο γκολ στο 67’ με τον Ζουνίνιο, ο οποίος είχε «πληγώσει» τη Λεβερκούζεν και στο πρώτο παιχνίδι. Άμεση απάντηση από τον Φρίμπονγκ για την ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο και 1-2 στο 72’, με το ματς να οδηγείται σε δραματικό φινάλε.

Απίθανα πράγματα έγιναν στις καθυστερήσεις, όπου σε απόσταση δευτερολέπτων ο Σικ σκόραρε δις και «λύτρωσε» τη Λερβερκούζεν που με την επική αυτή ανατροπή έφυγε για τους «8»!


Η Λίβερπουλ έκανε… περίπατο στο Άνφιλντ απέναντι στη Σπάρτα Πράγας. Ήταν καταιγιστική στο ξεκίνημα, σκόραρε τέσσερις φορές από το 7ο έως το 14ο λεπτό, με τα γκολ της να έρχονται μετά από πίεση και λάθη της αντιπάλου. Νούνιες, Κλαρκ, Σαλάχ και Χάκπο βρήκαν δίχτυα για τους «Reds», ενώ η Σπάρτα μείωσε σε 4-1 στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου.

Με γκολ ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος, αυτή τη φορά με τον Σόμποσλαϊ να γίνεται ο πέμπτος διαφορετικός σκόρερ της βραδιάς, ενώ ο Χάκπο ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε το 6-1 στο 55’, σκορ που έμεινε μέχρι το τέλος.


Στο Μπέργκαμο, Αταλάντα και Σπόρτινγκ αναμετρήθηκαν με το 1-1 του πρώτου ματς να αφήνει τα πάντα ανοιχτά για την πρόκριση. Οι «μπεργκαμάσκι» ήταν αυτοί που είχαν τις ευκαιρίες, αλλά η Σπόρτινγκ βρήκε το γκολ με τον Γκονσάλβες στο 33’, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το υπέρ τους σκορ και το προβάδισμα.

Με το «καλημέρα» του δεύτερου μέρους, η Αταλάντα ισοφάρισε με τον Λούκμαν, ενώ στο 59’ ο Σκαμάκα έφερε «τούμπα» το ματς. Το τελικό 2-1 έδωσε τη νίκη και την πρόκριση στην ομάδα του Τζιουζέπε Γκασπερίνι.


Η Μπράιτον είχε να ανέβει ένα βουνό στη ρεβάνς με τη Ρόμα στο Άμεξ, μετά το «βαρύ» 4-0 της ομάδας του Ντε Ρόσι την προηγούμενη εβδομάδα. Ο Γουέλμπεκ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους με πανέμορφο πλασέ εκτός περιοχής στο 37ο λεπτό.

Οι «γλάροι» συνέχισαν να πιέζουν και να κυνηγούν ένα γκολ που θα τους έβαζε στο κόλπο της πρόκρισης, αλλά η Ρόμα ήταν ανένδοτη μην αφήνοντας πολλά περιθώρια. Έτσι, παρότι νίκησε με 1-0, η Μπράιτον αποκλείστηκε από τη συνέχεια στην πρώτη της ευρωπαϊκή παρουσία της ιστορίας της. 



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0