Football Talk

Europa Conference League: Βίλα και Μπριζ με... πάρτι στα προημιτελικά, μαζί τους και η Λιλ, παρά την ισοπαλία!

Europa Conference League: Βίλα και Μπριζ με... πάρτι στα προημιτελικά, μαζί τους και η Λιλ, παρά την ισοπαλία!

Άστον Βίλα, Λιλ, Μπριζ ακολουθούν Βικτόρια Πλζεν, ΠΑΟΚ, Φενερμπαχτσέ και Φιορεντίνα στους «8» του Europa Conference League. Η Άστον Βίλα περίμενε πως και πως τη ρεβάνς για να κερδίσει το πλεονέκτημα κόντρα στον Άγιαξ και έφυγε με πρόκριση (4-0). Ισοπαλία (1-1) για Λιλ και Στουρμ Γκρατς, όμως οι Γάλλοι είχαν ήδη εξασφαλίσει μια θέση, ενώ η Μπριζ ανέβασε ρυθμούς (3-0), γύρισε προς όφελός της την διαφορά και έφυγε για τους «8».

Την Πέμπτη (14/03) πραγματοποίηθηκαν οι ρεβάνς που θα καθόριζαν τους καλύτερους οκτώ του φετινού Conference League, με τις Άστον Βίλα, Λιλ, Μπριζ να συνεχίζουν το... ταξίδι τους μαζί με Βικτόρια Πλζεν, ΠΑΟΚ, Φενερμπαχτσέ και Φιορεντίνα.

Άστον Βίλα και Άγιαξ τα έδωσαν όλα με... φόντο την πρόκριση. Η «άκαρπη» πρώτη συνάντηση προσέθεσε περισσότερο άγχος, αλλά και νεύρο στη ρεβάνς και για τα δύο μέρη. Τελικά, οι Άγγλοι έκαναν την υπέρβαση με την κεφαλιά του Γουότκινς στο 25’.

Στο 60’ ο Μπέιλι έκανε μια εξαιρετική κούρσα και... τράβηξε την σκανδάλη μέσα από την περιοχή, αυξάνοντας την διαφορά. Στο 66’ ο Μάνσβερκ αποβλήθηκε εξαιτίας δεύτερης κίτρινης κάρτας και η γηπεδούχος δεν άφησε αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Στο 75’ ο Ντουράν «πυροβόλησε» ακριβώς έξω από την περιοχή και έστειλε ένα... ηχηρό μήνυμα στους φιλοξενούμενους, με τον Ντιαμπί να συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια στο 81’. Οι «χωριάτες» κατάφεραν να διατηρήσουν το προβάδισμα ως το τέλος και να πάρουν το... πολυπόθητο εισιτήριο.

Η «τριάρα» της Λιλ στο πρώτο ματς κόντρα στην Στουρμ Γκρατς της είχε εξασφαλίσει άτυπα μια θέση ανάμεσα στους καλύτερους οκτώ του Conference League. Στο 43’ ο Σάντος επιβεβαίωσε γιατί η θέση της αξίζει. Στο 45+2’ ο Μπίρεθ έδωσε την απάντησή του, όμως οι Αυστριακοί έμειναν στάσιμοι και οι Γάλλοι πήραν την πρόκριση με άνεση.

Η Μπριζ έδωσε τον αγώνα της ζωής της. Ήρθε έτοιμη για όλα και ανέτρεψε το εις βάρος της 2-1 από την πρώτη της αναμέτρηση με την Μόλντε. Δεν τα παράτησε και το πρώτο γκολ ήρθε στο 45+1’ από τον Όλσεν, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να ευστοχήσει μέσα στο άδειο τέρμα.

Στο 48’ ο Όλσεν πρωταγωνίστησε και πάλι, πετυχαίνωντας το δεύτερο γκολ των Βέλγων, ενώ στο 71’ ο Σκόρας τελείωσε την όμορφη ατομική του ενέργεια, σημειώνοντας το τελικό 3-0, που έστειλε την γηπεδούχο απευθείας στους «8» του Conference League.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0