Football Talk

Europa League: Άνετα στους «8» Μίλαν και Γουέστ Χαμ, ηρωικός αποκλεισμός για Βιγιαρεάλ, αγχωτική πρόκριση για Μπενφίκα! (video)

Europa League: Άνετα στους «8» Μίλαν και Γουέστ Χαμ, ηρωικός αποκλεισμός για Βιγιαρεάλ, αγχωτική πρόκριση για Μπενφίκα! (video)

Τα πρώτα εισιτήρια για τους «8» του Europa League έκλεισαν! Η Γουέστ Χαμ του Ντίνου Μαυροπάνου «ισοπέδωσε» τη Φράιμπουργκ στο Λονδίνο (5-0), ενώ η Μίλαν έβγαλε την υποχρέωση απέναντι στη Σλάβια στην Τσεχία (1-3). Η Βιγιαρεάλ πίστεψε στο «θαύμα», αλλά δεν τα κατάφερε κόντρα στη Μαρσέιγ (3-1). Αγχωτική πρόκριση και για την Μπενφίκα στην έδρα της Ρέιντζερς (0-1).

Στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, η Γουέστ Χαμ υποδέχθηκε τη Φράιμπουργκ και μπήκε αποφασισμένη να ανατρέψει το σκορ του πρώτου ματς και να πάρει εκείνη την πρόκριση. Ο Πακετά έκανε το 1-0 στο 9ο λεπτό με κοντινή προβολή διώχνοντας από νωρίς το άγχος.

Στο 32’, ήρθε και το 2-0 με ωραίο σουτ του Μπόουεν εκτός περιοχής. Ο Κρέσγουελ «σφράγισε» την πρόκριση για τους Λονδρέζους στο 52’ σουτάροντας ανενόχλητος μέσα από την περιοχή. To 4-0 έκανε με πανέμορφο τέρμα ο Κούντους στο 77ο λεπτό, ενώ στο 86’ ο ίδιος διαμόρφωσε το τελικό 5-0, με την περσινή κάτοχο του Europa Conference League να προκρίνεται άνετα στα προημιτελικά. 


Στην Πράγα, η Σλάβια έχασε από νωρίς τις ελπίδες της, όταν στο 20’ έμεινε με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Χολς. Η Μίλαν «έχασε» με τη σειρά της τον Μενιάν που αποχώρησε ένα λεπτό μετά με πρόβλημα στο γόνατο.

Από το σημείο αυτό και μετά, οι «ροσονέρι» κυριάρχησαν και σημείωσαν δύο γρήγορα γκολ, αρχικά με τον Πούλισικ στο 34’ και δύο λεπτά αργότερα με τον Λόφτους-Τσικ, ύστερα από υπέροχη ομαδική επίθεση. Το 3-0 έγινε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου χάρη στον «κεραυνό» του Λεάο.

Η «λαβωμένη» Σλάβια Πράγας απλά κατάφερε να μειώσει βάζοντας το γκολ της τιμής στο 85’ με τον Τζούρασεκ και το 3-1 υπέρ της Μίλαν να της δίνει την πρόκριση στην επόμενη φάση. 


Η Βιγιαρεάλ είχε το πιο δύσκολο έργο, μετά τον «διασυρμό» και τα τέσσερα αναπάντητα γκολ που δέχθηκε από την Μαρσέιγ στο Βελοντρόμ. Το «κίτρινο υποβρύχιο» πίεσε, με τους Γάλλους να έχουν κυρίως παθητικό ρόλο όπως ήταν αναμενόμενο, και προηγήθηκαν με τον Καπού στο 32’.

Η ομάδα του Μαρθελίνο έφτασε και σε δεύτερο γκολ στην επανάληψη, με τον Σόρλοθ να χρίζεται σκόρερ και το Θεράμικα πήρε… φωτιά! Η Βιγιαρεάλ πίεσε, το πίστεψε και πέτυχε το 3-0 από τον Μοσκέρα δύο λεπτά πριν τη λήξη, αλλά η Μαρσέιγ «χτύπησε» στις καθυστερήσεις και έβαλε τέλος στο όνειρο της ισοφάρισης, περνώντας στους «8».


Με την πρώτη αναμέτρηση μεταξύ Μπενφίκα και Ρέιντζερς να λήγει ισόπαλη 2-2, η ρεβάνς στη Σκωτία αναμενόταν άκρως ενδιαφέρουσα. Το ματς είχε ελάχιστες φάσεις, με τις δύο ομάδες να είναι προσεκτικές και το 0-0 ήταν το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, η Μπενφίκα βρήκε το πολυπόθητο γκολ με τον Ράφα Σίλβα στο 67’, με τους «αετούς» να έχουν το προβάδισμα της πρόκρισης, το οποίο διαφύλαξαν μέχρι το φινάλε. 




Αναλυτικά, τα αποτελέσματα των αναμετρήσεων (14/03):

Γουέστ Χαμ – Φράιμπουργκ 5-0

Σλάβια Πράγας – Μίλαν 1-3

Βιγιαρεάλ – Μαρσέιγ 3-1

Ρέιντζερς – Μπενφίκα 0-1


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0