Football Talk

«ΠΑΟΚ το μεγαλείο σου!»: ΕΠΙΚΗ ανατροπή, διέλυσε τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ με 5-1 και... ραντεβού στους «8»! (video)

«ΠΑΟΚ το μεγαλείο σου!»: ΕΠΙΚΗ ανατροπή, διέλυσε τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ με 5-1 και... ραντεβού στους «8»! (video)
Ιστορικό βράδυ! Ένας ΠΑΟΚ από άλλον πλανήτη, πέρασε... πάνω από τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ, επικρατώντας με 5-1 (14/03)! «Κατάπιε» η Τούμπα τους Κροάτες, με τον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη να καταφέρνει να ξεχωρίσει σε ένα τόσο σπουδαίο ματς! Στα προημιτελικά του Europa Conference League για δεύτερη φορά μέσα σε τρία χρόνια ο «Δικέφαλος του Βορρά», με συνολικό σκορ 5-3 υπέρ του!
Ο ΠΑΟΚ βρισκόταν με την «πλάτη στον τοίχο», έχοντας χάσει το πρώτο παιχνίδι στην Κροατία με 2-0. Αγωνιζόταν όμως με μία ομάδα που ήταν στις δυνατότητές του και το απέδειξε εκκωφαντικά με το αδιανόητο πρώτο ημίχρονο και το ακόμη πιο αδιανόητο 15λεπτο (27’ – 42’) μέσα στο οποίο «σκόρπισε» την κροατική ομάδα, βάζοντάς της τρία γκολ.

Ξεκίνησε αποφασισμένος να εκμεταλλευτεί την ώθηση που του προσέφερε η «φλεγόμενη» έδρα του και είχε με το «καλημέρα» μεγάλες στιγμές για να ανοίξει το σκορ. Κουλιεράκης (δις) και Ζίβκοβιτς δεν κατάφεραν να σκοράρουν, ωστόσο, το προβάδισμα ήρθε, στιγμές αργότερα, στο 27’ με κεφαλιά του Μπάμπα. Ο Κουλιεράκης «χρεώθηκε» την ασίστ και «έβαλε φωτιά» στη Τούμπα. Η υπεροχή του Δικέφαλου του Βορρά υπήρξε συντριπτική και το δεύτερο χτύπημα ήρθε άμεσα, από τα πόδια του Κουλιεράκη. Ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ στο 33ο λεπτό, επιχείρησε σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, το οποίο κόντραρε και κατέληξε στο πλεκτό της εστίας του (το γκολ μέτρησε ως αυτογκόλ με δράστη τον Σούσιτς) για να φέρει το συνολικό σκορ του ζευγαριού στα ίσα (2-2) μέσα σε κλίμα… παράνοιας.

Και υπήρχε και καλύτερο! Το οποίο το «σκάρωσε» στο 42’, ο Μπράντον Τόμας, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την 13η ασίστ του Τάισον στη σεζόν για να «σκοτώσει» τον Νέβιστιτς και σε ένα κύμα παροξυσμού να φέρει τα δεδομένα του ζεύγους… «τούμπα». Η ανάπαυλα επέδρασε ευεργετικά για τους Κροάτες, καθώς με το 3-0, το γήπεδο είχε στη κυριολεξία κατηφορίσει…

Το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ήταν κάτι σαν «κρύο ντους», καθώς με το «καλημέρα», οι Κροάτες μείωσαν με γκολ του Χότζα στο 49’ και άλλαξαν ξανά τα δεδομένα του ζευγαρώματος. Στο 52’ ο Κοτάρσκι απέτρεψε τη ζημιά, καθώς είπε εντυπωσιακά «όχι» σε προσπάθεια του Σπίκιτς. Η ψυχολογία είχε αλλάξει στρατόπεδο και η Ντινάμο έδειχνε να πατά πολύ καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Στο 64΄ νέα τεράστια επέμβαση από τον Κοτάρσκι, ο οποίος έβγαλε πολύ δύσκολα το σουτ του Σούσιτς. Ο Κροάτης τερματοφύλακας κρατούσε όρθιο τον «υπνωτισμένο» ΠΑΟΚ.

Η είσοδος του Ντεσπόντοφ έδωσε «πνοή» στους «Απρόμαυρους» και βοήθησε τον ΠΑΟΚ στην επίτευξη του 4ου τέρματος στο 73ο λεπτό, το οποίο σημείωσε με το στήθος ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης! To γκολ επανέφερε την ηρεμία στον Δικέφαλο και σταδιακά η «πλάστιγγα» του παιχνιδιού έγειρε οριστικά στους Θεσσαλονικείς. Μάλιστα, ο Μουργκ ήταν εκείνος που είχε ανεπανάληπτη ευκαιρία για να προσδώσει διαστάσεις θριάμβου στο σκορ, δίχως όμως να καταφέρει να βρει… στόχο. Ό,τι δεν κατάφερε ο Αυστριακός, το πέτυχε ο Άντρια Ζίβκοβιτς στο 88' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, έπειτα από παράβαση πάνω στο Ντεσπόντοφ. Το εμφατικό 5-1 παρέδωσε με πανηγυρικό τρόπο το εισιτήριο για την οκτάδα της διοργάνωσης, επίτευγμα μοναδικό, καθώς ο ΠΑΟΚ γίνεται η ομάδα που έχει καταφέρει να πραγματοποιήσει ανάλογη πορεία στη διοργάνωση και δύο σεζόν πριν.

Η Τούμπα χάρηκε με την ψυχή της, αυτό το μεγάλο αποτέλεσμα, το οποίο δίνει ελπίδες στην ομάδα του Ραζβάν Λουτσέκου να επιτύχει κάτι ακόμη καλύτερο στη φετινή διοργάνωση. 


Μεγάλο ρόλο στην σπουδαία πρόκριση διαδραμάτισε, ο Κοτάρσκι, με τον Κροάτη να καθαρίζει οποιαδήποτε απειλή κατευθυνόταν προς την εστία της ομάδας του, συνεισφέροντας αποφασιστικά σε μία σπουδαία πρόκριση.

Απόλυτος πρωταγωνιστής, ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης. Ο νεαρός κεντρικός αμυντικός, αποτέλεσε τον απόλυτο MVP της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου, έχοντας σκοράρει σχεδόν… δύο γκολ και έχοντας χρεωθεί με μία ασίστ!

Μεγάλες στιγμές και για τον εμβληματικό αρχηγό Αντελίνο Βιεϊρίνια, ο οποίος τη στιγμή της αλλαγής του αποθεώθηκε από τον κόσμο!



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (78’ Γιόνι), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ, Σβαμπ (81’ Οζντόεφ), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (78’ Μουργκ), Τάισον (68’ Ντεσπόντοφ), Μπράντον (78’ Σαμάτα)

Ντινάμο Ζάγκρεμπ (Σ. Γιακίροβιτς): Νέβιστιτς, Ριστόφσκι, Μπερνέ, Τεοφίλ-Κατρίν, Πέρκοβιτς (80’ Ογκιβάρα), Μίσιτς, Σούσιτς (80’ Κουλένοβιτς), Σπίκιτς (74’ Κανέκο), Μπατούρινα, Χότζα (80’ Βίντοβιτς), Πέτκοβιτς.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0