Football Talk

Πώς ο αποκλεισμός της Νάπολι, δίνει την ευκαιρία στη Γιουβέντους για ένα ακόμα τρόπαιο!

Πώς ο αποκλεισμός της Νάπολι, δίνει την ευκαιρία στη Γιουβέντους για ένα ακόμα τρόπαιο!
Η Μπαρτσελόνα άφησε εκτός Champions League τη Νάπολι και παράλληλα, έκανε «δώρο» στη Γιουβέντους. Αλλά για να το εξαργυρώσει, θα πρέπει να κάνει υπομονή, έως το καλοκαίρι του 2025.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων μεγαλώνει, αφού το φορμάτ των έξι ομάδων... εγκαταλείπεται και τη θέση του παίρνει μία διοργάνωση στην οποία θα συμμετέχουν 32 σύλλογοι και η οποία θα ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2025.

Πρόκειται για μία αλλαγή που θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το πρόγραμμα των ομάδων, ωστόσο η FIFA θεωρεί πως το νέο φορμάτ θα κεντρίσει το ενδιαφέρον στους θεατές και θα δώσει... νόημα στο θεσμό.

Την ίδια στιγμή, αναμένεται να υπάρξουν και αρκετά κέρδη για τους συμμετέχοντες, οι οποίοι θα λάβουν μπόνους 50 εκατομμύριών δολαρίων, την ώρα που ο νικητής θα βάλει στα ταμεία του, το ποσό των 100 εκατομμυρίων!

Από την Ευρώπη, στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων θα συμμετάσχουν οι Τσέλσι ,Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Σίτι, Μπάγερν, Παρί Σεν Ζερμέν, Ίντερ, Πόρτο, Μπενφίκα, Ντόρτμουντ, αλλά και η Γιουβέντους, η οποία... χαμογέλασε με τον αποκλεισμό της Νάπολι από τη Μπαρτσελόνα.  Οι Ναπολιτάνοι, χρειάζονταν πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League και μία νίκη στην επόμενη φάση για να κλείσουν θέση στο Μουντιάλ των συλλόγων που θα λάβει χώρα στις ΗΠΑ, ωστόσο κάτι τέτοιο δε συνέβη και η «βέκια σινιόρα» θα εκπροσωπήσει την Ιταλία (μαζί με την Ίντερ). 

Είναι σημαντικό να σημειωθεί πως από την «Γηραιά Ήπειρο», μένουν δύο ακόμη «εισιτήρια». Το ένα από αυτά, θα καταλήξει στη Μπαρτσελόνα ή την Ατλέτικο Μαδρίτης, την ώρα που η Σάλτσμπουργκ θα καλύψει την τελευταία θέση από την UEFA, σε περίπτωση που καμία από τις Άρσεναλ και PSV Αϊντχόφεν, δεν κατακτήσει το Champions League.

Διαβάστε εδώ όσα πρέπει να γνωρίζετε για το νέο φορμάτ της διοργάνωσης.

Διαβάστε επίσης εδώ.  

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0