Football Talk

Τίποτα στην… τύχη: Πέρασαν οκτώ χρόνια, για να «θυμηθούμε» τη διαδικασία των πέναλτι στο Champions League! (video)

Τίποτα στην… τύχη: Πέρασαν οκτώ χρόνια, για να «θυμηθούμε» τη διαδικασία των πέναλτι στο Champions League! (video)

Όσο συνηθισμένη κι αν φαντάζει μια διαδικασία πέναλτι, σαν αυτήν της Άρσεναλ και της Πόρτο, είναι σχεδόν αδύνατο να μαντέψει κανείς ποια ήταν η τελευταία φορά που είδαμε κάτι τέτοιο στο Champions League!

Η Άρσεναλ χρειάστηκε τη διαδικασία των πέναλτι για να αποκλείσει την Πόρτο, με τον Νταβίντ Ράγια να αναδεικνύεται σε ήρωα των «Κανονιέρηδων».


Μοιάζει απόλυτα φυσιολογικό μια πρόκριση να κρίνεται με αυτόν τον τρόπο, αν όμως προσπαθήσουμε να ανακαλέσουμε την τελευταία φορά που... είδαμε πέναλτι  στο Champions League, πραγματικά θα… χαθούμε στο χρόνο!


Για να εντοπίσουμε κάτι τέτοιο, είναι απαραίτητο να γυρίσουμε πισω στον τελικό του 2016, ανάμεσα σε Ρεάλ και Ατλέτικο Μαδρίτης! Οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1 σε κανονική διάρκεια και παράταση, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να νικάει τον Γιαν Όμπλακ στην τελευταία εκτέλεση και τη Ρεάλ να κατακατά το τρόπαιο για 11η φορά ως τότε.

Αν αναζητήσουμε το τελευταίο ζευγάρι νοκ-άουτ αγώνων που κρίθηκε στα πέναλτι, θα βρούμε και πάλι την Ατλέτικο Μαδρίτης της σεζόν 2015-16. Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε είχε χρειαστεί μια «μαραθώνια» διαδικασία, για να αποκλείσει την Αϊντχόφεν στη φάση των «16». Οι δύο ομάδες είχαν μείνει στο 0-0 τόσο στο πρώτο παιχνίδι του Philips Stadion, όσο και στη ρεβάνς του τότε «Βιθέντε Καλδερόν». Από τα 16 πέναλτι που είχαν εκτελεστεί, μόνο ένα δεν κατέληξε στα δίχτυα. Ο Λουτσιάνο Νάρσινγκ αστόχησε, για να έρθει ο Χουάνφραν και να δώσει την πρόκριση στην ομάδα του. 



Αντρέας Φούντας
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0