Football Talk

Μήπως γίνονται ακόμα… θαύματα; Η Σααρμπρίκεν πιστεύει, «εκτελεί» στο φινάλε και τρελαίνει την Ευρώπη! (video)

Μήπως γίνονται ακόμα… θαύματα; Η Σααρμπρίκεν πιστεύει, «εκτελεί» στο φινάλε και τρελαίνει την Ευρώπη! (video)

Η «μαγεία» του ποδοσφαίρου δύσκολα μπορεί να περιγραφεί. Όσα όμως, κάνει η Σααρμπρίκεν στο φετινό Κύπελλο Γερμανίας, αρκούν για να τη μεταδώσουν. Τουλάχιστον, στους τελευταίους… ρομαντικούς!

«Έλα να πούμε δυο λόγια απλά, και αν θέλεις και άλλα τόσα, από εκείνα που εξηγεί μόνο η δική μας γλώσσα», γράφει και μελοποιεί ο Μίλτος Πασχαλίδης. Αλήθεια, πώς μπορεί να εξηγήσει κάποιος, με έναν απλό τρόπο, τις συγκινήσεις που προσφέρει το ποδόσφαιρο; Όλα εκείνα τα έντονα συναισθήματα που φέρνει στην επιφάνεια, μέσα σε μόλις μερικά λεπτά;

Η απάντηση είναι δύσκολα. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν και κάποιες στιγμές, όπως αυτές που προσφέρει η Σααρμπρίκεν στο φετινό Κύπελλο Γερμανίας, που διευκολύνουν το συγκεκριμένο έργο.

Η ομάδα που αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία της Γερμανίας, ζει το απόλυτο «θαύμα». Όχι μόνο επειδή έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης, αλλά κυρίως, λόγω του τρόπου που έχει φτάσει μέχρι εκεί. Ένα ταξίδι, βγαλμένο από το ωραιότερο παραμύθι!

Και όπως συμβαίνει συνήθως σε αυτές τις ιστορίες, το καλύτερο έρχεται στο φινάλε! Αυτό το «μοτίβο» ακολουθεί και η Σααρμπρίκεν. Σχεδόν σε κάθε αναμέτρηση που έχει χρειαστεί να δώσει μέχρι στιγμής, στον θεσμό του Κυπέλλου.

Πρώτη «στάση» ήταν η Καρλσρούη, προερχόμενη από τη δεύτερη κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαιρικού. Η «σταχτοπούτα» του Κυπέλλου προηγήθηκε στο 47’, αλλά είδε τον αντίπαλό της να φέρνει την ισορροπία στο 65ο λεπτό. Κι όμως, στην εκπνοή της αναμέτρησης, βρήκε «χρυσό» γκολ στο 90’, κέρδισε με 2-1 και πέρασε στον δεύτερο γύρο!

Εκεί, θα έπεφτε στα «βαθιά». Είχε τη δυσκολότερη δυνατή κλήρωση. Η Μπάγερν Μονάχου, θα ερχόταν στο γήπεδό της. Με το γκολ του Μίλερ στο 16’, όλα έδειχναν να απλοποιούνται από πολύ νωρίς. Λάθος! Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ο Σοντχάιμερ έκανε το 1-1, ενώ στο 90+6’ ο Γκάους, «υπέγραψε» την απόλυτη ανατροπή, για την ιστορική πρόκριση της ομάδας του κόντρα στους Βαυαρούς! Ξανά στο φινάλε του παιχνιδιού!

Ακολουθεί η «μάχη» με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης στους «16». Ήταν η… εξαίρεση στον κανόνα της Σααρμπρίκεν. «Καθάρισε» εύκολα στο δεύτερο ημίχρονο, με τα γκολ των Μπρίνκερ και Κέρμπερ, κέρδισε με 2-0 και πήρε το εισιτήριο για τους «8».

Εκεί, θα επέστρεφε στο αγαπημένο της… σενάριο, με αντίπαλο την Γκλάντμπαχ! Ο Χακ έγραψε το 0-1 στο 8’, αλλά τα χαμόγελα των φιλοξενούμενων δεν κράτησαν για πολύ. Τρία λεπτά μετά, ο Ναϊφί έκανε το 1-1 και το ματς ξεκινούσε από την αρχή. Όλα για να οδηγηθούμε στις… καθυστερήσεις. Ο Μπρίνκερ, όπως και με την Καρλσρούη, «χτύπησε» στο τέλος, αποσοβώντας ακόμα μία παράταση για την ομάδα του!

Το «μαγικό» ταξίδι της Σααρμπρίκεν συνεχίζεται ως τα ημιτελικά του Κυπέλλου Γερμανίας. Ανατροπές, προκρίσεις στις καθυστερήσεις, βραδιές όνειρο για τους κατοίκους της πόλης, που βρίσκεται στα σύνορα με τη Γαλλία. Στις 2 Απριλίου έχουν «ραντεβού» με την Καϊσερσλάουτερν, ξανά στην έδρα τους. Και ποιος μπορεί να τους κάνει να σταματήσουν να ονειρεύονται;

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0