Football Talk

Πέπε: Ο αδιάβρωτος «βράχος» στην άμυνα της Πόρτο που αψήφησε την ηλικία στην τελευταία του ευρωπαϊκή παράσταση (;)

Πέπε: Ο αδιάβρωτος «βράχος» στην άμυνα της Πόρτο που αψήφησε την ηλικία στην τελευταία του ευρωπαϊκή παράσταση (;)

Ο Πέπε ήταν σχεδόν… συγκινητικός στην αναμέτρηση με την Άρσεναλ, τα έκανε όλα και απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο ότι η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός.

Τι κι αν… κουβαλάει στην πλάτη του 41 έτη, με το ντεμπούτο του στο Champions League να πραγματοποιείται πριν 20 χρόνια;

Ο Πέπε, στη ρεβάνς με την Άρσεναλ για τους «16» της διοργάνωσης, παρέδωσε σεμινάρια αμυντικής τεχνικής, ασυναγώνιστης αποφασιστικότητας και πάθους, πραγματοποιώντας μία μεστότατη εμφάνιση. Όπως είχε κάνει και στο πρώτο ματς του ζευγαριού στην Πορτογαλία.

Το βράδυ της Τρίτης (12/03), ήταν σίγουρα ένας των κορυφαίων της Πόρτο, αλλά και του γηπέδου συνολικά. Σταθερός και αποτελεσματικός στα αμυντικά του καθήκοντα, απόλυτος αρχηγός και ηγέτης όσον αφορά (και) στο ψυχολογικό «μπουστάρισμα» των συμπαικτών του μέχρι και το τελευταίο λεπτό.


Με τη συμμετοχή του αυτή έγινε ο γηραιότερος παίκτης στην ιστορία του θεσμού που παίζει σε εκτός έδρας ματς. Μάλιστα, με τον Μικέλ Αρτέτα έχουν μόλις λίγους μήνες διαφορά. Ακραίο;


Ο Πέπε ήταν «παρών» μέχρι το τέλος, αγωνίστηκε και τα 120 λεπτά, αλλά η Πόρτο έφυγε τελικά με σκυμμένο κεφάλι από το Έμιρεϊτς, σε κάτι που ίσως και ήταν η τελευταία ευρωπαϊκή παράσταση στην καριέρα του Πορτογάλου.


Ή και όχι; Με το συμβόλαιό του λήγει το προσεχές καλοκαίρι, δεν είναι καθόλου απίθανο να συνεχίσει προχωρώντας σε ανανέωση. Και γιατί όχι, αφού με μία εμφάνιση σαν αυτή της Τρίτης (12/03), έδειξε πως έχει ακόμη… πολλά ψωμιά!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0