Football Talk

Ταξίδι στο Μόναχο με την Κ19 του Ολυμπιακού: Η λέξη «αξέχαστο» είναι πραγματικά πολύ λίγη για να το περιγράψει!

Ταξίδι στο Μόναχο με την Κ19 του Ολυμπιακού: Η λέξη «αξέχαστο» είναι πραγματικά πολύ λίγη για να το περιγράψει!

Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου και πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Youth League, με μία επιβλητική εμφάνιση μέσα στο Μόναχο (3-1, 13/03). Εκεί βρισκόμουν και εγώ, ως απεσταλμένος του BN Sports και έζησα από πρώτο χέρι, μία εμπειρία που πλέον, έχει χαραχθεί για τα καλά στο μυαλό μου.

Γράφει ο απεσταλμένος του BN Sports στο Μόναχο, Άγγελος Κρεμαστός

Πρώτη αποστολή και η μοίρα με έφερε στο Μόναχο για να ακολουθήσω την Κ-19 του Ολυμπιακού, που θα έδινε μία «μάχη», ζωής ή θανάτου απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου για μία θέση, ανάμεσα στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες Κ19 της Ευρώπης.


Το να πω πως όλα ήταν ρόδινα και υπέροχα, θα ήταν ψέμα. Το άγχος από την στιγμή που πάτησα το πόδι μου σε αυτή την ξένη χώρα, χτύπησε απευθείας… κόκκινο. Όμως, ποιος καλύτερος τρόπος να μάθεις «κολύμπι», από το να βουτήξεις απευθείας στα βαθιά;

Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς του Μονάχου ήταν μία σκέτη κόλαση, οι γραμμές του μετρό άπειρες και μέχρι σήμερα δεν είμαι 100% σίγουρος, πως τα εισιτήρια που αγόραζα κάθε μέρα ήταν τα σωστά. Μάλλον κάποιος θα με λυπήθηκε και δεν πέτυχα ποτέ ελεγκτή για να το μάθω, με τον καλό ή πιθανότατα με τον κακό τρόπο.

2352353e93327ef15e8e62ec33ba8a55.jpg

Βήμα-βήμα, όμως, έπαιρνα βαθιές ανάσες και έβρισκα την λύση, η οποία συνήθως ήταν πολύ πιο απλή από αυτό που νόμιζα στην αρχή.

Το προπονητικό κέντρο των ακαδημιών της Μπάγερν Μονάχου ήταν μαγευτικό και αυτό το ξέρω καλά, καθώς έφτασα στο γήπεδο τουλάχιστον τρεις ώρες πριν από την σέντρα του αγώνα και μπόρεσα να το απολαύσω με την ησυχία μου. Όσο πρόλαβα τουλάχιστον, καθώς αυτό το «τέρας» έμοιαζε περισσότερο με μία κωμόπολη, παρά με προπονητικό κέντρο.


Οι ώρες περνούσαν και το μεγάλο παιχνίδι πλησίαζε. Βρήκα χωρίς πρόβλημα την θέση μου στα δημοσιογραφικά και έμεινα έκπληκτος από το γήπεδο, το οποίο σίγουρα πολλές ομάδες της Stoiximan Super League, θα ζήλευαν παράφορα που δεν το έχουν.

Το ματς ξεκίνησε και ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός. Μέσα σε οκτώ λεπτά οι «ερυθρόλευκοι» σκόραραν τρεις φορές και οι λιγοστοί οπαδοί τους, που είχαν δώσει το «παρών», παραληρούσαν με την εμφάνιση της ομάδας τους. Οι Γερμανοί τριγύρω μου ήταν έκπληκτοι, δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως η Μπάγερν δεχόταν τέτοιο ποδοσφαιρικό «μπούλινγκ», ενώ μεγαλύτερη εντύπωση τους έκανε η φασαρία που έκαναν αυτοί οι «τρελοί» στη γωνία.


Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με έναν «Θρυλικό» θρίαμβο για τον Ολυμπιακό, και τα πιτσιρίκια του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου έγιναν ένα με την κερκίδα, η οποία δεν σταμάτησε λεπτό να τους αποθεώνει και δικαίως.

Εγώ προσπαθούσα να σώσω στο μυαλό μου όσες περισσότερες στιγμές μπορούσα. Λίγα βίντεο, μερικές φωτογραφίες και μετά το κινητό στην τσέπη. Δεν άξιζε να χάσω στιγμή από αυτές τις εικόνες. Μία οθόνη δεν μπορεί ποτέ να απαθανατίσει μία τέτοια εμπειρία, με τον τρόπο που πραγματικά της αρμόζει.

Η δουλειά έγινε. Ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Youth League και εγώ έφερα εις πέρας μία αποστολή που ονειρευόμουν χρόνια. Και στο τέλος με πολύ πιο καθαρό μυαλό πλέον, τίποτα από αυτά που με φόβιζαν, δεν με εμπόδισε πραγματικά από το να ολοκληρώσω με επιτυχία ένα ταξίδι που σίγουρα δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ.

Αν έπρεπε να ξεχωρίσω κάτι, πέρα από την εμπειρία του γηπέδου, είναι σίγουρα οι άνθρωποι που γνώρισα στο ελληνικό εστιατόριο Onasis, οι οποίοι με υποδέχθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από την αρχή. Ενώ και ο κύριος Ασημάκης Χατζηνικολάου, μοιράστηκε μαζί μου δικές του αξέχαστες αναμνήσεις του παρελθόντος, από τον χώρο της δημοσιογραφίας. 

εικόνα_Viber_2024-03-13_09-52-34-528.jpg

Σίγουρα, όμως, η συζήτηση μου με τον Τόμας Τούχελ, για τον τρόπο με τον οποίο, ο ίδιος είδε την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Μπάγερν Μονάχου, αποτελεί το highlight ολοκλήρου αυτού του διημέρου.

Η οποία «έρχεται» τις επόμενες ημέρες, στο BN Sports


εικόνα_Viber_2024-03-13_09-52-34-579.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0