Football Talk

Σαουδική Αραβία και ποδοσφαιρικό ρεκόρ; Κι όμως, η Αλ Χιλάλ ξέχασε να... χάνει, πιάνοντας ιστορική κορυφή παγκοσμίως! (video)

Σαουδική Αραβία και ποδοσφαιρικό ρεκόρ; Κι όμως, η Αλ Χιλάλ ξέχασε να... χάνει, πιάνοντας ιστορική κορυφή παγκοσμίως! (video)

Με τη νίκη επί της Αλ Ιτιχάντ για το Champions League Ασίας, η Αλ Χιλάλ δεν πήρε μόνο την πρόκριση στην ημιτελική φάση του θεσμού, αλλά έθεσε και ένα νέο ρεκόρ στα ποδοσφαιρικά βιβλία.

Η Αλ Χιλάλ, έχοντας το προβάδισμα με 2-0 από την πρώτη αναμέτρηση απέναντι στην Αλ Ιτιχάντ για τα προημιτελικά του Champions League Ασίας, ταξίδεψε στην έδρα της αντιπάλου της για να εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Και όχι μόνο το έκανε, αλλά μάλιστα πήρε και τη νίκη «φεύγοντας» για τα ημιτελικά με συνολικό σκορ 4-0.

Μία νίκη σημαδιακή, καθώς έτσι η ομάδα του Ζόρζε Ζεσούς έφτασε τις 28 συνεχόμενες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, θέτοντας νέο ρεκόρ.


Με τον τρόπο αυτό, ξεπέρασε τα 27 διαδοχικά επιτυχή αποτελέσματα της σκωτσέζικης Νιου Σεντς τη σεζόν 2016/2017.

Οι παίκτες της Αλ Χιλάλ πανηγύρισαν έξαλλα το νέο ποδοσφαιρικό κατόρθωμα τόσο εντός γηπέδου, όσο και έπειτα στα αποδυτήρια, με τον Ζεσούς να δηλώνει περήφανος για το εν λόγω επίτευγμα.


Και είναι πράγματι εντυπωσιακό, καθώς η τελευταία φορά που η ομάδα δεν εξασφάλισε τη νίκη, ήταν στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2023 σε ένα ισόπαλο 1-1 με την Ντάμακ για το πρωτάθλημα.

Έξι μήνες μετά και έπειτα από 28 σερί νίκες, βρίσκεται πρώτη στη βαθμολογία με δώδεκα βαθμούς περισσότερους από την Αλ Νασρ του Κριστιάνο Ρονάλντοκαι σε έναν μήνα θα αντιμετωπίσει την Αλ Αΐν για τα ημιτελικά του Champions League Ασίας.


Μένει να δούμε για πόσο ακόμη θα συνεχιστεί αυτό το ασύλληπτο σερί!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0