Football Talk

Η Ίντερ θέλει να τελειώσει μια «δουλειά», που ίσως ξεκινήσει με τους Τσαλχάνογλου και Μπαρέλα, σαν... στόπερ! (video)

Η Ίντερ θέλει να τελειώσει μια «δουλειά», που ίσως ξεκινήσει με τους Τσαλχάνογλου και Μπαρέλα, σαν... στόπερ! (video)
Το γκολ του Αρναούτοβιτς στο πρώτο ματς απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης, δίνει τον πρώτο λόγο στην Ίντερ. Πόσοι πρόσεξαν, όμως, πως λίγο πριν έρθει το 1-0, μία ευκαιρία μεγαλύτερη κι από αυτήν του γκολ, ξεκίνησε με τους χαφ σαν στόπερ και τους στόπερ σαν χαφ;
Η περσινή της πορεία έως τον τελικό του Champions League, μάλλον δεν... υπολογίστηκε σωστά και φέτος, έχει βαλθεί να την επαναλάβει.

Η Ίντερ του Σιμόνε Ιντζάγκι αποδεικνύει πως δεν είναι «πυροτέχνημα», αλλά μία από τις καλύτερες και πιο πρωτοποριακές ποδοσφαιρικές ομάδες του πλανήτη.

Δεν είναι μόνο η πρωτιά στη Serie A και η απόσταση 16 βαθμών από τον δεύτερο. Ούτε μόνο τα 70 γκολ υπέρ και μόλις 13 κατά. Είναι ο τρόπος παιχνιδιού της και οι «επαναστατικές» ενέργειες, όπως μία απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης στους «16» του Champions League, λίγο πριν το 1-0!

Σε μία ευκαιρία, ίσως μεγαλύτερη και από αυτή, που ήρθε το γκολ!



Πολλοί θεώρησαν πως Μαρτίνες και Αρναούτοβιτς, είχαν μία απλή συνεργασία επιθετικών στο 72ο λεπτό, λίγο πριν γίνει το 1-0 στο Τζιουζέπε Μεάτσα. Παρατήρησαν, όμως, πώς ξεκίνησε η φάση;

Με τις συνεχείς εναλλαγές θέσεων, αλλά και συστήματος, κατά τη διάρκεια του ματς, η προσπάθεια ξεκίνησε από το κέντρο της άμυνας. Τι πιο λογικό, θα έλεγε κανείς; Build up!

Ναι, αλλά σε εκείνη τη θέση, βρίσκονταν οι Μπαρέλα και Τσαλχάνογλου (!), με τους κανονικούς στόπερ, Παβάρ, Ντε Φράι και Μπαστόνι, να έχουν γίνει χαφ, ουσιαστικά, βρισκόμενοι στη μεσαία γραμμή!

Κι όμως, το βίντεο επιβεβαιώνει τη συγκεκριμένη κίνηση. Κάτι τουλάχιστον επαναστατικό ποδοσφαιρικά, που εφόσον «λειτουργεί» στη φάση των «16» του Champions League, μπορεί να πετύχει παντού!

 
Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0