Football Talk

Το πέρασμα του Άρη από την Τούμπα, έχει συγκεκριμένη… υπογραφή από το 2010 και μετά! (video)

Το πέρασμα του Άρη από την Τούμπα, έχει συγκεκριμένη… υπογραφή από το 2010 και μετά! (video)

Ο Άρης έχει αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα σε 16 διαφορετικές περιπτώσεις από τη σεζόν 2010-11 και έπειτα. Μετρά τέσσερα νικηφόρα περάσματα. Όλα με ένα κοινό χαρακτηριστικό!

«Φωτιά» στην κορυφή έβαλε για άλλη μία αγωνιστική ο Άρης. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου νίκησε τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (10/03, 0-1), στην 1η «μάχη» των φετινών Play Offs, με αποτέλεσμα να προκαλέσει ακόμα μία αλλαγή στην πρώτη θέση της Stoiximan Super League.

Είχε προηγηθεί και εκείνη της περασμένης αγωνιστικής, τελευταία για την κανονική διάρκεια, όταν με το ισόπαλο 3-3 (03/03) κόντρα στην ΑΕΚ, την είχε «ρίξει» προσωρινά από την κορυφή.

Ωστόσο, εάν κοιτάξουμε πίσω από την… κουρτίνα, θα συνειδητοποιήσουμε ότι, από τη σεζόν 2010-11 και μετά, υπάρχει ένα κοινό στοιχείο στις νίκες των «κιτρίνων» μακριά από την έδρα τους, στα ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Σε αυτό το διάστημα, έχουν δώσει συνολικά 16 παιχνίδια στην Τούμπα, πανηγυρίζοντας σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις.

Ποιος είναι ο συνδετικός κρίκος, που έχει φέρει… χαμόγελα στον Άρη, σε αυτές τις αναμετρήσεις; Το τελικό σκορ! Και αυτό, διότι σε κάθε ένα από εκείνα, έχει πάρει τους τρεις βαθμούς, είτε σε αγώνα κανονικής διάρκειας, είτε για τα Play Offs, επικρατώντας με 0-1! Περίεργη σύμπτωση, που όμως δεν… ενοχλεί καθόλου τους ανθρώπους του συλλόγου, τα τελευταία 14 χρόνια!

Η αρχή λοιπόν, έγινε τον Οκτώβριο του 2010. Τότε, ο Άρης είχε κερδίσει τον ΠΑΟΚ, χάρη σε ένα γκολ του Χαβίτο στο 76ο λεπτό.

Χρειάστηκε να περάσουν κάτι περισσότερο από 11 χρόνια για να «γευτεί» και πάλι τη χαρά της νίκης στην Τούμπα, όμως έφτασε σε αυτή το 2021. Πέρασε από το γήπεδο του «Δικεφάλου του Βορρά» με το ίδιο σκορ, με τον Μαντσίνι να «χτυπά» στην αντεπίθεση.

Μάλιστα, εκείνη την περίοδο, ο Άρης κέρδισε για άλλη μια φορά στην έδρα του αντιπάλου του, καθώς με το ίδιο, φυσικά, σκορ, πήρε και το αντίστοιχο παιχνίδι, στη φάση των Play Offs. Σκόρερ στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν ο Αμπουμπακάρ Καμαρά.

Το «παζλ», αλλά και τη… σατανική σύμπτωση των 0-1, ήρθε να συμπληρώσει το βράδυ της Κυριακής (10/03) ο Λορέν Μορόν, με το τέρμα που σημείωσε στο 31ο λεπτό.

Τέταρτη διαδοχική νίκη με το ίδιο σκορ στην Τούμπα για τον Άρη, σε διάστημα 14 ετών. Πότε θα… σπάσει άραγε, αυτό το περίεργο σερί;

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0