Football Talk

Τριετία «κόλαση» για τον Ολυμπιακό, κόντρα στον Παναθηναϊκό: 12 ματς, 5 προπονητές και η εξαίρεση… Ρέαμπτσιουκ! (video)

Τριετία «κόλαση» για τον Ολυμπιακό, κόντρα στον Παναθηναϊκό: 12 ματς, 5 προπονητές και η εξαίρεση… Ρέαμπτσιουκ! (video)

Μεντιλίμπαρ ο… έκτος! Την τελευταία τριετία, πολλά πρόσωπα έχουν αλλάξει στον πάγκο του Ολυμπιακού, κάθε φορά που τίθεται αντιμέτωπος με τον Παναθηναϊκό. Οι λύσεις όμως, δεν βρίσκονται, με μία -σημαντική- εξαίρεση, που ακούει στο όνομα Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ!

Τα ντέρμπι «αιωνίων» αποτελούν έναν διαρκή πονοκέφαλο για τον Ολυμπιακό, κατά την τελευταία τριετία. Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται τον Παναθηναϊκό (10/03, 20:30), για την έναρξη των Play Off της Stoiximan Super League, αναζητώντας το… αντίδοτο, σε όσα έχουν συμβεί στις 11 από τις 12 τελευταίες «διασταυρώσεις» τους.

Από τη σεζόν 2021-22 και έπειτα, οι Πειραιώτες μετρούν κόντρα στους «πράσινους», σε όλες τις διοργανώσεις, 5 ήττες, συμπεριλαμβανομένου του παιχνιδιού στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος της φετινής σεζόν, που καταχωρήθηκε στον Παναθηναϊκό, λόγω του περιστατικού με την κροτίδα στον Χουάνκαρ, αλλά και 5 ισοπαλίες.

Ακόμα, υπάρχει το ισόπαλο 0-0 στο Γ. Καραϊσκάκης για τον επαναληπτικό της φάσης των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson, όπου το «τριφύλλι» ωστόσο χαμογέλασε στο φινάλε, παίρνοντας την πρόκριση στη διαδικασία των πέναλτι.

Μοναδική εξαίρεση σε αυτήν την ντουζίνα αγώνων, αποτελεί το παιχνίδι των Play Off στο Φάληρο, την περασμένη σεζόν. Με καίρια σημασία μάλιστα για τους «πράσινους», αφού δύο «στροφές» πριν το φινάλε του πρωταθλήματος, μετρούσαν ίδιους πόντους με την ΑΕΚ στην κορυφή, έχοντας όμως το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία.

Ένα γκολ του Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ ήταν αρκετό για να χαρίσει τη νίκη στον Ολυμπιακό. Τη μοναδική σε ντέρμπι «αιωνίων», κατά την τελευταία τριετία. Ένα αποτέλεσμα όμως, που διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στη «μάχη» του τίτλου, την οποία κέρδισε εν τέλει η «Ένωση»!

Στα αξιοσημείωτα πάντως, είναι και η εναλλαγή των προπονητών, σε αυτό το διάστημα, στον πάγκο των «ερυθρολεύκων». Συγκεκριμένα, στα τέσσερα παιχνίδια κατά την περίοδο 2021-22, ο Πέδρο Μαρτίνς βρισκόταν στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου, μετρώντας δύο «λευκές» ισοπαλίες στην κανονική διάρκεια και δύο ήττες στα Play Off.

Τη σεζόν που ακολούθησε, ο Μίτσελ αποτέλεσε τον προπονητή του Ολυμπιακού στα ματς της κανονικής περιόδου της Stoiximan Super League, για να τον διαδεχθεί ο Ζοσέ Ανιγκό στα Play Off, έχοντας και το νικηφόρο αποτέλεσμα στο Φάληρο, χάρη στο τέρμα του Μολδαβού μπακ.

Τέλος, περνώντας στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, οι Πειραιώτες θα υποδεχθούν τον Παναθηναϊκό, με τρίτο διαφορετικό κόουτς! Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ είχε τα «ηνία» της ομάδας στο ματς του πρώτου γύρου της κανονικής διάρκειας, για να τον διαδεχθεί ο Κάρλος Καρβαλιάλ, που ήταν τόσο στον αγώνα της Λεωφόρου για τον δεύτερο γύρο, όσο και στις αναμετρήσεις του Κυπέλλου.

Έτσι, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ καλείται να λύσει τον «γόρδιο δεσμό» που ταλανίζει τους «ερυθρόλευκους». Θα είναι ο έκτος που θα το επιχειρήσει τα τελευταία τρία χρόνια, με τον Ανιγκό να είναι ο μοναδικός που το έχει καταφέρει. Το διακύβευμα είναι μεγάλο και πώς θα μπορούσε να είναι αλλιώς άλλωστε, όταν εισερχόμαστε στο τελευταίο -κρισιμότατο- στάδιο, στην «κούρσα» του φετινού τίτλου!

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0