Football Talk

Βέρντερ Βρέμης – Μπορούσια Ντόρτμουντ 1-2: Άντεξε με δέκα και επέστρεψε στην τέταρτη θέση! (video)

Βέρντερ Βρέμης – Μπορούσια Ντόρτμουντ 1-2: Άντεξε με δέκα και επέστρεψε στην τέταρτη θέση! (video)

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ προηγήθηκε, βρέθηκε με δέκα παίκτες από τις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, αλλά άντεξε και πήρε μία αγχωτική νίκη στην έδρα της Βέρντερ Βρέμης με 2-1, επιστρέφοντας στην τέταρτη θέση. Πρώτο γκολ για τον Τζέιντον Σάντσο μετά την επιστροφή του.

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ ταξίδεψε στην έδρα της Βέρντερ Βρέμης για την 25η αγωνιστική της Bundesliga, με στόχο να πάρει τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη και να προσπεράσει τη Λειψία στη βαθμολογία, ανεβαίνοντας ξανά στην τέταρτη θέση.

Με την μπάλα στην κατοχή της από τα πρώτα κιόλας λεπτά της αναμέτρησης, η Ντόρτμουντ βρήκε το γκολ στο 21’, στην πρώτη της ουσιαστική ευκαιρία για γκολ. Ο Μάλεν πήρε το «ριμπάουντ» μετά την απόκρουση του Τσέτερερ και με όμορφο σκαστό ψαλιδάκι έκανε το 1-0 υπέρ της ομάδας του.

Οι Βεστφαλοί ήλεγχαν πλήρως το ματς και στο 38’ έκανε την εμφάνισή του ένας Τζέιντον Σάντσο από τα… παλιά. Φανταστική ενέργεια από τον 23χρονο Άγγλο που πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή, σπρίνταρε αφήνοντας πίσω τον προσωπικό του αντίπαλο, πάτησε περιοχή και με όμορφο πλασέ από πλάγια θέση έκανε το 2-0. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Σάντσο μετά την επιστροφή του στην Ντόρτμουντ ως δανεικός τον Ιανουάριο.


Και εκεί που όλα κυλούσαν ιδανικά για την ομάδα του Έντιν Τέρζιτζ, ο Ζάμπιτσερ αντίκρισε απευθείας κόκκινη κάρτα στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, μετά το επικίνδυνο μαρκάρισμα πάνω στον Βάιζερ.

Έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα, η Βέρντερ πίεσε από την έναρξη της επανάληψης, με τους φιλοξενούμενους να απορροφούν την πίεση. Από λάθος της άμυνας 70’, ο Εντζιμά βρέθηκε προ κενής εστίας μετά την πάσα του Σμιντ, μειώνοντας για σε 1-2. Παρ' όλα αυτά, η Ντόρτμουντ άντεξε στο φινάλε χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα και κράτησε το υπέρ της σκορ μέχρι τη λήξη του ματς.

Με τη νίκη αυτή, η Ντόρτμουντ πάτησε ξανά τετράδα και με 47 βαθμούς έχει έναν παραπάνω από τη Λειψία. Η Βέρντερ γνώρισε τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα και έμεινε στους 30 βαθμούς στην ένατη θέση της βαθμολογίας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Βέρντερ Βρέμης (Όλε Βέρνερ): Tσέτερερ, Μαλατίνι (65’ Βέλκοβιτς), Σταρκ (84' Αλβερό), Γιουνγκ, Βάιζερ, Λίνεν, Αγκού (79’ Μπιτενκούρτ), Σμιντ, Στάγκε (65’ Κοβνάτσκι), Ντουκς, Εντζιμά

Μπορούσια Ντόρτμουντ (Έντιν Τέρζιτς): Κόμπελ, Ρίερσον, Ζίλε, Σλότερμπεκ, Μάατσεν (84' Μπενσεμπαϊνί), Ζάμπιτσερ, Τσαν, Σάντσο (74’ Νμέτσα), Μπραντ (65’ Αντεγέμι), Μάλεν (46’ Χούμελς), Φίλκρουγκ (65’ Εζτζάν)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0