Football Talk

Το 20-19 του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ έγινε… 6-1 κατά τους – Η Ελλάδα είχε τις «ευκαιρίες» της!

Το 20-19 του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ έγινε… 6-1 κατά τους – Η Ελλάδα είχε τις «ευκαιρίες» της!

Δύο ήττες μπορεί να έχουν διαφορετική ανάγνωση. Η μία φυσικά είναι η προφανής. Πως με τέτοιου είδους αποτελέσματα, ούτε ο Ολυμπιακός, ούτε ο ΠΑΟΚ, μπορούν να αισθάνονται αισιόδοξοι για τις ευρωπαϊκές τους ρεβάνς. Η δεύτερη είναι όμως, πως προσπάθησαν. Αλλά με 1/20 σουτ να καταλήγουν σε γκολ, πώς είναι δυνατόν να ζητάς περισσότερα στην Ευρώπη;

Παρατηρεί κανείς τα τελικά αποτελέσματα του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ στη φάση των «16» του Europa Conference League και… απογοητεύεται. Είναι απολύτως φυσιολογικό.

Διότι οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν με 4-1 στην έδρα τους από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, και οι Θεσσαλονικείς δεν τα κατάφεραν στο Ζάγκρεμπ απέναντι στην Ντιναμό, με συνέπεια το 2-0 να τους καθιστά το αουτσάιντερ, για τη ρεβάνς της Τούμπας, σε μία εβδομάδα από τώρα.

Ωστόσο, αν μπει κανείς στη διαδικασία να δει πώς φτάσαμε ως εδώ και γιατί οι ελληνικές ομάδες δεν έχουν σοβαρές πιθανότητες για να βρεθούν στα προημιτελικά του θεσμού, ίσως και να «απογοητευτεί» περισσότερο. Διότι ευκαιρίες υπήρξαν. Και το λέμε… κυριολεκτικά και όχι από πλευράς ευνοϊκής ή μη κλήρωσης.

Τι εννοούμε με αυτό; Πως ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο «σπίτι» του, με 18 ευκαιρίες. Επιχείρησε 12 σουτ εκτός εστίας και έξι που κατέληξαν σε αυτήν. Απεναντίας, οι φιλοξενούμενοι είχαν τον ίδιο αριθμό τελικών προσπαθειών στην εστία του Πασχαλάκη και μόλις δύο προσπάθειες εκτός αυτής.

Ωστόσο, σκόραραν τέσσερις φορές, ενώ η ομάδα του Μεντιλίμπαρ μετουσίωσε σε γκολ μόλις μία εκ των έξι προσπαθειών της. Κάτι περισσότερο δηλαδή από το 15% των τελικών που επιχείρησε, ώστε να κερδίσει τον Μισπάτι.


Από την άλλη πλευρά, οι αριθμοί του ΠΑΟΚ δεν ταυτίζονται με αυτούς του Ολυμπιακού, αλλά το αποτέλεσμα είναι καλύτερο. Αφήνει τουλάχιστον περισσότερα περιθώρια… αισιοδοξίας. Γιατί ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν είχε ούτε μία εντός εστίας τελική προσπάθεια και μόλις δύο εκτός στόχου.

Την ίδια ώρα, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ, που «χτύπησε» στις αδυναμίες της ελληνικής ομάδας, βρήκε 11 τελικές προσπάθειες. Περισσότερες δηλαδή και από τη Μακάμπι, αλλά μετέτρεψε σε γκολ τις δύο εξ’ αυτών, με απόλυτο πρωταγωνιστή φυσικά τον Πέτκοβιτς.

Πού καταλήγουμε λοιπόν; Πως Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, επιχείρησαν συνολικά 20 προσπάθειες απέναντι στις ευρωπαίες αντιπάλους τους. Σκόραραν όμως, μόνο σε μία περίπτωση. Απεναντίας, Κροάτες και Ισραηλινοί, πανηγύρισαν σχεδόν στο 1/3 των περιπτώσεων που σούταραν προς την αντίπαλη εστία!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0