Football Talk

Ο Ελ Κααμπί έγραψε ιστορία παρά την ήττα του Ολυμπιακού: Ξεπέρασε Ελ Αραμπί και... κυνηγάει τους Αντωνιάδη και Μακ!

Ο Ελ Κααμπί έγραψε ιστορία παρά την ήττα του Ολυμπιακού: Ξεπέρασε Ελ Αραμπί και... κυνηγάει τους Αντωνιάδη και Μακ!
Ο Ολυμπιακός μπορεί να έζησε έναν... εφιάλτη απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, ωστόσο ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί έγραψε ιστορία.

Ο Ολυμπιακός γνώρισε «βαριά» εντός έδρας ήττα από την Μακάμπι Τελ Αβίβ (07/03, 1-4), ωστόσο το μοναδικό γκολ που πέτυχε ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί για τους «ερυθρόλευκους» είναι ξεχωριστής σημασίας για τον ίδιο.

Παρά το γεγονός πως η επίτευξη του τέρματος του Μαροκινού επιθετικού δεν συνοδεύτηκε με θετικό αποτέλεσμα των Πειραιωτών, ο 30χρονος έγραψε ιστορία το βράδυ της 7ης Μαρτίου του 2023 και αυτό διότι έφτασε τα 8 ευρωπαϊκά γκολ με τον Ολυμπιακό μέσα σε μία σεζόν.

Πρόκειται για την καλύτερη επίδοση που έχει καταγραφεί ποτέ από ποδοσφαιριστή της ομάδας από τον Πειραιά, την ίδια στιγμή που ο Ελ Κααμπί ξεπέρασε τα επτά τέρματα που είχε σημειώσει ο συμπατριώτης του, Γιουσέφ Ελ Αραμπί τη σεζόν 2019-20.

Παράλληλα, είναι σημαντικό να σημειωθεί πως περισσότερα τέρματα - σε μία σεζόν - με φανέλα ελληνικής ομάδας έχουν πετύχει οι Αντώνης Αντωνιάδης και Ρόμπερτ Μακ.

Ο πρώτος είχε βρει 10 φορές δίχτυα, με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, τη σεζόν 1970-71, την ώρα που ο Σλοβάκος μεσοεπιθετικός είχε πετύχει 9 ευρωπαϊκά γκολ με τον ΠΑΟΚ, τη σεζόν 2015-16.  

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0