Football Talk

Europa Conference League: «Ισοπεδωτική» Λιλ, προβάδισμα στο 90' για τη Μόλντε, όλα ανοιχτά για Άγιαξ και Βίλα! (video)

Europa Conference League: «Ισοπεδωτική» Λιλ, προβάδισμα στο 90' για τη Μόλντε, όλα ανοιχτά για Άγιαξ και Βίλα! (video)

Ευρωπαϊκή βραδιά την Πέμπτη (07/03) με αγώνες back-to-back στο Europa Conference League. Στους πρώτους αγώνες για την πρόκριση στους «8», δόθηκαν δυνατές... μάχες, μιας και όλες οι ομάδες έχουν τον ίδιο στόχο. Άγιαξ και Άστον Βίλα (0-0) θα τα παίξουν όλα για όλα στην ρεβάνς. Η Μόλντε επιβλήθηκε της Μπριζ (2-1), όμως η μικρή διαφορά δίνει περιθώρια ανάκμψης στους Βέλγους, ενώ η Λιλ... ισοπέδωσε την Στουρμ Γκρατς (3-0) και της... έκοψε τα φτερά.

Η πρόκριση στους «8» του Conference League, για κάποιες ομάδες πλησιάζει, ενώ για άλλες μοιάζει όνειρο άπιαστο. Την Πέμπτη (07/03) πραγματοποιήθηκαν τα πρώα παιχνίδια που θα κρίνουν σε σημαντικό βαθμό ποιες ομάδες θα κάνουν το... βήμα στην επόμενη φάση.

Ίσως, στον πιο δυνατό αγώνα της βραδιάς θα περίμενε κανείς, ο Άγιαξ συναντήθηκε με την Άστον Βίλα. Ναι μεν οι δύο ομάδες πίεσαν η μια την άλλη, όμως απουσίαζε το... θέαμα. Το σκληρό πρέσινγκ «στοίχισε» στους φιλάθλους γκολ, όμως η μπάλα δεν σταμάτησε να κυκλοφορεί, με την κατοχή της να... διανέμεται σχεδόν ισάξια μεταξύ των δύο μερών.

Λίγο πριν λήξει η αναμέτρηση ο Κόνσα (Άστον Βίλα ) στο 83’ και ο Γκουάιερ (Άγιαξ) στο 86’ δέχονται δέυτερη κίτρινη και αποβάλλονται από τον αγωνιστικό χώρο. Αδιαμφισβήτητα ένα ματς για... γερά νεύρα. Η ρεβάνς είναι εκείνη που θα καθορίσει τα πάντα, με τους φίλους των δύο συλλόγων να αναμένουν αγωνιωδώς για το αποτέλεσμα.

Η Μπριζ ταξίδεψε στην κρύα Νορβηγία για να αντιμετωπίσει την Μόλντε, την οποία ήθελε να... πονέσει. Ο Σκόρας υποστήριξε αυτή τη νοοτροπία, σκοράροντας κιόλας από το 7ο λεπτό, με ένα υπέροχο τελείωμα, όμως για κακή του τύχη το VAR έδειξε οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε.

Η οικοδέσποινα δεν το άφησε να περάσει εύκολα. Υπερασπίστηκε το «σπίτι» της μέχρι... τελικής πτώσεως. Ο Στένεβικ ανακούφισε για λίγο την ομάδα του στο 43’, σκοράροντας απευθείας μετά την πονηρή πάσα που δέχθηκε από τον Κάσα. Δεν επαναπαύθηκε, διατήρησε την εγρήγορσή της, αλλά οι Βέλγοι έκαναν το comeback.

Διεκδίκησαν πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε επιτυχώς ο Ντε Κάιπερ στο 84’, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα, όμως το πείσμα της γηπεδούχου την εξιλέωσε με... σωτήρα της τον Γκουλμπράντσεν στο 92’, δίνοντας της ένα πολύ σημαντικό προβάδισμα.

Η Λιλ, από την άλλη, έπληξε την εστία της Στουρμ Γκρατς με τεράστια άνεση. Δεν άφησε τους Αυστριακούς να πάρουν... ανάσα. Στο 28’ ο Ντέιβιντ «τσίμπησε» την πάσα του Μπουαντί και έστειλε αστραπιαία την μπάλα στα δίχτυα.

Το ασφυκτικό πρέσινγκ των Γάλλων απέδωσε, μιας και στο 51’ βρίσκουν εκ νέου δίχτυα. Και πάλι ο Ντέιβιντ βρέθηκε στο σωστό σημείο την κατάλληλη στιγμή και σούταρε εύστοχα χαμηλά μέσα από το δεξί δοκάρι.

Ήρθε και τρίτωσε το κακό για την Στουρμ Γκρατς, μιας και ο Ζεγκρόβα αυτή τη φορά σημείωσε το τρίτο και τελευταίο γκολ του αγώνα, πετυχαίνοντας στο 71’ από πολύ δύσκολη θέση σε μέση απόσταση από την εστία. Τρια γκολ ήταν υπεραρκετά για να εκτοξευτεί η αυτοπεποίθηση της Λιλ και να πάει φορτσάτη στην ρεβάνς.

Τα αποτελέσματα των αγώνων:

Άγιαξ – Άστον Βίλα 0-0

Μόλντε – Μπριζ 2-1 (43' Στένεβικ, 92’ Γκουλμπράντσεν - 84’ Ντε Κάιπερ πεν.)

Στουρμ Γκρατς – Λιλ 0-3 (28’ Ντέιβιντ, 51’ Ντέιβιντ, 71’ Ζεγκρόβα)

Οι ρεβάνς:

(14/03, 22:00) Άστον Βίλα – Άγιαξ

(14/03, 22:00) Λιλ – Στρουμ Γκρατς

(14/03, 22:00) Μπριζ – Μόλντε

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0