Football Talk

Ολυμπιακός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 1-4: Εφιάλτης, «κατάρα» δίχως τέλος και ψάχνει… θαύμα στη Σερβία (video)

Ολυμπιακός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 1-4: Εφιάλτης, «κατάρα» δίχως τέλος και ψάχνει… θαύμα στη Σερβία (video)

Η «κατάρα» κόντρα στις Ισραηλινές ομάδες συνεχίζεται. Ο Ολυμπιακός, με απανωτά αμυντικά λάθη, δέχθηκε «βαριά» ήττα από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (1-4, 07/03) στο Γ. Καραϊσκάκης και πλέον πάει για ένα… θαύμα στον επαναληπτικό της φάσης των «16» του Europa Conference League.

Όλα «στράβωσαν» από τα πρώτα λεπτά. Ο Ολυμπιακός δε σταμάτησε να κάνει λάθη στην άμυνά του, η Μακάμπι εκμεταλλεύτηκε κάθε ένα από αυτά και πέρασε από το Γ. Καραϊσκάκης με το εμφατικό 4-1 (07/03), στον πρώτο αγώνα της φάσης των «16» του Europa Conference League.

Οι «ερυθρόλευκοι» δε λένε να βρουν… αντίδοτο στην κατάρα απέναντι στις ισραηλινές ομάδες (μετρούν τρεις αποκλεισμούς σε νοκ-άουτ φάση), ενώ πλέον θα πάνε την επόμενη Πέμπτη στη Σερβία (14/03, 22:00) για τον επαναληπτικό, αναζητώντας ένα… θαύμα, αφού καλούνται να γυρίσουν διαφορά τριών τερμάτων.

Τα πράγματα ξεκίνησαν με τον χειρότερο τρόπο για τον Ολυμπιακό. Μόλις στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης ο Όβερεεμ επιχείρησε την πάσα στην καρδιά της περιοχής, Έσε και Ρέτσος δεν υπολόγισαν σωστά, με την μπάλα να φτάνει στον Ζάχαβι, το πλασέ του οποίου κατέληξε στα δίχτυα του Πασχαλάκη.

Η Μακάμπι όμως, δεν έμεινε εκεί. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Πέρετζ σούταρε μέσα από την περιοχή, ο Έλληνας γκολκίπερ απέκρουσε, αλλά η άμυνα των Πειραιωτών ολιγώρησε και πάλι, με τον Σαχάρ να ακολουθεί τη φάση και να γράφει το 0-2.


Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν τελικά τη λύση από ποιον άλλον; Από τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί! Στο 13ο λεπτό, ο Φορτούνης έκανε τη σέντρα, ο Μαροκινός επιθετικός πήρε την κεφαλιά και την έστειλε στα δίχτυα για να μειώσει.


Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός ανέβηκε, πάτησε στην περιοχή των Ισραηλινών, αλλά ήταν εκείνος που δέχθηκε τελικά το γκολ. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, ο Μίλσον πέρασε τον Ροντινέι, γύρισε στον Ζάχαβι στη μικρή περιοχή και εκείνος δε δυσκολεύτηκε να πλασάρει για το 1-3.


Στο 34’, ο Φορτούνης απείλησε, αλλά το σουτ του κόντραρε και ο Μισπάτι απομάκρυνε με τα πόδια, ενώ ένα λεπτό μετά ο Ζάχαβι έφτασε κοντά στο χατ-τρικ, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.


Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, οι παίκτες του Μεντιλίμπαρ μπήκαν με διάθεση να πιέσουν ψηλά, πράγμα που δημιούργησε προβλήματα στη Μακάμπι. Στο 51’, ο Όρτα, έπειτα από υπέροχη ατομική προσπάθεια, πέρασε τρεις παίκτες, μοίρασε στον Ελ Κααμπί, αλλά εκείνος δεν μπόρεσε να τελειώσει σωστά τη φάση από την καρδιά της περιοχής.


Ο Ρέτσος προσπάθησε να απειλήσει τη Μακάμπι με κεφαλιά στο 63’, μετά από κόρνερ του Φορτούνη, με την μπάλα να μη βρίσκει στόχο, ενώ στο 72’ ο Όρτα δοκίμασε το πόδι του από μακριά, με τον Μισπάτι να μπλοκάρει εύκολα.

Οι Ισραηλινοί πάτησαν περιοχή στο 74’ για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά ήταν αρκετή για να σκοράρουν για τέταρτη φορά. Ο Πέρετζ έκανε γυριστή κεφαλιά, ο Πασχαλάκης δεν είχε αντίδραση και έτσι το 1-4 ήταν το τελικό σκορ του αγώνα.


Μέχρι το φινάλε ο Ολυμπιακός πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, είχε μάλιστα δοκάρι με τον Καρβάλιο στο 89’, αλλά δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Χ. Μεντιλίμπαρ): Πασχαλάκης, Ρέτσος, Κάρμο, Ροντινέι, Ορτέγκα, Έσε, Τσικίνιο (67’ Μασούρας), Όρτα (84’ Ιμπόρα), Ποντένσε (78’ Καρβάλιο), Φορτούνης (78’ Γιόβετιτς), Ελ Κααμπί (84’ Ελ Αραμπί)

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ρ. Κιν): Μισπάτι, Σαχάρ, Ναχμίας, Σαμπορίτ, Ρεβίβο, Κανισόβσκι (82’ Γκολάσα), Φαν Όβερεεμ (77’ Κάρτσεφ), Πέρετζ, Νταβίντα (68’ Μπιτόν), Μίλσον (82’ Νταβιντζάντα), Ζαχάβι (77’ Τούργκεμαν)

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0