Football Talk

Άρης – Παναιτωλικός 0-0: «Κόλλησε», αγχώθηκε, αλλά… έφυγε για τελικό Κυπέλλου, μετά από 14 χρόνια! (video)

Άρης – Παναιτωλικός 0-0: «Κόλλησε», αγχώθηκε, αλλά… έφυγε για τελικό Κυπέλλου, μετά από 14 χρόνια! (video)

Ο Άρης δεν μπόρεσε να βρει γκολ στο Βικελίδης, στο φινάλε είδε τον Παναιτωλικό να τον πιέζει, αλλά δίχως να τον… πληγώσει και με το 0-0 (06/03), σε συνδυασμό με το 0-1 στο Αγρίνιο, πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson. Εκεί, θα συναντήσει τον Παναθηναϊκό, με την αναμέτρηση να έχει προγραμματιστεί για τις 18 Μαΐου.

Τα… χρειάστηκε ο Άρης στον επαναληπτικό της φάσης των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson. Μπορεί να είχε τις ευκαιρίες του στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης με τον Παναιτωλικό, όμως δεν βρήκε γκολ και στο φινάλε απειλήθηκε από την ομάδα του Αγρινίου.

Ωστόσο, τίποτα δεν άλλαξε, το 0-0 παρέμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή (06/03) και κάπως έτσι, μετά το 0-1 στην έδρα του Παναιτωλικού στον πρώτο αγώνα, το σύνολο του Άκη Μάντζιου πήρε την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό, στις 18 Μαΐου. Αξίζει να σημειωθεί ότι θα βρεθεί σε αυτό το σημείο της διοργάνωσης, για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια.

Οι Θεσσαλονικείς μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς όμως να βρουν κάποια ουσιαστική στιγμή. Ο Σουλεϊμάνοφ επιχείρησε ένα συρτό σουτ στο 8’, χωρίς όμως να απειλήσει τον γκολκίπερ της ομάδας του Αγρινίου.


Η επόμενη σημαντική φάση για τους γηπεδούχους ήρθε στο 38ο λεπτό, όμως ο Τσάβες είχε απάντηση τόσο στην προσπάθεια του Σαμόρα (38’), όσο και σε εκείνη στο μακρινό σουτ Σουλεϊμάνοφ, με τη συμπλήρωση 45 λεπτών.


Η επιστροφή των δύο ομάδων, έφερε και τη ραγδαία μείωση του ρυθμού. Χωρίς να πραγματοποιηθεί κάτι το αξιοσημείωτο, ο χρόνος κυλούσε υπέρ του Άρη, με τον Παναιτωλικό να «ξυπνά» και να πιέζει στα τελευταία λεπτά, για να βρει το «χρυσό» γκολ που θα οδηγούσε το ματς στην παράταση.

Στο 86’, έφτασε πολύ κοντά σε αυτό, με την κεφαλιά του Ντουάρτε στην καρδιά της περιοχής, να περνά μόλις λίγα εκατοστά έξω από την εστία του Κουέστα.


Το 0-0 όμως τελικά δεν άλλαξε, με αποτέλεσμα οι «κίτρινοι» να πανηγυρίσουν στο φινάλε την πρόκριση στον μεγάλο τελικό!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρης (Α. Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Φεράρι (90’ Ζουλ), Βέλεθ (90’ Ρόουζ), Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ, Γκαρθία (60’ Φετφατζίδης), Σαμόρα (79’ Σαβέριο), Μορόν (79’ Ανσαριφάρντ)

Παναιτωλικός (Γ. Πετράκης): Τσάβες, Μλάντεν (80’ Λομόνακο), Μπρ. Ντουάρτε, Ταμπίτζε, Μαυρίας, Τορεχόν, Χατζηθεοδωρίδης, Πέρες (80’ Τσιγγάρας), Φρ. Ντουάρτε (61’ Χουάνπι), Καρέλης (61’ Ζοάο Πέδρο), Σενγκέλια (72’ Ντίας)

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0