Football Talk

Μπάγερν Μονάχου: Ο πιο «ασφαλής» δρόμος προς τα προημιτελικά, είναι να... χάσει το πρώτο ματς στους «16»! (video)

Μπάγερν Μονάχου: Ο πιο «ασφαλής» δρόμος προς τα προημιτελικά, είναι να... χάσει το πρώτο ματς στους «16»! (video)
Το «παράδοξο» της Μπάγερν Μονάχου στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, δεν λέει να «σπάσει». Κρατάει 39 ολόκληρα χρόνια και μετά την πρόκριση επί της Λάτσιο, συνεχίζει!
Το τελευταίο διάστημα για την Μπάγερν Μονάχου δεν είναι το καλύτερο δυνατό. Οι «Βαυαροί» βρίσκονται εκτός συνέχειας στο Κύπελλο Γερμανίας και στο -10 από την κορυφή της Bundesliga, με τον τεχνικό τους, Τόμας Τούχελ, να είναι δεδομένο πως θα αποτελέσει παρελθόν το επόμενο καλοκαίρι.

Η ήττα στην Ρώμη από την Λάτσιο έφερε επιπρόσθετη πίεση στον γερμανικό σύλλογο, που έψαχνε απάντηση στα προβλήματά του. Οι «Κόκκινοι» ,ωστόσο, κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση, επικρατώντας με 3-0 επί των «Λιατσιάλι» στη ρεβάνς, παίρνοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά του Champions League.

Τι πιο λογικό, θα έλεγε κανείς. Άλλωστε, δεν ήταν η πρώτη φορά που το κατάφερε! Όσες φορές βρέθηκε με την «πλάτη στον τοίχο» στην φάση των «16», στο τέλος πανηγύριζε την πρόκριση στην επόμενη φάση της μεγαλύτερης διασυλλογικής διοργάνωσης. Και μάλιστα, όλες στην έδρα της!

Έστω κι αν η παράδοσή της, σε τέτοιες καταστάσεις, γενικά στα νοκ-άουτ, δεν είναι και η καλύτερη!


Κύπελλο Πρωταθλητριών 1975-76

Μάλμε - Μπάγερν Μονάχου (1-0), (0-2)

Πρώτη φορά που χρειάστηκε η Μπάγερν Μονάχου να αντιστρέψει το εις βάρος της σκορ του πρώτου αγώνα στην φάση των «16», ήταν τη σεζόν 1975-76. Αντίπαλος της η σουηδική Μάλμε.

Οι «Βαυαροί» βρέθηκαν εκεί, αφού αρχικά είχαν αποκλείσει την Ζένε Ες με συνολικό σκορ 8-1. Οι Σουηδοί κατάφεραν να κερδίσουν με 1-0 στην έδρα τους «χτίζοντας» γερές βάσεις για την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Στη ρεβάνς του Μονάχου, οι ομάδες πήγαν χωρίς σκορ στα αποδυτήρια.

Στο 56ο λεπτό, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ο Μπερντ Ντέρνμπεργκερ, άνοιξε το σκορ, ενώ την «χαριστική βολή» την έδωσε ένας Σουηδός. Ο Κόννυ Τόρστενσον «υπέγραψε» στο 77ο λεπτό την ανατροπή για τους Γερμανούς, «πληγώνοντας» τους συμπατριώτες του.

Μάλιστα, το τέλος της σεζόν θα έβρισκε την Μπάγερν Μονάχου πρωταθλήτρια Ευρώπης, κατακτώντας για τρίτη συνεχόμενη φορά το βαρύτιμο τρόπαιο, απέναντι στην Σεντ Ετιέν, στον τελικό της Γλασκώβης.




Κύπελλο Πρωταθλητριών 1976-77

Μπάνικ Οστράβα - Μπάγερν Μονάχου (2-1), (0-5)

Σε παρόμοια κατάσταση βρέθηκε και την επόμενη χρόνια η Μπάγερν Μονάχου, αυτή την φορά απέναντι στην Μπάνικ Οστράβα.

Οι «Βαυαροί» «γνώρισαν» την ήττα με 2-1 στην Τσεχοσλοβακία. Στην Γερμανία, όμως, με πρωταγωνιστή τον Γκερντ Μίλερ, που σκόραρε δυο γκολ, «συνέτριψαν» την Οστράβα με 5-0, αφήνοντας πίσω την κακή εμφάνιση του πρώτου αγώνα.

Ωστόσο, η χαρά δεν κράτησε για πολύ στον γερμανικό σύλλογο, αφού αποκλείστηκε στα προημιτελικά της διοργάνωσης από την Ντιναμό Κιέβου, που είχε αποκλείσει στην φάση των «16» τον ΠΑΟΚ.




Κύπελλο Πρωταθλητριών 1987-88

Ξαμάξ - Μπάγερν Μονάχου (2-1), (0-2)

Σχεδόν μια δεκαετία αργότερα, και πάλι τα «βρήκαν» σκούρα, στην φάση των «16» του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Η Μπάγερν ταξίδεψε στην Ελβετία για να αντιμετωπίσει την Ξαμάξ, σε μια φαινομενικά εύκολη αναμέτρηση. Ωστόσο, οι Ελβετοί κατάφεραν να προηγηθούν δυο φορές στον αγώνα και να κερδίσουν με 2-1 την ομάδα του Γιουπ Χάινκες.

Ο επαναληπτικός του «Olympiastadion» αποδείχθηκε πιο δύσκολος από ό,τι θα περίμενε κανείς.

Ο αγώνας βρισκόταν στο 87ο λεπτό και οι Ελβετοί ήταν έτοιμοι να πανηγυρίσουν μια τεράστια πρόκριση. Ωστόσο, ο Χανς Πφλούγκλερ με ένα αριστερό βόλε «γκρέμισε» τα όνειρα της Ξαμάξ, με τον Γιούργκεν Βέγκμαν, τρία λεπτά αργότερα, τον να «γράφει» το τελικό 2-0.




Champions League 2006-07

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπάγερν Μονάχου (3-2), (1-2)

Η φάση των «16» του Champions League την σεζόν 2006-07 θα έβρισκε ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του εκτός συνέχειας, καθώς Μπάγερν Μονάχου και Ρεάλ Μαδρίτης θα έρχονταν αντιμέτωπες, πολύ νωρίς.

Ο πρώτος αγώνας διεξήχθη στο Σαντιάγο Μπερναμπέου, με τις ομάδες να σκοράρουν τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο και την «Βασίλισσα» να προηγείται με 3-1. Όλα έδειχναν ότι αυτό θα είναι και το τελικό σκορ, όμως στο 88ο λεπτό ο Φαν Μπόμελ, με ένα σουτ εκτός περιοχής μείωσε σε 3-2. Ένα γκολ που αποδείχθηκε «χρυσάφι» για την έκβαση της σειράς.

Στη ρεβάνς του «Allianz Arena» οι «Βαυαροί» προηγήθηκαν στα 10.12 δευτερόλεπτα με τον Μακάι, σε ένα γκολ που παραμένει το γρηγορότερο στην ιστορία του Champions League! Έδειξαν, ουσιαστικά, ότι γνωρίζουν πώς να φέρνουν τούμπα αυτές τις αναμετρήσεις.

Στο 66’ ο Λούσιο έδωσε διαφορά δυο τερμάτων στους «Κόκκινους» και οι «Μερένχες» το μόνο που κατάφεραν, ήταν να μειώσουν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φαν Νίστελροϊ. Η Μπάγερν προκρίθηκε, όμως, στα προημιτελικά της διοργάνωσης, χάρις τον κανονισμό του εκτός έδρας γκολ.




Champions League 2011-12

Βασιλεία - Μπάγερν Μονάχου (1-0), (0-7)

Τελευταίο «θήραμα» πριν την Λάτσιο για τους Γερμανούς, ήταν η Βασιλεία. Οι Ελβετοί κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα πρόκρισης στον πρώτο αγώνα, με γκολ στο 86ο λεπτό, ωστόσο δεν ήταν έτοιμοι για το τι θα ακολουθούσε στην ρεβάνς.

Οι «Βαυαροί» τους φιλοδώρησαν με επτά γκολ, δείχνοντας πως είναι αδύνατον να προκριθείς στο γήπεδο τους. Για την ιστορία, πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Μάριο Γκόμεζ, σκοράροντας τέσσερις φορές.

Το τέλος της διοργάνωσης θα έβρισκε την Μπάγερν να διεκδικεί το τρόπαιο στο «σπίτι» της, απέναντι στην Τσέλσι. Με τους Άγγλους να κάνουν την έκπληξη και να κατακτούν, μέσα στο «Allianz Arena», το πρώτο Champions League της ιστορίας τους και μάλιστα, στη διαδικασία των πέναλτι.



Διονύσης Καλαϊζής
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0