Football Talk

Ουτοπικό ή ρεαλιστικό; Ο ΠΑΟΚ θα έπαιρνε τον τίτλο, χάρη σε ένα γκολ του… Άρη! (video)

Ουτοπικό ή ρεαλιστικό; Ο ΠΑΟΚ θα έπαιρνε τον τίτλο, χάρη σε ένα γκολ του… Άρη! (video)

Νίκη ο ΠΑΟΚ μέσα στη Λαμία, ισοπαλία ο Άρης με την ΑΕΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Και δεν υπήρχαν τα play offs, το γκολ ισοφάρισης του Μορόν, στην τελευταία φάση, θα έδινε ένα πρωτάθλημα στην ομάδα του Ρασβάν Λουτσέσκου.

Όλη η Θεσσαλονίκη θα ήταν ενωμένη. Πιθανόν είναι ουτοπικό. Κατά πάσα πιθανότητα, δεν θα συνέβαινε ποτέ.

Αλλά αν το ελληνικό πρωτάθλημα, ήταν σαν τα κορυφαία της Ευρώπης, τότε το εν λόγω σενάριο, θα φάνταζε απολύτως ρεαλιστικό. Αν δηλαδή είχαμε και εμείς, όπως η Αγγλία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Γερμανία και η Γαλλία, μεγαλύτερο αριθμό ομάδων, τότε τα play offs, ίσως και να μην λάμβαναν χώρα.

Και αν στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο της Super League, δεν υπήρχε αυτή η διαδικασία, τότε θα είχαμε ήδη πρωταθλητή. Θα ήταν ο ΠΑΟΚ, ο οποίος με 60 βαθμούς βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας, αφήνοντας στο -1 την ΑΕΚ, στο -3 τον Ολυμπιακό και τέσσερις βαθμούς μακριά του τον Παναθηναϊκό.

Για να συμβεί όμως αυτό, χρειάστηκαν δύο πράγματα. Αρχικά να κερδίσει η ίδια η ομάδα του Ρασβάν Λουτσέσκου στη Λαμία. Επικράτησε με 2-0 και ανέβηκε στην 1η θέση. Ωστόσο, χρειάστηκε και η βοήθεια του «συμπολίτη» του ΠΑΟΚ, του Άρη.

Η ΑΕΚ επικρατούσε με 3-2 στο «Κλεάνθης Βικελίδης», με ανατροπή στην… ανατροπή. Ισοφαρίστηκε όμως στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, καθώς ο Βίντα έκανε χέρι, ο Τάσος Σιδηρόπουλος έδειξε τη «λευκή» βούλα και ο Μορόν μετουσίωσε την ευκαιρία σε γκολ.

Το 3-3 κατέστησε σαφές πως ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας, στο φινάλε της κανονικής διάρκειας. Αν λοιπόν, δεν υπήρχε η διαδικασία που θα ακολουθεί, ο Άρης θα είχε δώσει με αυτό το γκολ, το 4ο πρωτάθλημα της ιστορίας του στον «Δικέφαλο του Βορρά».

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0