Football Talk

«Πόσα ματς ακόμα, μέσα στη σεζόν;»: Τι είναι το FIFA Series που... έρχεται!

«Πόσα ματς ακόμα, μέσα στη σεζόν;»: Τι είναι το FIFA Series που... έρχεται!

Ώρα για… FIFA Series! Τι είναι; Μία σειρά φιλικών, σε διάφορα μέρη του πλανήτη, που θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το ήδη «φορτωμένο» καλεντάρι!

Μπορεί οι φωνές για το επιβαρυμένο πρόγραμμα των ομάδων και των ποδοσφαιριστών μέσα στη σεζόν να πληθαίνουν, όμως η FIFA κλείνει τα... αυτιά της. Μάλιστα, αυτή τη φορά, με αφορμή τη διακοπή των πρωταθλημάτων λόγω εθνικών, αναμένεται να εγκαινιάσει ένα «πιλοτικό» πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει φιλικά ματς εθνικών ομάδων, τα οποία θα διεξαχθούν μεταξύ 18 και 26 Μαρτίου.

Στην εν λόγω σειρά αναμετρήσεων θα συμμετάσχουν 20 εθνικές, ενώ τα παιχνίδια θα διεξαχθούν σε τέσσερις χώρες (Αλγερία, Αζερμπαϊτζάν, Σρι Λάνκα και Σαουδική Αραβία) σε πέντε γκρουπ των τεσσάρων ομάδων.

Να σημειωθεί, ότι σε κάθε όμιλο θα υπάρχουν χώρες από διαφορετικές ηπείρους, καθώς σκοπός του εγχειρήματος είναι να αναμετρηθούν μεταξύ τους ομάδες που δεν έχουν προκριθεί ποτέ σε τελική φάση κάποιου Παγκοσμίου Κυπέλλου, ώστε να παίξουν με χώρες από άλλη ήπειρο.   

Σύμφωνα με τον Τζιάνι Ινφαντίνο, πρόκειται για «ένα θετικό βήμα προς τα εμπρός για τις εθνικές ομάδες σε παγκόσμιο επίπεδο».

Η σειρά των φιλικών αγώνων δεν περιλαμβάνει τρόπαια ή κάποιο χρηματικό έπαθλο, ενώ μάλιστα η FIFA αναλαμβάνει να καλύψει τα έξοδα για τα ταξίδια των χωρών. Και όλα αυτά, μέσα σε ένα ήδη «γεμάτο» πρόγραμμα για αρκετούς ποδοσφαιριστές που θα αναγκαστούν να δώσουν επιπλέον παιχνίδια εν μέσω της σεζόν.

Είναι κάτι που θα εφαρμοστεί για αρχή «πιλοτικά», με απώτερο στόχο να θεσπιστεί ανά δύο έτη.


Άρτεμις Κλεφτάκη
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0