Football Talk

Με το μαχαίρι στα δόντια ο Παναθηναϊκός, οι ευκαιρίες του και το… κάτι παραπάνω που απαιτείται!

Με το μαχαίρι στα δόντια ο Παναθηναϊκός, οι ευκαιρίες του και το… κάτι παραπάνω που απαιτείται!

Η κλήρωση των Play offs βάζει το… μαχαίρι στα δόντια για τον Παναθηναϊκό, θα έχει ευκαιρίες, αλλά είναι απαραίτητο να κάνει το κάτι παραπάνω για να μπει και πάλι σε θέση ισχύος.

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Είναι πλέον γνωστό, το πρόγραμμα που θα διεξαχθούν τα play offs. Το πρόγραμμα για τον Παναθηναϊκό ξεκινάει με το μαχαίρι στα δόντια. Οι τρεις πρώτες αγωνιστικές είναι απέναντι στους διώκτες του στο πρωτάθλημα, δηλαδή ξεκίνημα γίνεται με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκης, συνεχίζει με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο και ακολουθεί το εντός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ. Φυσικά στον αέρα πάντα πλανάται η αναβολή της δεύτερη αγωνιστικής για χάρης της Εθνικής Ελλάδας (πολύ σωστά).

Αν μπορούμε κάτι να παρατηρήσουμε κατά την παρουσία του Φατίχ Τερίμ στον πράσινο πάγκο, με βεβαιότητα είναι η αποτελεσματικότητα του στα ντέρμπι. Δύο προκρίσεις στο Κύπελλο Ελλάδας Betson, επί του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, δύο νίκες στο πρωτάθλημα απέναντι στον πρώτο, ενώ παράλληλα έχασε μέσα από τα χέρια του μια νίκη στην Opap Arena και σημείωσε μια ήττα στην Τούμπα. Αυτό που μένει να αποδείξει ο Τούρκος τεχνικός, είναι η επιβεβαίωση των στόχων που έθεσε κατά τον ερχομό του: την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Όπως είναι αναμενόμενο κάθε νίκη και κάθε ήττα από τους «μεγάλους» στα play offs μετράνε ως διπλά και το ξεκίνημα θα είναι ιδιαίτερα κομβικό για το «τριφύλλι». Εκτός αυτού όμως, ο Παναθηναϊκός έχει και μια μεγάλη ευκαιρία από την 4η έως της 7η αγωνιστική να κάνει την δική του αντεπίθεση και να μαζέψει γρήγορα τέσσερα τρίποντα κόντρα στον Άρη και την Λαμία. Πιο συγκεκριμένα, η 4η αγωνιστική θα είναι η πιο απαιτητική, καθώς θα αγωνιστεί στο Βικελίδης, μια δύσκολη έδρα, αλλά σε αυτή την φάση του πρωταθλήματος αποτελεί παιχνίδι «must win». Θα είναι εύκολο; Σαφώς και όχι, είναι απαραίτητο όμως, για να χαρακτηριστεί η φετινή χρονιά επιτυχημένη και όχι αποτυχημένη στην περίπτωση που δεν κατακτηθεί η Stoiximan Super League.

Το παράδοξο της κλήρωσης είναι πως η ΑΕΚ για ακόμη μία χρονιά, στέκεται απέναντι στην τύχη της και εκείνη της χαμογελά διάπλατα. Πρώτη της και τελευταία αγωνιστική είναι απέναντι στην Λαμία, πράγμα που συνέβη και πέρσι, με αντίπαλο όμως τον Βόλο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για την «Ένωση» διότι θα ξεκινήσει σε βατό έδαφος και αν στο τελευταίο παιχνίδι κάποιος «καίγεται» για βαθμούς, εκείνη θα έχει αντίπαλο της τη Λαμία και την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός θα παίζει με τον Ολυμπιακό και ο ΠΑΟΚ με τον Άρη.

Σε κάθε περίπτωση, ο Παναθηναϊκός πρέπει να… σηκώσει κεφάλι, να αφήσει πίσω του τις γκέλες στην Λεωφόρο με την Λαμία και την Κηφισιά, όπως και στην Κρήτη με τον ΟΦΗ και να συνεχίσει την πορεία του για τον στόχο του. Κακά τα ψέματα, οι μεγαλύτερες πληγές της ομάδας δεν ήταν η ισοπαλία στην Κρήτη, αλλά αυτές στην Λεωφόρο. Η έδρα σου, είναι το σπίτι του, το φρούριο σου και δεν πρέπει να αφήνεις το δικαίωμα σε κανέναν να έχει υπεροχή, πόσω μάλλον απέναντι σε ομάδες όπως η Λαμία και η Κηφισιά (σ.σ. με κάθε σεβασμό απέναντι στις εν λόγω ομάδες).

Η ώρα για… reset είναι τώρα. Το πρωτάθλημα τώρα ξεκινάει ουσιαστικά, οι διαφορές στην πρώτη τετράδα είναι μικρές. Ο ΠΑΟΚ ως πρωτοπόρος έχει το πλεονέκτημα, η ΑΕΚ είναι στο -1, ο Ολυμπιακός είναι... φορμαρισμένος. Στη μικρότερη θέση ισχύος είναι ο Παναθηναϊκός και είναι υποχρεωμένος να δώσει και να κάνει το κάτι παραπάνω για την κατάκτηση της κούπας.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0