Football Talk

«Σοκάρουν» οι γιατροί για τον Ντιακαμπί: «Το σημαντικότερο είναι να περπατήσει ξανά» (video)

«Σοκάρουν» οι γιατροί για τον Ντιακαμπί: «Το σημαντικότερο είναι να περπατήσει ξανά» (video)

Ο πολύ σοβαρός τραυματισμός που αποκόμισε στο γόνατο ο Μουκτάρ Ντιακαμπί στην αναμέτρηση με τη Ρεάλ Μαδρίτης, μπορεί να του στοιχίσει και την καριέρα…

Στην αναμέτρηση της Βαλένθια με τη Ρεάλ Μαδρίτης (02/03, 2-2), πέρα από το επεισοδιακό φινάλε με το σφύριγμα της λήξης από τον Μανθάνο, το ματς επισκίασε ο τραυματισμός του Μουκτάρ Ντιακαμπί μετά τη σύγκρουσή του με τον Ορελιέν Τσουαμενί.

Τι συνέβη; Λίγο πριν το ματς μπει στις καθυστερήσεις και ενώ η Ρεάλ πίεζε ασφυκτικά τη Βαλένθια στην περιοχή της, ο Τσουαμενί έπεσε άθελά του με όλο του το βάρος πάνω στο γόνατο του Ντιακαμπί στη διεκδίκηση μιας μπαλιάς, με άπαντες να αντιλαμβάνονται από την πρώτη στιγμή τη σοβαρότητα της κατάστασης, φωνάζοντας προς τους γιατρούς να εισέλθουν χωρίς καθυστέρηση στον αγωνιστικό χώρο.


«Σοκαρισμένοι» συμπαίκτες, αντίπαλοι, αλλά και το κοινό στο Μεστάγια, είδαν τον 27χρονο Γάλλο να αποχωρεί με φορείο από το γήπεδο. Οι αρχικές εκτιμήσεις επιβεβαιώθηκαν, ο Ντιακαμπί υπέστη εξάρθρωση γονάτου και πρόκειται να μείνει εκτός για περίπου έναν χρόνο.

Ωστόσο, παγωμάρα προκαλούν οι δηλώσεις του έμπειρου χειρούργου ορθοπεδικού Ενρίκε Καστάλδι, ότι ο άτυχος παίκτης της Βαλένθια είναι αρκετά πιθανό να μην μπορέσει να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο.


«Είναι ο χειρότερος τραυματισμός που μπορεί να υποστεί ένας παίκτης στο γόνατο. Υπέστη ρήξη σε 4-5 συνδέσμους. Είναι τρομακτικό, όταν γίνεται εξάρθρωση γονάτου, το οστό βγαίνει τελείως από τη θέση του και διαλύει όλους τους συνδέσμους. Μετά από έναν τέτοιο τραυματισμό, το πιο σημαντικό που πρέπει να δούμε, είναι εάν ο ασθενής θα μπορέσει να περπατήσει ξανά χωρίς πρόβλημα. Θα χρειαστούν πάνω από ένα με δύο χειρουργεία»
, δήλωσε στο Estadio Deportivo.

Με τη σειρά του, ο γιατρός Χουάν Χοσέ Λόπεθ Μαετίνεθ, που συνεργάζεται με τον τενίστα Κάρλος Αλκαράθ, εκτίμησε από την πλευρά του ότι πρώτο μέλημα στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι να μπορέσει να περπατήσει και πάλι ο Ντιακαμπί.

Περίλυπος ήταν και ο «δράστης», Ορελιέν Τσουμενί, ο οποίος με ανάρτηση στα social media ζήτησε «συγγνώμη» από τον Ντιακαμπί και του  ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση.


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0