Football Talk

Η ΑΕΚ που συνεχίζει να αδικεί τον εαυτό της και τα Play Offs

Η ΑΕΚ που συνεχίζει να αδικεί τον εαυτό της και τα Play Offs

Η ισοπαλία με τον Άρη, η αντίδραση που έβγαλε σε διάφορα σημεία του αγώνα και η… τοξικότητα.

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Τέλος στο πρώτο βαρβάτο σκέλος του πρωταθλήματος και έρχεται τώρα το… γλυκό. Έρχονται τα Play Offs, εκεί όπου θα κριθούν τα πάντα όπως και πέρυσι. Η ΑΕΚ, όπως και την προηγούμενη σεζόν, έτσι και τώρα, την τελευταία αγωνιστική δεν κατάφερε να κερδίσει και να τερματίσει πρώτη στην κανονική διάρκεια. Ήταν στα χέρια της αυτή η «άτυπη» πρωτιά και την άφησε να της φύγει. Πέρυσι δεν το πλήρωσε. Θα δούμε αν θα συμβεί φέτος.

Τα δώρα, ωστόσο, είναι πολλά που κάνει η ΑΕΚ. Συνεχίζει να αδικεί τον εαυτό της. Συνεχίζει να πετά βαθμούς από αφέλεια πολλές φορές. Δεδομένα, δεν έχει την τύχη με το μέρος της σε πολλές περιπτώσεις, όμως, είναι πραγματικά δύσκολο να χωνευτεί το γεγονός ότι δεν έχει να καταφέρει να κερδίσει παιχνίδια δεχόμενη γκολ στα τελευταία λεπτά των αγώνων, λόγω αδράνειας περισσότερο και όχι ικανότητας των αντιπάλων. Με την Κηφισιά δέχθηκε γκολ στο 85’. Με τον Πανσερραϊκό στο 94’. Με τον ΠΑΟΚ στο 89’. Με τον Άρη στο 97’. Ποδόσφαιρο είναι, θα συμβούν κι αυτά φυσικά, όμως, μαζεύτηκαν πολλά παιχνίδια με την ίδια κατάληξη.

Το θέμα με την ΑΕΚ είναι πως ενώ κερδίζει στα ματς, δεν τα «σβήνει» ή δεν τα τελειώνει. Κάθε παιχνίδι και διαφορετικό, όμως, το τελικό αποτέλεσμα το ίδιο. Με τον Άρη αν δεν υπήρχε ο απίθανος Κουέστα το ματς θα μπορούσε να λήξει και 2-5. Οι επεμβάσεις που κάνει στην κεφαλιά του Κάλενς στο 0-0, στο σουτ του Λιούμπισιτς στο 0-1 και αυτό που βγάζει στο τετ-α-τετ του Τσούμπερ στο 2-3 είναι συγκλονιστικές!

Ακόμη κι έτσι, όμως, η ΑΕΚ θα μπορούσε να κρατήσει το υπέρ της 2-3 στο Χαριλάου αν κρατούσε λίγο μπάλα. Μετά την είσοδο των Αραούχο και Σιμάνσκι και τη μεταφορά του Πινέδα δεξιά χάθηκε η κατοχή και ο Άρης έπαιρνε πρώτες και δεύτερες μπάλες γρήγορα. Δεν απειλούσε, όμως, στο ποδόσφαιρο δεν γίνεται να παίζεις με την τύχη. Δόθηκε ένα ανύπαρκτο φάουλ μεταξύ σέντρας και περιοχής, έγινε ένα γέμισμα, ένας παίκτης της ΑΕΚ παίρνει την κεφαλιά, η μπάλα πάει στο χέρι ενός άλλο παίκτη της ΑΕΚ, πέναλτι και 3-3. Τέσσερις φάσεις έκανε ο Άρης και έβαλε τρία γκολ!

Η ΑΕΚ τελείωσε την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ούσα δεύτερη, έχοντας τους ίδιους βαθμούς με πέρυσι, έχοντας πετύχει περισσότερα γκολ σε σχέση με πέρυσι (51 πέρυσι – 60 φέτος), αλλά και έχοντας δεχθεί περισσότερα (14 πέρυσι – 25 φέτος). Πρόβλημα στην άμυνα υπάρχει. Με τον καιρό η ΑΕΚ κατάφερε να βγάλει στο γήπεδο αυτό που ξέρει καλά να κάνει: «Πνίγει» τον αντίπαλο και η άμυνα που παίζει είναι τέτοια που γίνεται έξω από την περιοχή του. Κλέβει μπάλες και αμέσως δημιουργεί. Αυτό έκανε και στο Χαριλάου στο πρώτο 20 λεπτο, αυτό έκανε και μετά το 2-1. Τα περισσότερα γκολ που έχει δεχθεί τελευταία, δεν είναι σε σετ παιχνίδι αντιπάλων, αλλά από αδράνειες σε στημένες μπάλες ή γεμίσματα.

Αν η ΑΕΚ καταφέρει μέσα στα Play Offs να περιορίσει τα δώρα της, να «καθαρίζει» τα ματς τα διαστήματα που είναι καταιγιστική και δεν… ηρεμεί όταν προηγείται, με αποτέλεσμα να δίνει το δικαίωμα στον αντίπαλο να πιστεύει πως μπορεί να της πάρει κάτι, τότε το πρωτάθλημα θα είναι δικό της! Αν κάποιο απ’ όλα αυτά δεν το πετύχει, τότε θα προσφέρει τον τίτλο…

Και κάτι τελευταίο για κλείσιμο: Μπαίνουμε στα Play Offs. Το κλίμα γενικά είναι άρρωστο. Διαβάζουμε όλοι και ακούμε πολλά. Τα περισσότερα καφενειακού επιπέδου. Και τι δε διαβάσαμε πριν το ΆρηςΑΕΚ. Τι υπονοούμενα πεταγόντουσαν δεξιά κι αριστερά. Και τι δε λέγεται για τις διαιτησίες. Το να μη συμμετέχεις στην τοξικότητα δε σε κάνει… αδύναμο. Σοβαρό σε κάνει. Εύκολα θα μπορούσαμε όλοι να γράφουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ ότι η ΑΕΚ έχει δεχθεί γκολ από τον Παναθηναϊκό στη Φιλαδέλφεια και με Άρη χθες από ανύπαρκτα φάουλ που δόθηκαν στους αντιπάλους. Ή για πέναλτι που δεν της δόθηκαν σε Κηφισιά και Παναιτωλικό. Ή να βάζουμε κάτω μία – μία κάθε φάση του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ και να τα κάνουμε… σημαία. Αξίζει; Αξίζει να μειώνεται όλο αυτό το σασπένς των δυο τελευταίων χρόνων για λάθη που σαφώς και γίνονται, αλλά δείχνουν ανθρώπινα;

Με απλά λόγια: Ας χαλαρώσουμε όλοι και ας απολαύσουμε ποδόσφαιρο μέσα στα Play Offs, χωρίς να ψάχνουμε δικαιολογίες. Άλλο η καταγραφή λαθών, άλλο η αρρώστια που σπέρνουν πολλοί, οι οποίοι φοβούνται την αποτυχία και ψάχνουν αφενός δικαιολογίες ήδη, αφετέρου έχουν ως στόχο να μειώσουν την επιτυχία του άλλου.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0