Football Talk

Μάντσεστερ Σίτι: Είχε... ξεχάσει τι σημαίνει ανατροπή κόντρα στη Γιουνάιτεντ! (video)

Μάντσεστερ Σίτι: Είχε... ξεχάσει τι σημαίνει ανατροπή κόντρα στη Γιουνάιτεντ! (video)

Η μάστερ των ανατροπών, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είδε τη συμπολίτισσα Σίτι να της… κλέβει την αγαπημένη της συνήθεια, με τους «πολίτες» να φτάνουν τελικά στη νίκη (03/03, 3-1). Μία ανατροπή «ιστορική» και για τις δύο, για διαφορετικούς λόγους.

Το ντέρμπι του Μάντσεστερ «βάφτηκε»… μπλε. Η Μάντσεστερ Σίτι, που βρέθηκε πίσω στο σκορ από τον «κεραυνό» του Μάρκους Ράσφορντ, γύρισε πλήρως το ματς, πλησίασε ξανά στο πλην ένα από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ και υποχρέωσε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην δεύτερη συνεχόμενη ήττα της στο πρωτάθλημα.

Ο Φιλ Φόντεν, που διανύει την πιο παραγωγική του σεζόν στην Premier League με έντεκα γκολ και επτά ασίστ, όντας ο πιο δραστήριος και απειλητικός παίκτης της ομάδας του Πεπ Γκουαρδιόλα στο Έτιχαντ, κλήθηκε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.

Με δύο δικά του γκολ στο 56’ και το 80’, η Σίτι έφερε «τούμπα» το ντέρμπι και χάλασε το… πάρτι του Έρικ Τεν Χαγκ, που έφτασε αισίως τα 100 ματς στον πάγκο της Γιουνάιτεντ, αλλά απείχε πολύ από το να τα συνδυάσει με νίκη. 


Τη νίκη «σφράγισε» στις καθυστερήσεις ο Έρλινγκ Χάαλαντ, που διαμόρφωσε το τελικό 3-1. Μία ανατροπή που, βάσει της εικόνας του παιχνιδιού, φαινόταν να έρχεται για τους «πολίτες» και, παράλληλα, άφησε το δικό της σημάδι για τους λάτρεις των στατιστικών.

Στις τελευταίες μεταξύ τους αναμετρήσεις, όσες φορές η Γιουνάιτεντ βρέθηκε μπροστά στο σκορ, παρέμενε αήττητη κόντρα στην συμπολίτισσα. Ή, αν προτιμάτε, η Σίτι δεν είχε καταφέρει να γυρίσει από το εις βάρος της σκορ σε κάποια από τις προηγούμενες συναντήσεις τους.

Κάτι που έκανε το απόγευμα της Κυριακής (03/03) και της πήρε… 29 ματς! Μέχρι τότε, μετρούσε τρεις ισοπαλίες και 25 ήττες, όμως η «κατάρα» ξορκίστηκε και η ανατροπή επετεύχθη.


Ταυτόχρονα, η Γιουνάιτεντ γνώρισε ήττα σε παιχνίδι πρωταθλήματος, στο οποίο ήταν μπροστά στο ημίχρονο, για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο του 2014. Τότε, απέναντι στη Λέστερ, προηγούνταν στην ανάπαυλα με 2-1, προτού οι «αλεπούδες» φέρουν τα πάνω-κάτω κάνοντας το 5-3. Έκτοτε, «έτρεχαν» ένα αήττητο σερί 143 αγώνων με 123 νίκες και 20 ισοπαλίες.

Το οποίο έλαβε τέλος το απόγευμα της Κυριακής, με την Σίτι να επιβεβαιώνει (ξανά) τον τίτλο του απόλυτου αφεντικού στο Μάντσεστερ την τελευταία δεκαετία.

Άρτεμις Κλεφτάκη
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0