Football Talk

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Μπαρτσελόνα 0-0: «Πέταξε» το... δώρο της Τζιρόνα, αλλά περισσότερο πόνεσε για Πέδρι και Ντε Γιονγκ! (video)

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Μπαρτσελόνα 0-0: «Πέταξε» το... δώρο της Τζιρόνα, αλλά περισσότερο πόνεσε για Πέδρι και Ντε Γιονγκ! (video)

Κάποιου είδους κατάρα φαίνεται να ακολουθεί την Μπαρτσελόνα, μιας και οι τραυματισμοί δεν την αφήνουν να βρει ηρεμία. Απέναντι στην Αθλέτικ Μπιλμπάο (03/03) φαίνεται πως «έχασε» για ακόμη μια φορά δύο σημαντικούς παίκτες, όμως παρά την ατυχία της αντιστάθηκε και αρκέστηκε σε μια ισοπαλία (0-0).

Η ήττα της Τζιρόνα το απόγευμα της Κυριακής (03/03) έδωσε ελπίδες στην Μπαρτσελόνα να ανέβει δεύτερη στην βαθμολογία. Παρόλα αυτά, οι «μπλαουγκράνα» βίωσαν στο Σαν Μαμές μια από τις πιο άτυχες βραδιές τους.

Οι τραυματισμοί την ακολουθούν ασταμάτητα. Αυτή τη φορά «χτύπησαν» δύο πολύ σημαντικούς για την ομάδα παίκτες. Πρώτα ο Φρένκι Ντε Γιονγκ στο 23’ έπεσε άγαρμπα έπειτα από σύγκρουση με αντίπαλο παίκτη, με αποτέλεσμα να «γυρίσει» ο αστράγαλός του και να ασκήσει πίεση στο γόνατο κατά την πτώση του.

Έπειτα, ακόμη πιο θλιβερός, ο τραυματισμός του Πέδρι στο 44’. Για την ακρίβεια, ένιωσε κάποια μυική ενόχληση, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει και να μην μπορεί να συνεχίσει τον αγώνα.

Με μια πρώτη ματιά, φάνηκε να βρίσκεται κοντά στον μηρό και σε αυτή τη περίπτωση μιλάμε για τραυματισμό του ιγνυακού τένοντα, από τον οποίο ταλαιπωρείται τους τελευταίους μήνες διαρκώς και του έχει στοιχίσει πολύτιμο αγωνιστικό χρόνο. Ο ίδιος ξέσπασε σε λυγμούς αποχωρώντας από το τερέν, αφού το σώμα του τον... πρόδωσε ακόμη μια φορά.

Δεν είχαν πολύ καιρό που είχαν επιστρέψει στη δράση, όμως η μοίρα τους επιφύλασσε δυσάρεστες εξελίξεις. Με απόλυτο σεβασμό πάντως, οι φίλαθλοι της οικοδέσποινας καταχειροκρότησαν όρθιοι τους τραυματίες αντιπάλους, καθώς μεταφέρονταν εκτός αγωνιστικού χώρου.

Η ψυχολογία των Καταλανών σαφώς επηρεάστηκε, όμως προσπάθησαν να διατηρήσουν την συγκέντρωση και την ψυχραιμία τους απέναντι στους Βάσκους. Το μόνο που κατάφεραν να πετύχουν ήταν μια ισοπαλία, χαραμίζοντας την ευκαιρία να περάσουν την Τζιρόνα και να εγκατασταθούν στην δεύτερη θέση, λίγο πιο πίσω από την «βασίλισσα».

Σημαντικό επίσης, το γεγονός ότι και οι δύο τραυματίες θα χάσουν σχεδόν σίγουρα το ματς κόντρα στην Νάπολι στο Champions League, την ώρα που οι Γκάβι και Μπαλντέ παράμενουν ακόμη εκτός δράσης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ε. Βαλβέρδε): Σιμόν, Πράδος Ντίαθ (80’ Ντε Μάρκος), Άλβαρεθ, Παρέδες, Γκαρθία ντε Αλμπενίθ, Γκαρθία, Βέσγκα (63’ Ρουίθ Ντε Γκαλαρέτα), Ι. Γουίλιαμς (75’ Άρες), Γκόμεθ (64’ Σάνσετ), Μπερενγκιέρ, Γκουρουθέτα (75’ Βιγιαλίμπρε)

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν, Κουντέ, Αραούχο, Κουμπαρσί (76’ Μαρτίνεθ), Κανσέλο, Ντε Γιονγκ (26’ Λόπεθ), Κρίστενσεν (76’ Ρομέου), Γκιντογκάν, Ραφίνια (76’ Φέλιξ), Λεβαντίφσκι, Πέδρι (45’ Γιαμάλ)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0