Football Talk

Παναθηναϊκός: Με τους «μικρούς» υπάρχει πρόβλημα και στο Τερίμ vs Γιοβάνοβιτς, οι χαμένοι βαθμοί στα... ίσα!

Παναθηναϊκός: Με τους «μικρούς» υπάρχει πρόβλημα και στο Τερίμ vs Γιοβάνοβιτς, οι χαμένοι βαθμοί στα... ίσα!

Το κόστος μετάβασης από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον Φατίχ Τερίμ δεν είναι «μικρό». Και με τη νέα «γκέλα» απέναντι στον ΟΦΗ, οι απώλειες βαθμών μέσα σε τρεις μήνες, απλώς το επιβεβαίωσαν!

Ο Φατίχ Τερίμ ανέλαβε τον Παναθηναϊκό με κάθε επισημότητα στις 26 Δεκεμβρίου του 2023. Σε αυτό το διάστημα έχει καθοδηγήσει τους «πράσινους» σε 11 παιχνίδια πρωταθλήματος και με το φινάλε της κανονικής διάρκειας της φετινής Stoiximan Super League, έχει απολογισμό 6 νικών, 4 ισοπαλιών και μιας ήττας.

«Πετάχτηκαν» 11 βαθμοί και οι έξι από αυτούς, ήταν απέναντι σε αντιπάλους εκτός Big-5.

Όσους ακριβώς είχε «αφήσει» και το «τριφύλλι» υπό την καθοδήγηση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς σε 15, όμως, αγωνιστικές και χωρίς νίκη σε ντέρμπι!


Αναλυτικά, ο Παναθηναϊκός επί των ημερών του Τούρκου προπονητή έχει «πετάξει» βαθμούς στα παρακάτω παιχνίδια:

18η αγωνιστική: ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 2-2 (δύο βαθμοί)

20η αγωνιστική: ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-1 (τρεις βαθμοί)

23η αγωνιστική: Παναθηναϊκός-Λαμία 2-2 (δύο βαθμοί)

24η αγωνιστική: Κηφισιά-Παναθηναϊκός 1-1 (δύο βαθμοί)

26η αγωνιστική: ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 2-2 (δύο βαθμοί)

Όσον αφορά τις νίκες, πήρε τους τρεις βαθμούς στα παιχνίδια με ΠΑΣ Γιάννινα (16η αγωνιστική 2-0), Παναιτωλικό (17η αγωνιστική, 2-1), Αστέρα Τρίπολης (19η αγωνιστική 2-0), Ολυμπιακό, (21η αγωνιστική, 2-0), Πανσερραϊκό (22η αγωνιστική, 0-3) και Άρη (25η αγωνιστική, 2-0).



Στον αντίποδα, ο προκάτοχός του, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, «πέταξε» βαθμούς στα παιχνίδια της 5ης αγωνιστικής με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο (1-2), της 7ης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ (2-2), της 12ης αγωνιστικής με τον Άρη (2-0) και με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι την 14η αγωνιστική (3-2), ήττα που μάλλον απέβη εν τέλει, καταδικαστική για τη θέση του Σέρβου στο τιμόνι της ομάδας των «πρασίνων». Προφανώς, εξαιρείται το ματς με τον Ολυμπιακό στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, που δεν ολοκληρώθηκε -αγωνιστικά- ποτέ.

Το κόστος μετάβασης από την εποχή Γιοβάνοβιτς στην εποχή Τερίμ δεν είναι μικρό και σε ένα μεγάλο βαθμό, είναι και αναμενόμενο, μετά την αλλαγή στον πάγκο και την αποχώρηση ενός προπονητή, που βρισκόταν στη συγκεκριμένη θέση, επί 2.5 περίπου χρόνια.

Σαφώς, και στόχος της αλλαγής αυτής, ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 13 έτη «ανομβρίας». Και οι απώλειες έντεκα βαθμών, αλλά κυρίως, η απόσταση των τεσσάρων από την κορυφή -με την έναρξη των Play Offs- ανεβάζει τον βαθμό δυσκολίας.

Δημήτρης Τσάκνης
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0